שתף קטע נבחר

רק 6% מעובדי המדינה הם ערבים ודרוזים

בוועדת החקירה הפרלמנטרית בנושא קליטת עובדים ערבים בשירות הציבורי התברר כי אחוז אלו שאינם יהודים העובדים בשירות הציבורי, קטן בהרבה מהאחוז באוכלוסייה. במשרד ראש הממשלה ובמשרד החוץ פחות מ-1.5 אחוזים מהעובדים הם ערבים. לעומת זאת, 22 אחוזים מעובדי משרד הפנים הם ערבים

למרות מספר הערבים ודרוזים במדינה מתקרב ל-20 אחוזים - רק 6.17 אחוזים מכלל עובדי המדינה הם ערבים - כל עולה מנתונים שהוצגו היום (ג') בפני ועדת החקירה הפרלמנטרית בנושא קליטת עובדים ערבים בשירות הציבורי, שהתכנסה לישיבתה הראשונה בכנסת.

 

מהנתונים עולה כי מאז שנת 2003 חל גידול של כ-1.12 אחוזים בסך העובדים הערבים והדרוזים מכלל עובדי המדינה. מסך כל עובדי המדינה הערבים בשנת 2007 היוו הגברים הערבים 55.3 אחוזים, הנשים הערביות 33.7 אחוזים, הגברים הדרוזים 9.3 אחוזים והנשים הדרוזיות 1.7 אחוזים בלבד.

 

יו"ר ועדת החקירה, ח"כ אחמד טיבי (רע"מ-תע"ל): "יש רשויות סטטוטוריות שנמנעות מלקבל ערבים לעבודה". ח"כ טיבי הודיע גם כי ראש הממשלה, אהוד אולמרט, יזומן לוועדה בעצמו כדי לספק תשובות על יחס הממשלה כלפי העסקת ערבים בשירות הציבורי.

 

על הנתון הוא אמר: "מדובר בתת ייצוג בוטה לכל הדעות. כל שנה הממשלה מציבה רף אליו רוצים להגיע. עכשיו שמענו על 10 אחוזים ב-2012. זה יישאר ברמת הצהרה אם לא תהיה ענישה כלפי אלה המפרים את החוק. הדרישה שלנו מנציבות שירות המדינה היא להצביע על העבריינים שלא רוצים לקלוט ערבים. הוועדה תחשוף את אלה שמתכוונים לא לקלוט ערבים".

 

הולנדר: יש מקומות שהמצב באמת לא טוב

בדיון בוועדה השתתף נציב שירות המדינה, שמואל הולנדר, שאמר לחברי הכנסת: "צריך לזכור ששירות המדינה הוא פחות מעשרה אחוזים מהשירות הציבורי. מטבע הדברים מתמקדים בעיקר בו, אבל יש עוד 90 אחוז של רשויות ותאגידים סטטוטוריים, ובחלק גדול מהמקומות המצב הוא באמת לא טוב. ככל שהדבר נוגע לשירות המדינה - פעלנו ועשינו. אני לא אומר שעשינו כל מה שניתן, תמיד אפשר לעשות יותר, אבל עשינו הרבה דברים. תמיד האמנו שהדבר הזה חשוב ונכון".

 

הולנדר הסביר כי במהלך השנים האחרונות היו תקופות בהן צומצם כוח אדם בשירות המדינה, אך עם זאת ההקפאה לא חלה על קליטת עובדים ערבים ודרוזים. הוא אמר כי כאשר מדברים על ייצוג הולם לערבים, לא מדובר ברצון להעסיק רק עובדים זוטרים, אלא גם עובדים בכירים.

 

בוועדה הוצגו גם נתונים על התפלגות העובדים הערבים והדרוזים במשרדי הממשלה השונים בשנת 2007. המשרד בו עבדו הכי הרבה דרוזים וערבים - 22.7 אחוזים - הוא משרד הפנים. ברבנות הראשית, בבתי הדין הרבניים, במשרד לענייני גמלאים ובמשרד לנושאים אסטרטגיים לא היה אף לא עובד אחד ערבי או דרוזי. במשרד הקליטה היו רק 0.6 אחוזים עובדים שכאלה, במשרד ראש הממשלה 1.13 אחוזים ובמשרד החוץ 1.25 אחוז עובדים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
ח"כ טיבי. יזמין את אולמרט לוועדה
צילום: גיל יוחנן
מומלצים