שתף קטע נבחר

למי קראת קורבן? שלושה מתכוני טלה

לפי המסורת אכילת טלה בפסח היא מצווה שאי קיומה גורר עונש. אנחנו מציעים לכם לוותר על האיומים ולשכנע את האורחים שלכם לאכול טלה בזכות טעמו הנפלא. הנה שלושה מתכונים חגיגיים

אוסובוקו טלה

מתכון באדיבות "קויאה"

 

המרכיבים:

2 יחידות שוק טלה לאוסובוקו

6 בצלי שאלוט חתוכים לרבעים

2 גזרים חתוכים למקלות (חוצים כל גזר לחצי לאורכו וכל חצי לשלוש)

8 שיני שום, קלופות ושלמות

2 עגבניות, חתוכות לרבעים

1 שורש סלרי, חתוך לשמונה

1 שורש פטרוזיליה, חתוך לטבעות

1 ענף טימין

4 עלי דפנה

מעט גרגירי פלפל אנגלי

1 ליטר יין אדום

1 ליטר ציר בקר, או מים

שמן זית לטיגון

(צילום: דנה קופל)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים סיר גדול עם מעט שמן זית ומטגנים את הטלה מכל הצדדים בטיגון מהיר.
  2. מורידים מהאש, מוציאים את הבשר לצלחת ומחזירים את הסיר לאש.
  3. מוסיפים את הירקות ומטגנים טיגון קל עד שנוצר קרמל (השחמה ויציאת הסוכר מהירק).
  4. מוציאים את הירקות לצלחת נפרדת ומוסיפים את היין לסיר, בעודו חם, ומגרדים משקעים מהטיגון.
  5. מוסיפים את הציר או המים, התבלינים והבשר ומבשלים על אש נמוכה כשעתיים.
  6. מוסיפים את הירקות לסיר ומבשלים עד לריכוך, על אש נמוכה.
  7. כשהירקות מתרככים מוציאים אותם ואת והבשר מהסיר (כדי שלא יתפוררו בצמצום), מגבירים את האש ומצמצמים את הרוטב עד לסמיכות רצוייה.
  8. ממולץ להגיש על פירה וליצוק מעל את הרוטב.

  

צלעות טלה עם אגוזים ושקדים בתוספת תפוחי אדמה אפויים

מתכון באדיבות ערן עטר, "מפגש הסטייק"

 

המרכיבים (ל-16 מנות):

32 צלעות טלה

מלח לפי הטעם

300 גרם קמח מצות

4 ביצים טרופות

200 גרם אגוזים קצוצים

200 גרם שקדים קצוצים

שמן עמוק לטיגון

17 ענפי רוזמרין

16 שיני שום

16 תפוחי אדמה בינוניים

100 גרם פפריקה ירוקה

100 גרם כמון

בצל ירוק חתוך

(צילום: דנה קופל)

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות, מניחים בתבנית אפייה משומנת בשמן זית ומוסיפים את שיני השום.
  2. מתבלים בפפריקה, כמון וענף רוזמרין אחד. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ- 25 דקות.
  3. טורפים את הביצים בקערה גדולה. משטחים את צלעות הטלה בפטיש שניצלים ומניחים אותן בתוך קערת הביצים.
  4. מוציאים כל נתח מהקערה ומקמחים בקמח מצות, אגוזים ושקדים.
  5. מחממים מחבת עם שמן עמוק. מטגנים את צלעות הטלה במחבת כ-5 דקות, או עד שהקרסט (הפריכות) נהיה צהוב.
  6. מניחים גבעה קטנה של קוביות תפוחי אדמה אפויים במרכז הצלחת. לוקחים 2 צלעות טלה ומניחים אותן זו מול זו, כך שיכסו את תפוחי האדמה.
  7. לקישוט מומלץ להוסיף ענף רוזמרין ובצל ירוק.

 

שוק טלה עם ירקות על לאפה כשרה לפסח

מתכון באדיבות סוהיל אבו-נסרא, "ערבסקה"

 

המרכיבים (ל-16 מנות):

16 יחידות אוסובוקו טלה (כ-400 גרם ליחידה)

12 כפות קמח מצות

6 ליטר מים

8 גזרים קלופים וחתוכים גס

200 כרם שעועית ירוקה

150 גרם במיה

32 בצלים קטנטנים

2 כוסות שמן זית

20 גרגירי הל שלמים

2 כפיות אגוז מוסקט טחון

2 כפיות הל טחון

2 כפיות כורכום

2 כפיות בהרט

1 כפית קינמון

12 ענפי טימין

ללאפות:

2 קילו קמח מצה

4 כפות סוכר לבן

4 כפות מלח

1 ליטר מים פושרים

(צילום: דנה קופל)

 

אופן ההכנה:

  1. מקמחים מעט את השוקיים בקמח מצה.
  2. יוצקים את השמן לסיר רחב ומחממים על אש גבוהה. מכניסים את השוקיים ומטגנים עד הזהבה.
  3. מכסים את הבשר במים ומבשלים עד לרתיחה.
  4. מכסים את הסיר ומנמיכים את האש. מבשלים כשעתיים וחצי.
  5. מוסיפים את הירקות והתבלינים ומבשלים עוד 45 דקות, עד לקבלת בשר רך ורוטב מעט סמיך.
  6. הלאפות: מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת גוש אחד. לשים את העיסה ומחלקים ל-16 כדורים.
  7. משטחים כל כדור בעזרת מערוך עד לקבלת לאפה קטנה.
  8. מחממים מחבת על אש בינונית. מניחים בכל פעם לאפה אחת והופכים אחרי שנוצרות בועות אוויר שחומות.
  9. ההגשה: בצלחת חצי עמוקה מניחים לאפה אחת, מעליה את האוסובוקו והירקות ומסביב יוצקים רוטב.

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים