שתף קטע נבחר

פרפה שוקולד ואגוזים בקרמל

בלי להילחץ ובלי להתייגע: מכינים אפילו 3 ימים לפני ההגשה, וברגע האמת פשוט שולפים מהמקפיא, מפשירים קלות, ומתגאים

כל הכיף של הקינוח הזה, המשתייך למשפחת הסמיפרדו (שפירושו "חצי קר" או "חצי קפוא"), הוא במרקם שלו: קר, רך ואוורירי. לשם האיזון של כל הרוך הזה, יש בו גם נגיעות פריכות של אגוזים בקרמל. ואת כל זה מכינים בשקט אפילו שלושה ימים לפני החג, וכשצריך, שולפים ונינוחים.   

 

קינוח שמנת, שוקולד ואגוזים בקרמל

תבנית בקוטר 28 ס"מ, כ-12 מנות 

 

המרכיבים

לאגוזים בקרמל
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כוס אגוזי מלך קלופים שבורים גס
שמן, לשימון נייר האפייה
לפרפה
6 ביצים, מופרדות
2/3 כוס סוכר
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר, מגורר

 

ההכנה

1. האגוזים בקרמל: שמים את האגוזים בקערה חסינת חום. פורשים על משטח עבודה נייר אפייה ומשמנים אותו.
מחממים את הסוכר במחבת עד שהוא נמס והופך לקרמל -  מעכשיו ואילך עובדים מהר, כי קרמל מתקשה במהירות. מצד שני, גם עובדים בזהירות, כי אתם מאד לא רוצים שישפריץ עליכם קרמל רותח - יוצקים את הקרמל מיד, על האגוזים שבקערה. מערבבים ומיד שופכים את תוכן הקערה על הנייר המשומן. משהים כך כעשר דקות, או עד שהאגוזים והקרמל מצטננים ומתקשים. מכים על האגוזים המקורמלים בפטיש שניצלים או בקת של סכין גדולה, עד שהם מתרסקים ומתקבלים פירורי אגוזים בקרמל בגדלים שונים.
 
2. הפרפה:  מרתיחים מים בסיר מעל להבה גבוהה. שמים בקערה חסינת חום את החלמונים ואת הסוכר, מניחים מעל סיר המים הרותחים כך שתחתית הקערה לא תיגע במים ומקציפים, במטרפה חשמלית או ידנית, עד שמתקבל קרם בהיר ותפוח. מסירים מהכיריים.
 
3. בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומבהיק. מוסיפים את הקצף לקרם החלמונים ומערבבים בתנועות קיפול אחידות לעיסה אחידה. שמים בקערה בה הוקצפו החלבונים את השמנת המתוקה ומקציפים לקצפת יציבה. מוסיפים לקערת קרם החלמונים ומערבבים בתנועות קיפול לעיסה אחידה. שומרים כשליש כוס האגוזים בצד (הם יקשטו את הפרפה מלמעלה) ומוסיפים את שאר האגוזים לקערה. שומרים רבע כוס מהשוקולד בצד, לקישוט, ומוסיפים
את שאר השוקולד המגורר לקערה. מערבבים בתנועות קיפול אחידות.
 
4. מרפדים תבנית ביריעה גדולה של ניילון נצמד, כך ששוליו ישתפלו מעבר לדפנות, יוצקים פנימה את תוכן הקערה, מחליקים את פניו, עוטפים בשולי הניילון ומוסיפים עוד שכבת ניילון נצמד. מקפיאים 3 שעות לפחות - אבל אפשר עד 3 ימים.
 
5. רבע שעה לפני ההגשה: מעבירים למקרר, להפשרה חלקית. מחלצים והופכים על צלחת הגשה. מקשטים באגוזים המקורמלים ובשוקולד, חתוכים לפרוסות (הן יהיו די רכות, אבל בכל זאת יציבות מספיק לחיתוך) ומגישים מיד.  
 

 



פורסם לראשונה 14/04/2008 11:45

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שמנת, אגוזים בקרמל ושוקולד יוצרים שילוב מושלם לארוחת החג
צילום: יוסי סליס
המחברת, איילת הירשמן, היא עורכת מגזין האוכל "שף" מבית "לאשה"
צילום: אוהד רומנו
צילום: יוסי סליס
הקליקו כאן ותמצאו עוד מתכונים מצוינים לחג
צילום: יוסי סליס
לאשה בפייסבוק
מומלצים