שתף קטע נבחר

זירת הקניות

יום המים הבינלאומי: הישראלים מוכנים לחסוך

90% מהציבור הישראלי מודע למשבר החמור במשק המים, כך עולה מסקר שערכה "החברה להגנת הטבע". "הסקר מוכיח שהישראלים מוכנים לחסוך במים כדי למנוע את הפגיעה בטבע", מציינים בחברה. טוחנים מים? תלוי את מי שואלים

יום המים הבינלאומי  שצוין אתמול (שבת), מביא עימו בשורות מעודדות בזירה המקומית: מסקר שערכה "החברה להגנת הטבע", עולה כי למעלה מ-90% מהנשאלים מודעים למשבר המים החמור המתחולל בישראל - וכ-73% מהם מוכנים לשנות את הרגלי צריכת המים שלהם בכדי להקטין או למנוע את הפגיעה בטבע.

 

כמחצית מהנשאלים ציינו את מיעוט הגשמים כגורם העיקרי למשבר, זאת לצד ניהול לא תקין של משק המים (24% מהנשאלים), ואי נקיטת אמצעי חיסכון שונים (28% מהנשאלים). אילו השלכות של משבר המים מטרידות אותנו? כ-40% מהמשיבים מודאגים מהירידה במפלס הכנרת והאקוויפרים; כ-20% מהם ציינו

שהפגיעה בנחלים, בבעלי-החיים ובצומח טורדת את מנוחתם; ורק כ-3% מהנשאלים טענו שהאיסור להשקות גינות הפרטיות מעסיק אותם.

 

"הציבור הישראלי מודע למשבר, ואף מוכן לחסוך בכדי לשפר את המצב ולמנוע את הפגיעה בטבע", אומר משה פרלמוטר מ"החברה להגנת הטבע". "על רשות המים והמדינה לקדם באופן מידי תוכנית חירום, המבוססת על תוכנית אב לחיסכון במים שגובשה כבר בשנת 2005". לדברי פרלמוטר, "התוכנית קבעה נדרשת 'פעולה נחושה ועקבית לטובת חיסכון במים והטמעת הנושא באופן מרבי'. לצערנו, עד כה לא ננקטו צעדים משמעותיים בנושא - וזו אחת הסיבות לכך שהמשבר כה חמור".

 

אנשי החברה מציינים כי תוכנית האב לחיסכון במים מציעה מגוון פיתרונות למשבר, בהם חקיקה ואכיפה של תקנות חדשות; חיסכון במים במוסדות ציבוריים; מיחזור מים במקוואות ובמכוני שטיפה לרכב; עידוד גינון חוסך מים; חיוב בתים חדשים בהתקנת חסכמים ועוד. "ניתן לחסוך עד 20% מכלל כמות המים הנצרכת במגזר העירוני, מבלי לפגוע ברווחת הצרכן", הם מעידים. "הקיצוץ בהקצאות המים לטבע הוא פיתרון קל - שיעלה לנו ביוקר. הנזקים למערכת האקולוגית, לבעלי-החיים, לצמחייה ולנוף הישראלי, עלולים להיות חמורים ביותר", הם מתריעים. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הציבור מודע. חוף ניצנים
צילום: דלית שחם
מומלצים