שתף קטע נבחר

Philips מציגה: טלווויזיה מצמצמת אישונים ועוד

הבשורות של דגמי ה-LCD של Philips לשנת 2008: החלקת תנועה, תאורה סביבתית וטלוויזיות שירחיבו לכם את האישונים בעיניים

מה העתיד של הטלוויזיות השטוחות? באירוע השנתי של פיליפס שנערך השבוע בפורטוגל חשפה החברה את סדרת המסכים החדשה שתגיע לשווקים בחודשים הקרובים. החברה מתכוונת להתמקד אך ורק בתחום ה-LCD ולהפסיק לייצר את דגמי הפלזמה.

 

שני הכיוונים עליהם מתמקדת Philips, בשונה מהמתחרות, הם עיבוד הווידאו בתנועה ותאורת המסגרת הייחודית לחלק

מדגמי הסדרות. Ambilight הינו תוספת נורות LED למסגרת המסך החיצונית, לתאורה זו שתי מטרות: אחת גורמת להרחבת אפקט התמונה מעבר למסגרת המסך, והשנייה גורמת לאישוני עיני הצופה להצטמצם ולחוות אפקט ניגודיות ושחורים עמוקים יותר בתמונה המוצגת.

 

עוד ב-dtown: רמקול Totem Forest - גבוה ודינמי

 

בדגמי 2008 יכולות האמבילייט זוכות לשדרוג: עתה האור מהווה המשך ישיר של התמונה המוצגת. פס התאורה הצדדי מסוגל להציג מספר צבעים בו זמנית, אשר משתנים בהתאם לתוכן שמוצג בקירוב אליו. התוצאה אכן מרשימה ובהחלט מגדילה את שטח התמונה על הקיר, מה שמחייב את תליית המסך על הקיר (ולא העמדה על מעמד) על מנת להפיק את מלוא אפקט התאורה.

 

דגש על מעבד הווידאו

השנה נראה כי כוח הכובד של סוד איכות התמונה במסך ה-LCD עובר מאיכות הפאנל אל איכות עיבוד התמונה אותה מסוגל לספק מעבד הווידאו במסך. דני טאק, מנהל תחום מסכים דקים בפיליפס, מצהיר כי ברמתם הנוכחית של הפאנלים המודרנים במסכי LCD, מה שעושה את ההבדל הוא עיבוד הווידאו אותו מפתחת כל חברה. במקרים רבים, הבדל באיכות העיבוד יכול לתרום יותר מ-50% לאיכות תמונה המוצגת.

 

בניגוד למנגנון העיבוד הקודם (המכונה בפיליפס Perfect Pixel), אשר טיפל בפרמטרי חדות ותנועה בלבד, השנה הורחבה פעולתו גם לתחום הניגודיות ועומק הצבע, מה שבשילוב תאורה אחורית דינמית מביא ליחס ניגודיות מרשים של

55,000:1.

 

עוד ב-dtown: מסך ה- LCD הגדול בעולם נמצא בישראל

 

אגב, הפאנלים של פיליפס מיוצרים במפעל המשותף שלה עם LG. נוסף על כך, רוכשת פיליפס פאנלים מהמפעל של שארפ, אשר הופכת לשחקן מרכזי מאוד בעולם ה-LCD.

 

מנגנון החלקת תנועה

עם ניצחונו של פורמט ה-Blu-Ray, נכנס לזירה גם פורמט ה-1080p 24 אותו קידמה סוני. פורמט זה מציע המרה מושלמת מהפורמט הקולנועי ההוליוודי של 24 תמונות בשניה (שמגיעות במקור מפילם), אל הפורמט הדיגיטלי, תוך ויתור על הכפלות

תמונה מיותרות שהיו נדרשות עד היום.

 

צמצום מספר הפריימים בשנייה מ-50 תמונות (PAL) או 60 (NTSC) ל-24 גורם לבעיית ריצוד בתמונה. זו נובעת בעיקר כאשר המצלמה נעה לרוחב המסך (תנועת Pan) מה שגורם לקפיצות בתמונה משום שמספר הפריימים בשניה אינו מדביק את כל המהלך אותו נעה המצלמה.

 

הפיתרון אותו מקדמת פיליפס הוא שימוש במנגנון הכפלת תמונה (במקרה של שידור 50Hz זה הופך ל-100Hz). להבדיל ממנגנונים קודמים בהם הוכפלה התמונה הקודמת בפשטות, כאן נעשה עיבוד חכם יותר: מנגנון עיבוד הווידאו משווה את הפריים הנוכחי לפריים הבא ויוצר תמונת ביניים שמהווה המשך טבעי, ולא סתם תמונה משוכפלת. בצורה זו, נוצר אפקט של תנועה חלקה גם אם הסרט המקורי אינו כולל את המידע הזה.

 

בהדגמה השוואתית אל מול דגמי חברות מקבילות כמו שארפ, סמסונג וסוני, הפגין מסך הפיליפס תנועה חלקה לחלוטין בסצינות הכוללות תנועה מצד לצד (לרוחב המסך) של בניינים ונוף אחר. פיליפס מצהירים על מנגנון עיבוד וידאו אשר מסוגל לעבד כ-500 מיליון פיקסלים בכל רגע נתון, זהו כוח עיבוד חיוני כאשר מדובר על תכני וידאו Full HD. המנגנון הזה מביא לשיפור זמני התגובה של מסך ה-LCD למהירות בת 2ms בלבד, מה שהופך את דגמי פיליפס, למהירים ביותר כיום.

 

צליל בתמונה

פיליפס הציגה תוצאות סקר שטען כי מעבר לפרמטר הראשון של איכות תמונה אותו דורשים הרוכשים ממסך הטלוויזיה

שלהם, הפרמטר השני החשוב ביותר הינו איכות הקול אותו מפיקים רמקולי המסך. אין ספק כי בעידן בו אסתטיקה של המראה הדק דוחפת רבים לנטוש את הרמקולים המגודלים והאיכותיים ולעבור לקופסאות רעש קטנות. גם הרמקולים של הטלוויזיה הופכים להיות חשובים יותר.

 

אמנם אין כוונה להפוך את המסך למערכת סטריאו, אך בהשוואה של ניגון מספר שירים מבעד לרמקולי טלוויזית פיליפס מול דגמי חברות מתחרות, פיליפס הדגימה מוסיקליות עדיפה (אם כי הענין דורש בדיקה מעמיקה יותר לצורך מסקנות מקצועיות).

 

עוד בנושא: פלזמה פיוניר - הסוף? הכרזה דרמטית ביפן

 

פן נוסף אותו הדגישו הדוברים הוא איכות הסביבה. המסכים בסדרות החדשות מתגאים בצריכת הספק נמוכה ביותר במצב Stand by, בערך של 150mW בלבד. ומהם היעדים? פיליפס נושאת את עיניה אל החלפת תאורה אחורית (שנמצאת בתוך הפנל) לתאורה מסוג LED שתביא לשיפור בכל פרמטרי התמונה. בנוסף, יושם דגש על המשך שיפור עיבוד הוידאו ומנגנון 100Mhz.

 

הכותב היה אורח חברת פיליפס בליסבון

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מרחיבים את האישונים. פיליפס
מומלצים