שתף קטע נבחר

על מצע מצה: כבד קצוץ קל מאוד

כבד קצוץ, כמו פעם, עם שומן אווז והמון בצל מטוגן, זה אחד המאכלים שהכי כיף למרוח על מצה בליל הסדר (וגם אחריו). זמי שרייבר מראה בדיוק איך מכינים כבד קצוץ, לפי כל כללי הטקס

כבד קצוץ

באדיבות זמי שרייבר, מסעדת "סנדר"

 

המרכיבים:

500 גרם כבדי עוף נקיים

3 בצלים

4 ביצים קשות

50 גרם שומן אווז (שמאלץ) או 4 כפות שמן צמחי

מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. צולים את הכבדים על להבה פתוחה על מנת להכשיר אותם.
  2. ממיסים מעט שומן אווז (או שומן צמחי) ומטגנים את הכבדים עד שהם עשויים. במחבת נפרדת, מטגנים שני בצלים קצוצים במעט שמן עד שהם הופכים שקופים.
  3. מכניסים את שתי התערובות (הכבד והבצל) בנפרד למקרר.
  4. לאחר שעה בקירור מעבירים את הכבד במטחנת בשר (ניתן לקצץ גם עם מזלג או פומפייה). מוסיפים 4 ביצים קשות טחונות או קצוצות, ואת הבצל הנותר, חי וקצוץ דק. מקפלים בעדינות את התערובת ומתבלים לפי הטעם במלח ופלפל. לפני ההגשה מעטרים את המנה בבצל מטוגן בנדיבות.

 


פורסם לראשונה 15/04/2008 11:03

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מצה - מצע מושלם לכבד קצוץ
צילום: סי די בנק
מומלצים