שתף קטע נבחר

שדרות: "מפחדים לחגוג את הסדר ללא מיגון"

מטחי רקטות הקסאם לעבר יישובי מערב הנגב ופעילות צה"ל ברצועת עזה העלו בקרב התושבים חשש מהסלמה שתפגע בהכנות לחג. "אנחנו יומיים לפני החג ועדיין לא יודעים היכן נחגוג", אמרה אחת מתושבות העיר

פסח נחשב ל"חג האירוח", שבו מתכנסת המשפחה המורחבת ומציינת יחד את היציאה מעבדות לחירות. אלא שחלק ניכר מתושבי שדרות לא מרגישים ממש חופשיים לחגוג. "חשבנו לחגוג את החג יחד, כ-40 איש בשדרות בבית בלי מיגון, אבל עכשיו זה לא פשוט", סיפרה אמש (יום ד') תושבת העיר, עינב זוביב. "אנחנו יומיים לפני החג ועדיין לא יודעים היכן נחגוג".

 

לדברי זוביב, מעבר למידע שמתפרסם בתקשורת על הפעילות הצבאית בעזה, היא מתרשמת מקצינים וחברים שמשרתים בצה"ל שמצב לא הולך להשתפר. "הרבה אנשים היו רוצים לחגוג מחוץ לעיר, אבל אין להם לאן ללכת", היא אומרת. "צריך לזכור שיש פה גם מצוקה לא קלה".

 

יותר מ-30 רקטות קסאם פגעו אתמול בשטח ישראל, ויום המלחמה בדרום הוכיח לתושבים שההסלמה אינה דועכת. אתמול בבוקר נהרגו שלושה חיילי צה"ל שנכנסו לפעילות מבצעית ברצועה, בניסיון לפגוע בחוליית מחבלים שזוהתה. אחרי התקרית יצא צה"ל לשורת תקיפות תגובה - ועל פי דיווחים פלסטיניים בפעולות אלו נהרגו 18 בני אדם. ממשלת פיאד גינתה בחריפות את הפעולה הישראלית בעזה והגדירה אותה "פשע נגד האנושות".

 

במשטרה העלו אתמול את הכוננות לרמה גבוהה בכל רחבי הארץ. הכוננות תימשך הפעם עד לסוף חודש מאי, בשל החגים ולאור שורה של אירועים הקשורים גם לחגיגות שנת ה-60 לישראל. 

 

מורן בן-לולו, אם לילדה בת 3 חודשים משדרות, אומרת שהיא מתכוונת לחגוג בעיר, אבל החשש מלווה אותה בכל רגע. "הבית שלנו לא ממוגן ואנחנו בפירוש מפחדים", היא אומרת. "עד לפני כמה ימים חשבנו שנוכל לחגוג את החג בשקט. היתה תחושה שההסלמה תגיע מתישהו, אבל לצערנו זה קרה לפני החג. החשש הגדול הוא שכשנשב עם המשפחה בליל הסדר, לא נוכל לחגוג באמת. חלק מבני משפחה שלנו שהיו אמורים להגיע לחג כבר הודיעו שלא יבואו".

 

רינה מור-יוסף תכננה להזמין את הוריה המבוגרים לשדרות, "ההורים שלי הם מבוגרים, ואני באמת חוששת שיהיה ירי כשהם יהיו פה. הם אנשים מבוגרים, ואני חוששת לשלומם כמו גם לשלומם של אורחים נוספים שלנו, וזה מאוד מתסכל להתכונן לחג כשאתה לא יודע איך תעבור אותו".

 

"נשאר כאן ונראה להם שאנחנו חזקים"

לעומת זאת, יואב שרוני מבטיח לקיים את הסדר בביתו שבעיר. "אני אשאר בבית ואף הזמנתי אורחים. אני חושב שכולם צריכים להישאר בשדרות ולחגוג, לא צריך לפחד מאף אחד - רק מהקדוש ברוך הוא. אף אחד לא ממש דואג לנו, לא הממשלה ולא הצבא. רק אלוהים שומר עלינו מלמעלה ואנחנו נשאר כאן ונראה להם שאנחנו חזקים".

 

גם אהרן בוחבוט אומר שיישאר בשדרות, מסיבה שונה.

"אנחנו חוששים ואני גם שומע מהרבה משפחות שהם מתכננים לעזוב את העיר ולעשות את החג מחוץ לשדרות. גם אני רציתי לעזוב, אבל אמא שלי שגרה כאן בעיר לא מוכנה לעשות את חג הפסח מחוץ לבית שלה. אנחנו נעשה אותו אצלה, ואני מאוד חושש שהחג ייהרס לנו", אמר. "היו לנו יותר מ-20 קסאמים ויום כזה בהחלט יכול לשבש את החג. יש לי תינוק בן שנה וחצי, ואין לנו מיגון. אבל אין לנו ברירה אלא להשאר כאן".

 

ראש העיר, אלי מויאל, אמר כי המצב לא קל. "אני חושב שתושבי שדרות צריכים להמשיך ולהיות חזקים, ולהשאר ולחגוג בעיר. מי שכמובן יבחר לעשות את הסדר מחוץ לעיר - נכבד את בחירתו. אבל זה חלק ממלחמת הקיום שלנו. אמרתי וחזרתי שהפסקות האש הללו מדומות. הן משקרות, ויהיו עוד תקופות לא קלות, והתשובה לכך היא ההשארות שלנו בעיר".


פורסם לראשונה 16/04/2008 22:49

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רקטת קסאם בשדרות, אתמול
צילום: זאב טרכטמן
מויאל. להמשיך להיות חזקים
צילום: אמיר כהן
מומלצים