אסד: המלחמות באזור יישארו קונבנציונליות
ארה"ב אישרה שהמתקן שהפציצה ישראל בסוריה היה כור גרעיני, אך הנשיא אסד ממשיך להכחיש: "זה היה מתקן צבאי", ואף מרגיע: "אינני חושב שפצצות גרעין ישנו הרבה". מנגד, הוא דורש התחייבות ישראלית בכתב לנסיגה מהגולן. באיראן מרוצים: מסרי השלום - בזכות ההתנגדות הסורית
נשיא סוריה מנסה לצנן באותה נשימה גם את תקוות השלום וגם את אימת הגרעין. ארה"ב אישרה שישראל תקפה כור גרעיני בצפון סוריה, אך הנשיא הסורי, בשאר אסד, ממשיך לטעון כי לארצו לא היתה כוונה לפתח נשק גרעיני וכי המתקן שישראל התקיפה היה מבנה צבאי בבנייה. באותה הזדמנות, גם דרש התחייבות בכתב לנסיגה מהגולן.
בראיון שפורסם הבוקר (יום א') בעיתון הקטארי אל-ווטן, אמר אסד כי ארצו תומכת בזכותה של איראן להשיג אנרגיה גרעינית, אולם היא מתנגדת לנשק להשמדה המונית. "אנו בעד הזכות שכל מדינות העולם, ולא רק איראן, ישיגו את האנרגיה למטרות שלום, אולם אנו נגד נשק להשמדה המונית", אמר.
בהמשך הראיון נשאל אסד: "אם תשיג איראן פצצה גרעינית, האם גם לכם תהיה פצצה גרעינית, בהיותכם בת הברית האסטרטגית שלה?" הנשיא אסד השיב: "לא. איך נשתמש בפצצה הזו? איפה נשתמש בה? איש לא השתמש בפצצה הגרעינית מאז מלחמת העולם השנייה. איפה נשתמש בה? נגד ישראל שהורגת את הפלסטינים? אני לא חושב שזה הגיוני".
המראיין דחק באסד ושאל, האם לא ייעשה שימוש בכל כדי להשיג מאזן כוחות נגד ישראל. הנשיא השיב: "בפועל, המלחמות באזור יישארו קונבנציונאליות. אינני חושב שפצצות גרעין ישנו הרבה ואינני חושב שלאיראן יש עמדה אחרת בנושא הזה".
אסד שב על הכחשת הסורים ואמר כי המתקן שהפציצה ישראל בספטמבר לא היה כור גרעיני. מדובר ב"מתקן צבאי שהיה בבנייה ולא במתקן גרעיני, כפי שטענו והפיצו ישראל וארצות הברית", אמר. "האם זה הגיוני שנבנה מתקן גרעיני במדבר?", תמה, "ועוד כזה שאינו מוגן בטילים נגד מטוסים? האם הגיוני שנשים מתקן גרעיני הפתוח למעקב לוויינים, במרכז סוריה ובמקום פתוח?".

תמונות הכור המרשיעות שהציגה ארה"ב (צילום: AFP)
במהלך הראיון נשאל אסד לגבי תגובתה של ארצו בעקבות תקיפת חיל האוויר בשטחה. הנשיא השיב באופן מעורפל ואמר: "תגובה אין פירושה טיל תמורת טיל, פצצה תמורת פצצה וכדור תמורת כדור. האמת היא שיש לנו אמצעים לתגובה, אולם לאמצעים שלנו יש את הדרך שלנו.
"הישראלים מבינים למה אנחנו מתכוונים. אנחנו לא אומרים שאנחנו נגיב או נפציץ, אנחנו מבינים כי ישראל רוצה להתגרות בסוריה ואולי לגרור את סוריה למלחמה. אנחנו לא חותרים למלחמה והיינו ברורים בנקודה הזו. יש לנו דרכים אחרות ולא בהכרח נאמר מה הן".
בהתייחסו לפגישתו עם ראש ממשלת טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן, שהעביר מסרים הדדיים בין דמשק לירושלים, אמר אסד כי הוא דורש לקבל מאולמרט "מסמך כתוב" בדומה ל"פיקדון רבין", שיחייב את ישראל והיא לא תוכל לסגת ממנו, כפי שקרה כבר מספר פעמים בעבר.
איראן: מסרי השלום - בזכות ההתנגדות הסורית
איראן התייחסה בבוקר לראשונה באופן רשמי להתפתחויות האחרונות ולהעברת המסרים בין ישראל לסוריה. דובר משרד החוץ האיראני, מוחמד עלי חוסייני, אמר כי "ככל שסוריה תצליח לשחרר יותר שטחים כבושים, הדבר ישמח את איראן".
הוא ציין כי איראן רואה בכך "תוצאה של ההתנגדות הסורית". הדובר האיראני ניסה לצנן את ההתרגשות באומרו כי "הסורים הודיעו כי השיחות אינן ישירות", והדגיש את עמדתה של איראן, לפיה "רמת הגולן נכבשה על-ידי ישראל ויש להשיבה לסוריה ללא תנאים מוקדמים".
כאשר נשאל במסיבת העיתונאים השבועית שלו בנוגע למסר שהעביר נשיא סוריה, בשאר אסד, להנהגה בטהרן, באמצעות הביקור שערך השבוע שר החוץ הסורי, וליד אל מועלם, ציין חוסייני, כי הביקור הזה נערך במסגרת היחסים בין שתי המדינות וכי לא היה בו משום מסר מיוחד.