שתף קטע נבחר

זירת הקניות

"קרוקס" עושים צעד ירוק

חברת הנעליים הפופולרית ספגה לא מעט ביקורת על עידוד צריכה מופרז ועל העובדה שאינה מנצלת חומר גלם ממוחזר. יוזמה חדשה תנסה לתקן זאת: בקרוב ניתן יהיה להחזיר את הכפכפים השחוקים לחברה, שתגרוס אותם ותייצר מהם כפכפים חדשים שייתרמו לנזקקים במדינות ברחבי העולם

חברת הכפכפים הפופולרית נהנתה עד כה מחיבוק של אוהבי הסביבה ברחבי העולם. למרות שהכפכף הנפוץ עשוי מגומי - שהוא תוצר לוואי של נפט - העובדה שהמוצר מורכב כמעט כולו מחומר אחד (למעט החיבור הפלסטי של הרצועה), הבטיחה שחיקה אחידה ומונעה מצב בו הושלכו כפכפים שהתפרקו בטרם עת לאשפה. זאת ועוד, המוצר כה קל משקל ולפיכך מצריך שימוש במעט חומר גלם - היבט חשוב בכל הנוגע לניצול משאבים.

 

אך מנגד היו שאמרו שדווקא התכונות הללו גורמות לרבים לרכוש כמה זוגות בצבעים שונים, ושבעצם מדובר בעידוד צריכה - מהלך לא סביבתי בעליל. היו שאמרו גם שלא יעזו להניח את כף רגלם במוצר שאינו מכיל אפילו שמץ של חומר גלם ממוחזר.

 

החברה לקחת את ההערות לתשומת ליבה והשיקה השנה בארה"ב את "Soles United" - יוזמה במסגרתה לוקחת החברה מהציבור כפכפים שחוקים, גורסת אותם, מייצרת מהם כפכפים חדשים ותורמת אותם לנזקקים ברחבי העולם.

 

בכפכפי "Soles United" יש 20 אחוז חומר גלם ממוחזר והחברה התחייבה כי בימים אלה היא חותמת על הסכם שיתוף פעולה עם מספר חברות הובלה ימית, כדי שיעבירו 2 מיליון כפכפים ממוחזרים לצרכנים החדשים במדינות כמו סודן, קמבודיה, גואטמלה, מאלי, הפיליפינים, טנזניה, זימבבואה ועוד. החברה מדגישה כי יוזמת התרומה כבר יצאה לדרך, ובשלהי השנה שעברה נתרמו 10,000 כפכפים ממוחזרים לנזקקים ברפובליקה הדומיניקנית.

 

מחברת "קולנוע חדש בע"מ", יבואנית קרוקס בישראל, נמסר כי הנושא נמצא בבירור גם בארץ, מתוך שאיפה שגם בישראל ניתן יהיה בעתיד להשתלב ביוזמה הבינלאומית. לפי שעה, לנועלים הישראלים קיימת האפשרות לשלוח את הכפכפים לחברה בחו"ל באמצעות הדואר.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים