אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

הלחם מתייקר

התייקרו שניה בתוך פחות מחצי שנה צילום: שאול גולן
התייקרו שניה בתוך פחות מחצי שנה צילום: שאול גולן
 
 

 

מהיום: מחירי הלחם עולים ב-4%

לחם אחיד יעלה 4.75 שקלים במקום 4.6 שקלים, וכך גם הלחם הלבן. לחם אחיד פרוס יעלה 7.15 שקלים במקום 6.9 שקלים. איגוד האופים החליט על עליית המחירים לאחר שבמשרד התמ"ת לא הגיבו לבקשתו לייקור. הסיבה לייקור - עליית מחירי החיטה בעולם

אורנה יפת, כלכליסט, ותני גולדשטיין
פורסם: 16.04.08, 07:25

מחירי הלחם עולים היום (ד') ב 4%. איגוד האופים פנה באמצע חודש מרץ לצביה דורי, המפקחת על המחירים במשרד התמ"ת וביקש את אישורה להעלאה. במשרד התמ"ת לא הגיבו לפניית האיגוד וכך החליט האיגוד באופן חד צדדי לבצע את עליית המחירים.

 

לחם אחיד יעלה 4.75 שקלים במקום 4.6, וכך גם הלחם הלבן. לחם אחיד פרוס יעלה 7.15 שקלים במקום 6.9 שקלים.

 

חוק פיקוח המחירים מאפשר לבעלי המאפיות להעלות מחירים באופן חד צדדי, אם לא קיבלו את תשובת המפקחת על המחירים בתמ"ת במשך 30 יום, כך שהצעד של האופים נחשב חוקי."חיכינו את ה-30 יום שנדרשים לפי החוק אבל ראינו שבתמ"ת אין עם מי לדבר", אמר ל-ynet מנכ"ל מאפיות אנג'ל, ירון אנג'ל, "אני חושב שהתמ"ת פשוט החליט להפסיק לייקר את הלחם בעצמו ויצר שיטה, שבה אנחנו נאלצים לייקר את הלחם חד-צדדית, והאחריות מתגלגלת עלינו".

 

בחודש דצמבר האחרון התייקר הלחם ב-10.6%, גם כן כצעד חד צדדי של איגוד האופים, ללא אישור משרד התמ"ת. לאחרונה הודיע שר התמ"ת, אלי ישי, כי בכוונתו להסיר את הפיקוח על מחירי הלחם, ובמקביל לפצות את השכבות החלשות, אך חזר בו מהחלטתו.

 

התייקרות הקמח שגוררת לעליית מחיר הלחם נובעת מהתייקרות החיטה בעולם, כחלק מגל התייקרויות של מוצרים רבים הפוקד את תעשיית המזון העולמי. החיטה עלתה מאז תחילת השנה בכ-200% והקמח התייקר בעקבות זאת בכ-100%.

 

חלק מגל ההתייקרויות

התייקרות הלחם מצטרפת לגל גדול של עליות מחירים, שהשתקף היטב במדד המחירים לצרכן לחודש מארס, שהתפרסם אתמול. המדד הפתיע את הכלכלנים כאשר הצביע על עלייה של 0.3%, בניגוד לתחזיות שדיברו על מדד אפסי או שלילי. הכלכלנים הניחו שגל ההתייקרויות יתקזז עם הוזלת מחירי הדיור בשל ירידת הדולר, והופתעו לגלות שגם הדיור התייקר.

 

אלא גם מחירי מוצרי המזון עלו מאוד: מדד מחירי המזון עלה ב-1.6 אחוזים. התייקרו במיוחד: מיונז (8.1 אחוזים), עוף טרי (6.8 אחוזים), בצק ומוצרי בצק קפואים (6.5 אחוזים), דגים טריים (5.5 אחוזים), מרגרינה (5.1 אחוזים), שמן (4.7 אחוזים), מזון לתינוקות (3.7 אחוזים), קמח לבן (3.2 אחוזים), בירה לבנה (3.1 אחוזים), חלב (3.0 אחוזים).

 

 

 

 


תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as25-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©