שתף קטע נבחר
צילום: יורם שפירר

"הנחשים מצליחים להפנט אותי"

מדי יום רביעי - קבלו סיור מודרך בעולמם של צלמי טבע ישראלים. והפעם: גיא חיימוביץ', איש היי-טק וטייל בנשמתו מגן-חיים, המתעד נחשים, זוחלים ועכבישניים. "הבורוּת כלפי הנחשים יוצרת פחד ופחד מוביל לשינאה", הוא אומר. "באמצעות התמונות אני מנסה לחשוף את הצד היפה שלהם ולשבור את מעגל האימה. זה תענוג להתפעל מהם מקרוב"

הטיולים בטבע עושים שמח בלב של גיא חיימוביץ', עובד בחברת היי-טק המתגורר בגן-חיים. כשהוא לא צמוד למסך המחשב, סביר להניח שתמצאו אותו מטייל ברחבי הארץ בכל רגע פנוי. חיימוביץ' (26), יליד כפר סבא, ספג את האהבה לטבע מהבית. "אבא שלי היה מקריא לי בילדותי אנציקלופדיות שונות ובכל שבת הייתי משגע את ההורים ואז היינו יוצאים לטייל ברחבי הארץ", הוא מספר. "אפילו המילים הראשונות שלי היו קשורות לבעלי חיים".

 

ההיכרות עם עולם הצילום החלה לפני כחמש שנים בזמן שטייל בהודו, בתום השירות הצבאי. "אחרי שבולעים טבע ונופים בכמויות כל כך גדולות, התעורר בי החשק גם לתעד את המתרחש סביבי", הוא אומר. "החלטתי להשתפשף בתחום ובעיקר למדתי בכוחות עצמי את יסודות הצילום".

 

"מקווה לשבור את שרשרת הבורות והפחד" 

הניסיון וההיכרות הרבה שיש לו בשטחי הארץ, מעניקה לו יתרון גדול באיתור בעלי חיים והחביבים עליו הם הנחשים. "אני אוהב את כל סוגי בעלי החיים, אבל הנחשים מצליחים להפנט אותי באופן מיוחד. אני אוהב לחקור אותם, לגלות היכן הם נמצאים.

 

להבדיל מצפרים שהולכים עם העיניים נשואות כלפי מעלה, מי שמחפש נחשים יש לו השפעה גדולה יותר על הסביבה ואני משתדל להימנע מכל הנושא של הפרעה לבתי הגידול. המנטרה שלי היא ללכת אליהם בזמן שהם פעילים ועם כל הכבוד לצילום, להוציא אותם ממחילות זה לא תורם לשני הצדדים".

 

ההיכרות עם מיני הזוחלים ודפוסי המחייה שלהם עוזרים לו גם לדעת היכן להתמקם וכיצד לגשת אליהם. "אני מעדיף לצלם אותם בפוזות טבעיות ואם מדובר בצילום נחש ארסי, חשוב לדעת מה טווח הביטחון שצריך לשמור ממנו מבלי לקבל הכשה", מסביר חיימוביץ'.

 

"כדי להוציא צילום דרמטי של נחש חובה להתמקד בראש, בשל מבנה גופו הארוך והדק של הנחש. תמונות שבהן מתעקשים להכניס את כל הגוף יוצאות לרוב משעממות יותר. כמובן שבצילום נחש ארסי, הקירבה לראש מחייבת זהירות, מאחר ולא פעם מצאתי את קצה עדשת המצלמה מרוחה בארס".

 

דווקא העובדה כי לזוחלים אין מוניטין חיובי בחלקים נרחבים בציבור, מניעה את חיימוביץ' לעורר את המודעות אליהם. "הבורות יוצרת פחד ופחד מוביל לשינאה. באמצעות הצילומים שלי אותם אני תורם לירחונים מדעיים בארץ ובחו"ל, אני מנסה לחשוף את הצד היפה של הנחשים בתקווה לשבור את שרשרת הבורות. ברגע שרואים נחש יפה מקרוב ולא מאחורי מעדר, הגישה יכולה להשתנות", הוא מוסיף ומציין בחיוך. "גם חברתי פחדה מנחשים אפילו כשהם הופיעו על מסך הטלוויזיה והיום היא למדה להתפעל מהיופי שלהם בגובה העיניים".

 

בין צילום לטאות בחולות או עכבישים שעירים, הוא חוזה מקרוב גם בפגיעה הקשה בטבע בישראל. "אני רואה נחשים רבים דרוסים והם למעשה חוטפים מכל כיוון אפשרי – הכבישים חותכים וחוסמים להם את בתי הגידול וכשהם באים להתחמם בלילות הקרים בכבישים, הם נדרסים, כשהם פוגשים בני אדם רוב המפגשים לא מסתיימים לטובת הנחש והזמן דוחק לרעת בעלי החיים", הוא מזהיר..

 

חיימוביץ' מקווה כי הוא יצליח לתעד את כל מיני הזוחלים בארץ ובעתיד אולי אף למצוא פרנסה בתחום הצילום. "את האהבה לטבע כדאי לספוג בשטח ורק כשרואים מקרוב את היופי במלוא הדרו, פנים אל פנים, אפשר יהיה להעריך כל גרגיר חול וטיפת מים", מסכם חיימוביץ.' "הצילומים שלי נועדו לעודד אנשים לצאת אל הטבע, להכיר גם את הצדדים שהם חוששים מהם בטבע וללמוד לחיות איתם בהרמוניה".

 

 

צילום: גיא חיימוביץ'

 

 

צילום: גיא חיימוביץ'

 

 

צילום: גיא חיימוביץ'

 

  

צילום: גיא חיימוביץ'

 

 

  • אלפי תמונות של צלמים נוספים - בעמוד המיוחד של "קליק לטבע"

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתבונן עם מודעות לטבע. חיימוביץ' בפעולה
צילום: אילן נרינסקי
לתעד לדורות הבאים.
צילום: אושרי לוי
מטייל בלי הפסקה
צילום: אילן נרינסקי
מומלצים