שתף קטע נבחר

ביהמ"ש ביטל פיצוי מיליון ש"ח לאם שבנה נרצח

לפני תשע שנים השליך תושב חיפה את בנו התינוק ממרפסת ביתו במהלך ויכוח עם אשתו. הילד מת מפצעיו, והאשה זכתה לפיצויים מהמשטרה על ששלחה למקום שוטרים לא מנוסים. בית משפט מחוזי הפך את ההחלטה בטענה כי השוטר לא ירה באב מחשש לפגיעה באשתו ובתו

בית המשפט המחוזי בחיפה הפך היום (רביעי) החלטה של בית משפט השלום שחייבה את המשטרה לפצות במיליון שקלים אישה שבן זוגה רצח את בנם התינוק. בית המשפט קבע שהמשטרה לא התרשלה וכי השוטרים שנשלחו למקום פעלו כראוי.

 

המקרה אירע באוגוסט 1999, אז הוזעקו שוטרים לדירה בחיפה לאחר שהתקבל דיווח על קטטה שפרצה בין שני זוג המתגוררים בבית. אחד השוטרים שהגיע למקום ניסה לעצור את הבעל, שתפרע בדירה ואף ניפץ חפצים. האיש הצליח להימלט מידיו ולנעול עצמו במרפסת, שם נעל עצמו יחד עם בנו התינוק בן החודשיים.

 

האיש בעט בבנו, והניף אותו באוויר כשגופו מחוץ למרפסת. השוטר, שהבחין באב, דרך את אקדחו ודרש ממנו להניח לתינוק, אולם אז השליך האב את בנו בכוח לחצר. התינוק נפצע אנושות, ונפטר לאחר כמה ימים בבית החולים.

 

הגבר הועמד לדין, הורשע ברצח ונדון למאסר עולם. בתביעת פיצויים שהגישה האם נגד המשטרה  קבעה שופטת בית משפט השלום, כמאלה ג'דעון, כי המשטרה התרשלה כששלחה לאירוע שוטרים בלתי מיומנים שלא תפקדו כשורה, וכי המשטרה אמורה הייתה לשלוח למקום שוטרים מיומנים יותר. היא ציינה כי השוטר אמור היה לכבול את האב מיד בתחילת העימות ביניהם, ולירות בו כאשר הרים את התינוק והתכוון להשליכו מהמרפסת.

 

השופט קבע: השוטר פעל כראוי

המדינה ערערה על ההחלטה לבית המשפט המחוזי, ובמקביל ערערו בני המשפחה על גובה סכום הפיצויים שנקבע - מיליון שקלים. היום החליט שופט בית משפט המחוזי, עודד גרשון, לקבל את ערעור המדינה וביטל את תשלום הפיצויים שנקבע למשפחת התינקו.

 

בהחלטתו, התייחס השופט בין היתר לקביעה כי על השוטר היה לירות באב, וציטט מעדותו כי נמנע לירות מחשש לפגיעה באשה ובבתם בת השלוש של בני הזוג, שנכחה אף היא בדירה. השופט אף תהה אם אין די בעדותו של השוטר כדי להצדיק את חששו לפגוע בחפים מפשע.

 

"מלבד החשש המוצדק ניתן להוסיף כי נכון עשה השוטר בכך שלא ירה באב גם בשל סיבה נוספת.. אף אם התינוק לא היה נפגע מן הירי, הוא עלול היה להיפגע מהנפילה. ההסתברות לכך שירי של השוטר, לו היה מתבצע, היה גורם לכך שהתינוק יפגע, גבוהה הרבה יותר מן ההסתברות שאדם המסוכסך עם בת זוגו ישליך את תינוקו בן החודשיים אל מותו", כתב גרשון בהחלטה.

 

אל קביעותיו של השופט גרשון הצטרפה השופטת דיאנה סלע, אולם אב בית הדין, השופט יגאל גריל, סבר בדעת מיעוט כי יש להותיר על כנה את החלטת בית משפט השלום.

 

לדבריו, העדויות שנשמעו בפני בית משפט השלום מוכיחות כי הצוות שנשלח לבית לא היה מיומן דיו. זאת, על סמך עדויות השוטר כי שוטרת השח"מ שהתלוותה אליו בכתה ולא תפקדה באירוע, וכשניסה להזעיק את מכשירו גילה שמכשיר הקשר אינו ברשותו. "משטרת ישראל חייבת היתה לקחת בחשבון שאירוע של אלימות במשפחה עלול להסלים על נקלה, ולצאת מכלל שליטה. מכאן שהיה על משטרת ישראל לוודא שהצוות שיגיע לטיפול במקרה אלימות מסוג זה יהא מיומן למטרה זו במידה מספקת", כתב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האב בעט בתינוק, והשליך אותו מהמרפסת
צילום: index open
מומלצים