שתף קטע נבחר

בלוגרים שמאלנים מארה"ב יבקרו בשדרות

בתום מסע שכנועים הסכימו כמה בלוגרים בעלי השפעה מהמפלגה הדמוקרטית, הנוהגים למתוח ביקורת על ישראל, לנחות בארץ. בתוכנית: טיסה לשדרות ול"מותניים הצרים", פגישה עם מינה צמח ואולי גם עם אולמרט

ההסברה הישראלית גולשת לאינטרנט: קבוצה של בלוגרים בעלי השפעה מהקצה השמאלי של המפלגה הדמוקרטית ינחתו ביום חמישי לביקור של שישה ימים בישראל. משרד החוץ עשה מאמץ להביא את הבלוגרים לסיור ראשון מסוגו בארץ, מתוך הכרת השפעתם והעובדה שחלקם מייצגים אתרי אינטרנט שאינם ידידותיים לישראל.

 

פרשנים פוליטיים מעריכים כי הדמוקרטים, ובהם נציגי האגף השמאלי של המפלגה, יגבירו את שליטתם בקונגרס בעקבות הבחירות ב-4 בנובמבר. ישראל נהנית מתקשורת אמריקנית אוהדת למדי,

 למעט כמה בלוגרים ליברלים שמבקרים קשות את המדינה על יחסה לפלסטינים, ומאשימים אותה במדיניות של אפרטהייד. יש אף הקושרים את ישראל להחלטה לצאת למלחמה בעיראק.

 

במשך תקופה ממושכת חיזרה ישראל אחר אותם בלוגרים, שסירבו לבוא. לאחר מאמצים הצליח איירה פורמן, ראש ארגון היהודים הדמוקרטים (NJDC), לארגן קבוצה של בלוגרים בולטים, והוא יעמוד בראש המשלחת לישראל.

 

פורמן, הרגיל ללוות לישראל משלחות של פוליטיקאים דמוקרטים, אמר ל-ynet: "הם יקבלו מושג ממשי על ישראל כמדינה אנרגטית ודמוקרטית ועל מורכבות הסכסוך הישראלי-ערבי. אלו כותבים שעוסקים בעיקר בפוליטיקה אמריקנית, והם בעלי השפעה באתרים שקוראים אותם מיליוני אמריקנים".

 

הבלוגרים הפכו בעלי כוח רב בארה"ב

האורחים יטוסו במסוק לשדרות וכן מעל "המותניים הצרות" של ישראל, כדי להבין את המשמעות הביטחונית של חזרה לגבולות 4 ביוני 1967. כן ייפגשו האורחים עם חברי כנסת ונציגי משרד החוץ, וייתכן שאף עם ראש הממשלה או שרת החוץ. לוח הזמנים כולל פגישה ברמאללה עם מחזיק תיק המשא והמתן ברשות, סאעב עריקאת, וכן עם אקדמאים ישראלים ובלוגרים, ועם מינה צמח וסוקר פלסטיני.

 

שמות הבלוגים האמריקנים אינם אומרים הרבה לישראלים, אבל בארה"ב הם הפכו לבעלי כוח רב. בין הבאים דייויד וולדמן, מספר שתיים ועורך עמוד השער של Daily Kos - בלוג עם ממוצע של מיליון כניסות ביום -

 שערך בקיץ שעבר בשיקגו עימות בין המועמדים הדמוקרטים לנשיאות, אליו הגיעו כל המועמדים.

 

כן ינחת בארץ תומאס מצי, שהוביל התנגדות למלחמה בעיראק, מאבק בשחיתות ועוד בארגון MoveOn.org. מדובר בארגון שהוקם ראשית להתנגד להעמדת הנשיא קלינטון למשפט בקונגרס ב-1998, ואחר כך הפך לכלי הארגוני של מתנגדי המלחמה בעיראק. ארגון ליברלי זה מונה 3.5 מיליון חברים והוא בעל השפעה גדולה, בעיקר על הפוליטיקה הפנימית בתוך המפלגה הדמוקרטית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
לבני. תיפגש עם האורחים?
צילום: AFP
בתוכנית: סיור מוסק
צילום: גיל יוחנן
מומלצים