שתף קטע נבחר

אם ל-4 מעזה יצאה ללמוד בלונדון ולא יכולה לשוב

לפני שנה וחצי השאירה תגדיר מסרי את בנותיה מאחור, כדי להשלים את לימודיה בחו"ל. כעת, בגלל סגירת המעברים, היא לא יכולה לשוב הביתה. המצרים מונעים ממנה להיכנס לשטחם, ואילו באנגליה כבר שללו לה את אשרת השהייה. "הילדות כבר לא מזהות אותי, מתייחסות אליי כזרה"

לפני יותר משנה וחצי יצאה לבריטניה תגריד מסרי, פלסטינית תושבת רצועת עזה, לאחר שקיבלה מלגה ללימודי תואר שני בהוראת אנגלית. אבל הנסיעה האקדמית הפכה לסיוט: כאשר ביקשה לחזור לביתה, היא גילתה כי הכניסה לרצועה חסומה.

 

כדי לחזור לביתה צריכה מסרי להגיע קודם לכן למצרים ומשם להיכנס לרצועה דרך מעבר רפיח. הבעיה היא שהשלטונות המצריים מסרבים להעניק לה את האשרה הדרושה: "בשגרירות המצרית בלונדון אמרו לי שהמעבר אינו פתוח באופן חוקי, ואינני יכולה לקבל אשרה כל עוד הוא סגור", היא סיפרה ל-ynet ממקום מושבה בלונדון.

 

מסרי, שהספיקה ללדת את בנה הרביעי בלונדון, גילתה כי גם הפריצה של מעבר רפיח לא סייעה לה: "המצרים אמרו לי שהמעבר אכן נפרץ, אבל הוא נפתח לא באופן חוקי ולכן מבחינתם - ברמה החוקית הוא אינו פתוח".

 

כדי לחסוך את עלויות המחייה הגבוהות, יצאה מסרי ללונדון ביחד עם בעלה אוסאמה והשאירה את שלוש בנותיה בנות ה-7, 6 ו-4 אצל הוריו. היא לא האמינה כי במשך תקופה כה ארוכה לא תצליח לפגוש אותן: "כבר שנה ושבעה חודשים לא ראיתי את הבנות שלי וזה הורס אותי. סיימתי לפני מספר חודשים את הלימודים, ואני לא מצליחה לחזור לרצועה. אני הרוסה נפשית ומקבלת סיוטים קשים בלילות".

 

"הילדות לא מזהות אותי"

בינתיים פגה גם אשרת השהייה של מסרי ובעלה בבריטניה. בעקבות זאת היא לא יכולה לעבוד ואין בידה מספיק כסף על מנת לשמור על קשר עם בנותיה: "הבנות מאוד כועסות עלי. הן לפעמים כבר לא מזהות אותי, מתייחסות אליי כזרה. אני לא ממש מצליחה לשמור על קשר עמן. כבר יותר מחודש לא דיברתי איתן".

 

"הבת הגדולה כועסת ומחרימה אותי מאז דצמבר. היא מאשימה

 אותי שזנחתי אותה ואת אחיותיה ואומרת לי שהמעבר לעולם לא ייפתח. היא גם אומרת שבגלל לימודי לקחתי את אביהן. הסיטואציה הזאת הורגת אותי. קודם הייתי מראה לה דרך מצלמת האינטרנט תמונות של המתנות שקניתי לה ולאחיותיה כדי לרצות אותן, אבל גם זה כבר הפסיק לעבוד".

 

עמותת "גישה" - המרכז לשמירה על הזכות לנוע, שמסייעת למסרי, שלחה בשבוע שעבר מכתב למתאם פעולות הממשלה בשטחים, וביקשה ממנו לפתור את הבעיה. לפי שעה לא נמצא פתרון. עו"ד שרי בשי, מנכ"לית העמותה: "תגריד היא אחת ממאות אלפי תושבי רצועת עזה, שהסגר הבלתי מובחן שהטילה ישראל, מונע מהן לצאת ללימודיהן, לחזור לבני משפחתן, ולממש את זכותן הבסיסית לחופש תנועה". לדבריה, "מדיניות הסגר הישראלית מהווה ענישה קולקטיבית אסורה כלפי תושבי עזה, ואף אינה משרתת את האינטרסים של אזרחי ישראל. לא ברור מה מדינת ישראל מרוויחה מכפיית ניתוק בין אם ובנותיה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנה לפתיחת המעבר ברפיח. ארכיון
צילום: רויטרס
מומלצים