מחקר: שתיית קולה מגבירה הסיכון למחלת כליות
מחקר שנערך בארה"ב מצא כי מי ששותה לפחות ליטר מהמשקה הפופולרי, כולל גרסאות הדיאט, נמצא בסיכון הגבוה פי 2.3 ללקות במחלת כליות
אחרי שהזהירו אותנו שהקולה מזיקה לשיניים ומבריחה את הסידן מהגוף, בא מחקר חדש וקובע שהקולה (מכל סוג, גם הדיאטתית) מעלה את הסיכון ללקות במחלת כליות קשה.
במחקר, שערך צוות חוקרים מהמוסד הלאומי למדע בריאות סביבתית בצפון קרוליינה, השתתפו 465 אנשים שאובחנו לאחרונה כסובלים ממחלת כליות ו־467 אנשים בריאים בני אותו גיל, מין ומוצא. החוקרים שאלו את המשתתפים על סוגי המשקאות שנהגו לשתות ועל התדירות שבה שתו אותם. ממצאי המחקר שפורסמו לאחרונה בכתב העת Epidemiology הראו שאנשים ששתו שתי מנות (שני בקבוקים בני חצי ליטר או שתי פחיות) או יותר של משקאות קולה ביום, היו בסיכון גבוה פי 2.3 למחלות כליות. לא נראה סיכון גבוה בשתיית משקאות מוגזים אחרים.
להערכת החוקרים, הגורם לנזק הוא כפי הנראה החומצה הזרחתית, המשמשת כחומר משמר ומעניקה לקולה את טעמו המיוחד. חשיפה גבוהה של פוספט נמצאה בעבר קשורה לנזק חמור וארוך טווח לכליות. המלצת החוקרים לאנשים הסובלים ממחלת כליות היא להימנע מקולה וממזונות עתירי פוספט כמו בשר.
