שתף קטע נבחר

הסגל הזוטר באוניברסיטאות: שמחים שיש מו"מ

שביתת הסגל הזוטר נדחתה בשבועיים, לאחר שהוחלט למנות מגשר בין הצדדים. ועדת החינוך של הכנסת תקבל עדכונים על התקדמות המשא ומתן. יו"ר הפורום המתאם של אירגוני הסגל הזוטר: "הוועדה לא איפשרה את המשך הסחבת. לשמחתנו היא גרמה לאוניברסיטאות לקיים משא ומתן ענייני"

שביתת הסגל הזוטר באוניברסיטאות נדחתה בשבועיים, לאחר שהיום (ג'), בתיווכה של ועדת החינוך של הכנסת, הסכימו נציגי הסגל הזוטר להשעות את העיצומים לטובת המשך המשא ומתן באמצעות מגשר בינם לבין ועד ראשי האוניברסיטאות.  אם הצדדים לא יתקדמו במשא ומתן בפרק הזמן הזה יחלו השיבושים וההשבתות. הסגל הזוטר איים לשבות מיום ראשון במחאה על תנאי העסקתם של אנשי הסגל ובדגש על המורים מן החוץ.

 

ועדת החינוך התרבות והספורט של הכנסת התכסה, ביוזמת ח"כ זהבה גלאון (מרצ), כדי לדון במצבו של הסגל הזוטר והמורים מן החוץ באוניברסיטאות. המורים מן החוץ מוחים על תנאי העסקתם הכוללים עבודה של שמונה חודשים בשנה ופיטורין לאחר אותה תקופה. חברי הסגל הזוטר מוחים גם הם על תנאי העסקתם. מאז פברואר מקיימים האירגונים משא ומתן עם ראשי האוניברסיטאות לשיפור תנאי העסקתם. בתחילת פברואר הוגשה הצעת פשרה על-ידי הוועדה לתכנון ולתקצוב, אשר לא נתקבלה על-ידי ראשי האוניברסיטאות.

 

בישיבה התברר כי מאז חודש פברואר התקיימו שלוש ישיבות משא ומתן בלבד. נשיאי האוניברסיטאות לא נכחו בדיון ובשמם הופיע מנכ"ל אוניברסיטת תל-אביב, מרדכי כהן, אשר הגדיר את תנאי ההעסקה של הסגל הזוטר כ"העסקה פוגענית".

 

בתום הדיון קיבלו הצדדים את הצעות הוועדה לפתוח במשא ומתן מזורז, ובמקביל לדחות את צעדי המחאה בשבועיים על מנת לאפשר את מיצוי המשא ומתן. יו"ר הוועדה, ח"כ מיכאל מלכיאור (העבודה-מימד), בע כי הצדדים ידווחו לוועדה כל יום על התקדמות המשא ומתן, על מנת למנוע אפשרות של שיבוש הסמסטר.

 

יו"ר הפורום המתאם של אירגוני הסגל הזוטר, שיאון קורן: "חשנו הרגשת זילזול עמוקה מצד ראשי האוניברסיטאות. נתקלנו בגרירת רגליים וסחבת מצד ראשי האוניברסיטאות. קיבלנו הצעה בה הציעו לנו ראשי האוניברסיטאות לקחת את המשכורת המשולמת שמונה חודשים בשנה ולפרוס אותה על פני 12 חודשים, ללא כל העלאה ריאלית במשכורת לכלל העובדים. מתווה ות"ת אומר כי איש איש יועסק על פי דרגתו 12 חודשי העסקה בשנה ובנוסף להעביר מן העולם את צורת ההעסקה הפוגענית שהשתרשה באוניברסיטאות. אנו מקווים כי מתווה זה יתקבל. הוועדה לא איפשרה את המשך הסחבת ולשמחתנו גרמה לראשי האוניברסיטאות לקיים משא ומתן ענייני בליווי ות"ת".

 

ד"ר מילכה רובין, נציגת המורים מן החוץ באוניברסיטה העברית: "אנו נתקלים מדי יום באנשים המוכיחים הצטיינות אקדמית המקבלים הודעות פיטורין מכיוון ש'יש להם יותר מדי ותק'. לא מדובר באנשים שלא הוכיחו את עצמם, אלא בכאלה אשר נפלטים מהמערכת למרות היותם אנשי מחקר מעולים, שתרומתם נדרשת".

 

ח"כ הרב מלכיאור אמר בישיבה: "חייבים להגיע להסדר. דרשנו בעבר משרת החינוך וות"ת להיכנס לעובי הקורה ואכן הונחה הצעת פשרה ראויה בנושא. אם הצדדים מבקשים להמשיך ולדון בנושא, אין בכך כל פסול אך עד כה נדחה המשא ומתן בצורה מחפירה, המסכנת את שנת הלימודים ואת הסטודנטים. קבענו כי לצדדים יש שבועיים להגיע להסדר ואני מקווה כי הרצון הטוב שהתגלה בישיבה יסייע לפתרון המשבר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנת סטודנטים. ארכיון
צילום: גיל יוחנן
מומלצים