אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

בחור יצירתי

 
 


אפליקציות תיירות לנייד שלך
 

כתב "לונלי פלנט" זייף ספרים

תומס קונסטאם, שעבד עבור "לונלי פלנט", סיפר בראיון כיצד המציא חלק מהתוכן במדריכים שכתב ואף סחר בסמים, מפני שהמשכורת היתה נמוכה מדי

ynet
פורסם: 14.04.08, 07:55

תומס קונסטאם, אחד ממחברי סדרת המדריכים "לונלי פלנט", הודה בראיון כי הוא המציא או העתיק ממקורות אחרים חלקים מהמדריכים שכתב, כך פורסם אמש בסי.אן.אן. כמו כן סיפר קונסטאם כי סחר בסמים על מנת להשלים הכנסה.

 

קונסטאם, שכתב ספר ובו תיאר את עלילותיו, אמר גם כי הוא לא נסע לקולומביה על מנת לכתוב את מדריך הטיולים "לונלי פלנט" שמוקדש למדינה, וזאת

כי "הם לא שילמו לי מספיק", כפי שצוטט ב"דיילי טלגרף" האוסטרלי. "כתבתי את הספר כשהייתי בסן פרנסיסקו, קליפורניה", סיפר. "את המידע קיבלתי מבחורה אחת שיצאתי איתה - ועבדה כמתמחה בקונסוליה הקולומביאנית". כמו כן טוען קונסטאם כי קיבל נסיעות חינם, דבר שהוא הפרה של מדיניות החברה.

 

קונסטאם בן ה-32, במקור מסיאטל, וושינגטון, עבד על יותר מתריסר ספרים עבור "לונלי פלנט", כולל המדריכים לברזיל, קולומביה, הקריביים, ונצואלה, צ'ילה ודרום אמריקה.

 

בהודעת דואר אלקטרוני שהתקבלה בתגובה מ"לונלי פלנט" נכתב כי ספריו של קונסטאם עברו ביקורת ועריכה מקצועית. "אם נגלה שהתוכן אינו מיטבי, אנו נפעל בדחיפות לתקנו. קודם כל, נסדר את הדברים עבור המטיילים במהירות האפשרית. אחר כך נבחן מה אנחנו עושים ואיך אנחנו עושים זאת - על מנת להבטיח כמה שאנו יכולים שדברים מסוג זה לא יקרו שוב לעולם". 

 

המוציא לאור של "לונלי פלנט" אמר לעיתון כי בחינה "דחופה" של ספריו של קונסטאם לא גילתה אי דיוקים כלשהם.

 

לפי אתר האינטרנט של ההוצאה לאור, "לונלי פלנט" מפרסמים יותר מ-500 מדריכי טיולים שונים - המעודכנים מדי שנתיים עד ארבע שנים - והם מעסיקים 300 כותבים. מדי שנה נמכרים כ-6 מיליון מדריכי "לונלי פלנט".

 

ספרו של קונסטאם, "האם כתבי טיולים הולכים לגיהנום?" ("Do Travel Writers Go to Hell?: A Swashbuckling Tale of High Adventures, Questionable Ethics and Professional Hedonism") מיועד לפרסום בשבוע הבא. באתרו האישי כותב קונסטאם כי הספר עוסק בהחלטה לעזוב את מנהטן במטרה לנסות ולהצליח ככתב טיולים, ועל "הטוב, הרע והבלתי ייאמן שחוויתי בדרכי".

 


תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  

 
 


 
 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

תיירות, טיולים בארץ, טיולים בצפון, טיולים בדרום, טיולים בירושלים, טיולים בנגב, טיול עם הילדים, מדריך עולמי, טיולים בעולם, טיפים לטיסה, טיפים לחופשה, מלון, מלונות, טיסות לחו"ל, נופש בארץ, חדשות תיירות, צימרים, צימר, מדריך צימרים, לינה כפרית, קמפינג, התייר הישראלי, מסע בזמן, דילים, חופשה, טיול מאורגן, משרדי נסיעות
אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as20-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©