שתף קטע נבחר

משרד הביטחון: חמישה מאחזים יפונו בקרוב

במכתב לפרקליטות לקראת דיון בבג"ץ, מבטיחים נציגי המשרד כי חמישה מאחזים - בהם מיגרון - יפונו בקרוב, בין שבהסכמת המתנחלים ובין שבכוח

חמישה מאחזים בלתי חוקיים יפונו בקרוב במסגרת הסכם המתגבש בין הממשלה למתנחלים. אחד המאחזים הוא מיגרון, ואת שמות ארבעת האחרים נמנעים במשרד הביטחון לפרסם, מחשש שהמהלך יטורפד. כך עולה ממסמך שנשלח אתמול (ג') ממשרד הביטחון לפרקליטות המדינה.

 

המסמך, שהוצג בדיון בעתירה של "שלום עכשיו" נגד שר הביטחון אהוד ברק ואחרים, הוא פועל יוצא של משא ומתן הנמשך עם נציגי המתנחלים, עוד קודם לביקורו של נשיא ארצות הברית ג'ורג' בוש, בישראל בינואר השנה. המאמץ להציג פינוי מאחזים ספורים כמחווה לבוש נכשל. אולם, המשא ומתן בין הצדדים נמשך.

 

בימים אלה נערכים סיורים בשטח, בהשתתפות יועץ ההתיישבות של שר הביטחון ונציגי המתנחלים, כדי לבחון אפשרות להעביר את מיגרון למתחם התעשייה באדם, במטה בנימין. כמו כן נעשים ניסיונות לאתר אתרים חלופיים לארבעת המאחזים האחרים.

 

גורמי מערכת הביטחון מציינים שהשר ברק נחוש לפנות 26 מאחזים בלתי חוקיים, שהוקמו לאחר מרס 2001, ללא עימות עם המתנחלים. ההסדר המתגבש בין הצדדים צפוי לאפשר את פינוי המאחזים הבלתי חוקיים אל תוך גושי ההתנחלויות. תמורה נוספת היא אישור תוכניות בינוי מוניציפליות בתוך גושי ההתנחלויות. בין היתר מדובר בהרחבת דיור לצורכי גידול טבעי והקמת מבני ומתקני ציבור.

 

במסמך, ששלח משרד הביטחון למנהלת מחלקת הבג"צים בפרקליטות אסנת מנדל, כתב בין היתר היועץ המשפטי של משרד הביטחון, אחז בין ארי: "כפי שהודענו גם לבית המשפט העליון, מנסה מערכת הביטחון להגיע בעניין זה לפתרון מוסכם. לצורך כך מתנהלים מגעים עם ראשי ההתיישבות".

 

משרד הביטחון מבקש במסמך להאריך את תוקפם של צווי התיחום למאחזים בלתי חוקיים אלה במהלך של שנה. בתקופה זאת מבקש השר ברק למצות את הניסיון להגיע לפתרון מוסכם עם המתנחלים בנוגע לכל 26 המאחזים הבלתי חוקיים.

 

"אם לא יושג הסדר כזה, כי אז הכוונה לפעול לאכיפה, כנדרש על פי הוראות הדין", כתב היועץ המשפטי בן ארי. "אשר למגעים להשגת הסדר לגבי כלל המאחזים, אבקש לעדכן כי חלה התקדמות בעניין זה. במסגרת ההסדר המתגבש, יפונו בשלב הראשון , כבר בתקופה הקרובה, חמישה מאחזים בלתי חוקיים".

 

גורמים מדיניים הבהירו: "לא מדובר בהבטחות שווא, אלא בתוצאה של משא ומתן קשה ומתמשך והסכמה אליה הגענו לאחרונה עם ראשי המתיישבים לפינוי חמישה מאחזים. אנו מבקשים להגיע לפינוי בהסכמה, כדי להימנע מעימותים דוגמת עמונה. אנו דוחים טענה כאילו מדובר בלחץ אמריקני, מכיוון שלתפיסתנו מדובר בראש ובראשונה בצורך הישראלי לעמוד בדרישות קיום החוק מאזרחי המדינה. המטרה היא להגיע להסכמה על פינוי המאחזים, ואחת ההבנות היא לפנות מאחזים אל תוך גושי ההתנחלויות. אין בכך פסול".

 

יצויין שנושא המשך הבנייה בהתנחלויות והצורך לפנות את המאחזים הבלתי חוקיים, עליהם התחייבה ישראל לפני ממשל בוש כבר ב-2003, עומד במרכז הלחץ האמריקני על ממשלת ישראל, לקדם את יישום שלב א' במפת הדרכים. הנושא עלה, בין היתר, בביקורה האחרון של מזכירת המדינה האמריקנית, קונדוליזה רייס, בישראל ובירדן בתחילת השבוע.

 

עד כה לא עמדו ממשלת שרון וממשלת אולמרט בהתחייבות לאמריקנים. הפלסטינים משתמשים בנושא זה לביקורת מתמשכת על מדיניות ממשלת ישראל, שאינה עומדת בהתחייבויותיה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים