אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

עובדי קבלן

מאבטח. אוכלוסיות חלשות מועסקות בשמירה ובניקיון צילום: דן בלילטי
מאבטח. אוכלוסיות חלשות מועסקות בשמירה ובניקיון צילום: דן בלילטי
 
שוקי אורן, החשב הכללי. לא להרוויח על חשבון העובדים צילום: ששון תירם
שוקי אורן, החשב הכללי. לא להרוויח על חשבון העובדים צילום: ששון תירם
 
 


אפליקציות כלכלה לנייד שלך
 

החשב הכללי: יש הפרה בוטה של זכויות עובדי הקבלן

לדברי שוקי אורן, בתחומי השמירה והניקיון מועסקים עובדים מאוכלוסיות חלשות, שזכויתיהם מופרות בעקבות הפרטת שירותים וחברות ממשלתיות. למרות זאת, אורן סבור "שהמגזר הפרטי יודע לעשות דברים טוב יותר מהמגזר הממשלתי"

שאול אמסטרדמסקי
פורסם: 30.03.08, 11:27

"אנחנו תמיד הולכים בכיוון של הפרטה, משום שהמגזר הפרטי יודע לעשות דברים טוב יותר מאשר המגזר הממשלתי. לכן הפרטנו חברות והפרטנו שירותים במסגרת של מיקור חוץ, אבל משהו השתבש", כך אמר היום (א') החשב הכללי במשרד האוצר, שוקי אורן. אורן אמר את הדברים במסגרת כנס מנהלי כספים וחשבים בסקטור הציבורי שנערך בכנסת, בנושא העסקת עובדי קבלן.

 

לדברי אורן, "בתחומי השמירה והניקיון מועסקים עובדים בלתי מיומנים, שהם אוכלוסיות חלשות. בעבר עובדים אלו היו חלק מן הסקטור הממשלתי, אבל החלטנו להעביר את העסקתם לידיים פרטיות מתחומי יעילות, וכעת אנו נדהמים לגלות שישנה הפרה בוטה של החוק בתחום שמירה על זכויותיהם".

 

אורן הוסיף כי הוא אינו מסכים עם הגישה לפיה עיקר הפעילות צריכה להתמקד בהסברה, על מנת שהעובדים יהיו מודעים לזכויותיהם ולכן ילחמו עליהם. "מדובר באוכלוסיה חלשה שחוששת לאבד את מקום עבודתה, ולכן היא לא תילחם על הזכויות שלה. לכן עלינו לקחת אחריות אקטיבית ולא להרשות זאת", אמר.

 

אורן הזכיר כי בימים אלו מתגבשת טיוטה של הצעת חוק שמטרתה לוודא כי הגופים הרוכשים שירותים מחברות המעסיקות עובדי קבלן יהיו מחויבים לוודא כי אותן חברות מקיימות את הוראות החוק ומעניקות לעובדים את המגיע להם. לדברי אורן, יוזמת חקיקה כזו היא בבחינת "תעודת עניות" למשק הישראלי, אולם היא מחייבת המציאות.

 

לדברי אורן, כל אגפי החשבות במשרדי הממשלה מחויבים לבצע בדיקות מתמשכות בתחום שמירה על זכויות העובדים. "אני רואה בזה חשיבות גדולה מאד", אמר, "אני מתבייש שהממשלה צריכה בכלל לעשות זאת. ישנה כעת טיוטת חוק בעניין הזה שנמצאת בתהליכי גיבוש, ואני מתבייש שאנחנו צריכים חוק שכזה. אנשים שבאים מתאוות בצע צריכים לדעת שזה בסדר להרוויח, אבל לא על חשבון העובדים".

 

אורן אמר עוד כי שר האוצר, רוני בר-און, רואה את הטיפול בנושא בעדיפות עליונה. "קיימנו כבר מספר רב של ישיבות בעניין הזה, יחד עם רשות החברות

הממשלתיות. אבל מלבד הפעילות בסקטור הממשלתי, צריך להטמיע את העניין גם בסקטור הציבורי, במוסדות להשכלה גבוהה ובמקומות נוספים. לא צריך לחכות לחקיקה בנושא. רק אם יהיה ברור לאותם קבלני כח אדם שזוהי הנורמה, שלא נקבל את העובדה שהם יעסיקו אנשים ויפרו ברגל גסה את זכויותיהם, רק אז נגיע לסביבה ראויה יותר. בסופו של דבר, העניין המוסרי חשוב כאן יותר מכל, מעבר לכל שאיפה ליעילות. היעילות צריכה להיות מושגת בסביבה מוסרית תקינה", סיכם.

 

הממשלה מוציאה כ-2 מיליארד שקלים בשנה לרכישת שירותים מ-250 חברות שמירה וניקיון, שמעסיקות למעלה מ-8,000 עובדי קבלן. ענף השמירה והניקיון בישראל כולל כ-3,000 חברות. היקף הפעילות השנתית של הענף נאמד ב-6.5 מיליארד שקלים, מתוכם 2.5 מיליארד בתחום הניקיון ו-4 מיליארד בתחום האבטחה.

 


תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

ידיעות, כתבות ופרשנויות בנושאי כספים, כלכלה בארץ. דגש על כתבות בנושאי שוק ההון והבורסה, היי-טק, נדל"ן, בנקאות, מדיניות כלכלית, יחסי עבודה, צרכנות פיננסית.
אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as23-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©