שתף קטע נבחר
צילום: אסף אמברם

לכבוד הקיץ שהקדים: מאפינס לימון ודובדבנים טריים

פירות הקיץ הקדימו להבשיל השנה: יעל גרטי מזמינה אתכם להכין מאפינס לימון ודובדבנים טריים, קלים להכנה וטעימים להפליא

החורף המוזר והחמסינים שפקדו אותנו בחודש מרץ הביאו לכך שפירות הקיץ הבשילו השנה מוקדם מהרגיל. "אתה בטוח שהם כבר טובים"? שאלתי בחשדנות את הירקן כשפגשתי דובדבנים באמצע חודש אפריל. "טובים, טובים, באחריות", הוא ענה, ואני חפנתי אל חיקי מארז קטן וטעים, שהפך בבית למאפינס לימון ודובדבנים, קלים להכנה וטעימים להפליא.

 

מאפינס לימון ודובדבנים טריים

לא מומלץ להכין מאפינס אלה מדובדבנים קפואים או משומרים. לא מומלץ להקפיא את המאפינס הללו.

 

המרכיבים (ל-12 מאפינס):

2 כוסות (280 גרם) קמח לבן

2 כפיות אבקת אפיה

1/2 כפית מלח

4 כפות שטוחות קורנפלור

100 גרם חמאה רכה

2 כוסות (400 גרם) סוכר

3 ביצים מס' 1

גרד קליפת לימון מ-1 לימון גדול

2 כפות מיץ לימון טרי

1 כוס (11/4 מיכלים) שמנת חמוצה

250 גרם (מעט פחות ממארז קטן) דובדבנים טריים, שטופים ומגולענים

לקימוח הדובדבנים: 3 כפות קורנפלור

 

לשימון: חמאה מומסת

לעיטור: סוכר גבישי (לא חובה)

 

כלים: תבנית מאפינס (רצוי מסיליקון), מגלען דובדבנים (או מגלען זיתים, היינו הך)


(צילום: יעל גרטי)

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור לחום בינוני, 175 מעלות.
  2. מנפים לקערה יבשה: קמח, אבקת אפיה, קורנפלור ומלח. מניחים בצד.
  3. מקציפים חמאה וסוכר עד לקבלת עיסה אחידה ומוסיפים ביצים בהדרגה. מקציפים עד לקבלת עיסה תפוחה.
  4. מוסיפים גרד קליפת לימון ומיץ לימון ומקציפים (שניות אחדות) עד להטמעותם בעיסה.
  5. מוסיפים לסירוגין, בהדרגה, מתערובת הקמח ומהשמנת החמוצה, תוך שמקציפים, עד לקבלת עיסה חלקה.
  6. משמנים היטב את תבנית המאפינס בחמאה מומסת. יוצקים 2-3 כפות גדושות מהעיסה לכל שקע בתבנית, עד 2/3 גובה השקע.
  7. טובלים את הדובדבנים המגולענים בצלחת או קערה ובה 3 כפות קורנפלור, כך שיכוסו מכל הכיוונים. מניחים 2-3 דובדבנים בכל שקע. ניתן לפזר בשלב זה מעט סוכר גבישי- לא חובה.
  8. מכניסים לתנור ואופים 25-30 דקות או עד שקיסם שננעץ במאפינס יוצא יבש. מוציאים, מצננים כ-15 דקות, מחלצים את המאפינס מהתבנית ומגישים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הקדימו להבשיל. דובדבנים
צילום: אסף אמברם
מומלצים