שתף קטע נבחר

מרצים בבן גוריון נגד העסקת עובדי הקבלן

במכתב שהגישו כ-200 מרצים לנשיאת אוניברסיטת בן גוריון, פרופ' רבקה כרמי, קוראים החתומים להעסיק את עובדי הניקיון בהעסקה ישירה, ולא דרך החברות הקבלניות; האוניברסיטה, בתגובה: "האוניברסיטה מקפידה על תנאי העסקתם של עובדי הניקיון ובשמירה על זכויות"

המאבק למען עובדי הקבלן באוניברסיטת בן גוריון נמשך. אל הארגונים החברתיים והסטודנטים הצטרפו היום (ב') כ-200 מרצים מאוניברסיטת בן גוריון, הקוראים לאוניברסיטה להעסיק את עובדי הקבלן בחוזים ישירים.

 

במכתב שהוגש לנשיאת אוניברסיטת בן גוריון, פרופ' רבקה כרמי, פונים המרצים ואגודות חברתיות ובהן צ"ח ותו חברתי, וקוראים להנהלת האוניברסיטה "לפתור את בעיית ההעסקה הפוגענית של עובדי הקבלן המועסקים על ידי חברות הניקיון 'נוטרי ציון' ו'איתן שמיר'."

 

"אנו חשים כי למרות הניסיונות שנעשים מצידה של ההנהלה לשפר את תנאי העסקתם של העובדים, אין בכך די; לאחר מאבק הסטודנטים והמרצים בעניינם של העובדים חל שיפור מסוים ביחס לו הם זוכים ממעסיקיהם הקבלנים, אולם נודע לנו כי על אף השיפור עדיין קיימות בעיות אשר על האוניברסיטה -כגוף מזמין השירות- לתת עליהן את הדעת", כך לפי המכתב.

 

בין הבעיות עליהן מצביעים המרצים: כספי פנסיה, תוספות ותק, ימי חופשה וחג שנלקחו מהעובדים בעבר, ולא שולמו רטרואקטיבית; העובדה כי עובדי הניקיון טרם זכו לתוספת ותק; אי הקמת גוף פיקוח על החברות הקבלניות; קיצוץ של עד 70 אחוז בשעות העבודה של עובדי הקבלן בחודשי הקיץ, קיצוץ שבעקבותיו נותרים העובדים כמעט ללא משכורת.

  

"אנו פונים אלייך, נשיאת אוניברסיטת בן גוריון, ומפצירים בך: העסיקי את העובדים בצורה של 'העסקה ישירה'. אנו סמוכים ובטוחים כי רק בצורת העסקה שכזו יבואו לידי ביטוי באופן אמיתי הערכים בהם את דוגלת: פיתוח הנגב, קידום תושבי הדרום, ומתן שוויון הזדמנויות לכל אותם גברים ונשים שרצונם הוא אחד ויחיד – קיום בכבוד."

 

ארגון צ"ח – סטודנטים למען צדק חברתי, החל לפעול למען זכויות עובדי הקבלן באוניברסיטת בן גוריון לפני כשנתיים וחצי. מאז ערך הארגון הפגנות בהן השתתפו מאות סטודנטים, פנה לחבר הנאמנים שהם התורמים הגדולים של האוניברסיטה כדי להראות להם כיצד מתייחסת הנהלת המוסד לעובדיה ובכך הצליחו לשפר את מצבם של עובדי הקבלן.

 

מאוניברסיטת בן גוריון נמסר בתגובה: "למרות ההנחות העולות מהמכתב, האוניברסיטה מקפידה על תנאי העסקתם של עובדי הניקיון ובשמירה על זכויות. יחד עם זאת, האוניברסיטה לא תעסיק את עובדי הניקיון בהעסקה ישירה, אלא תמשיך לרכוש את שירותי הניקיון, כפי שהיא רוכשת גם שירותים אחרים, שאינם בתחום הליבה של עשייתה האקדמית-מחקרית".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דני מכליס
פרופ' רבקה כרמי, נשיאת אוניברסיטת בן גוריון
צילום: דני מכליס
מומלצים