שתף קטע נבחר

מיאנמר: מספר הרוגי הציקלון מתקרב ל-78 אלף

מיליוני ניצולים נותרו ללא קורת גג והמרוץ הגדול אחר מים נקיים מתנהל עם מקל בגלגלים. במקביל, הודה האו"ם כי לכוחות ההצלה אין תמונה מלאה של היקף הנזק

מניין ההרוגים הרשמי, כתוצאה מסופת הציקלון "נארגיס" שהיכתה במיאנמר (בורמה), עלה ל-77,738. כך דיווחה היום (ו') רשת הטלוויזיה במדינה.

 

במקביל, הודה האו"ם כי לכוחות ההצלה אין תמונה מלאה של היקף הנזק שנגרם לניצולים. זאת, בשל מדיניותה המחמירה של החונטה הצבאית במדינה. סופת הציקלון האימתנית "נארגיס" הכתה במיאנמר לפני כשבועיים והותירה מעל ל-2.5 מליון בני-אדם כשהם חסרי כל.

 

לדברי דוברת האו"ם בבנגקוק, אמנדה פיט, הארגון ישגר למיאנמר ביום ראשון הקרוב את תת המזכ"ל לעניינים הומניטאריים, ג'ון הולמס, שינסה לשכנע את ראשי החונטה לאפשר כניסה מסיבית יותר של צוותי סיוע בינלאומיים. דוברת האו"ם במיאנמר, היינקה וייט, אמרה כי החונטה הזמינה כמה דיפלומטים נוספים לסייר באזור האסון, אך לא מסרה פרטים נוספים.

 

במקביל, כינסו בכירים מטעם סוכנויות האו"ם השונות מסיבת עיתונאים בבנגקוק, על-מנת לעדכן בדבר התקדמות מבצעי הסיוע. אך הדוברים נכשלו בניסיון למסור פרטי מידע בסיסיים, החל במספרי היתומים, דרך מספר מחנות הפליטים וכלה בדיווחים על התפשטות מחלות בקרב הניצולים.

 

הם אף לא הצליחו לומר אם כל הניצולים נמצאים במחנות, או שמא הם בדרכם אליהם או אפילו חיים בין ההריסות בכפרים בדלתא מוכת האסון, חבל-ארץ עצום, ששטחו כשטחה של אוסטריה.

 

"הסכנה גדלה בכל יום שעובר", אמרה פיט, בהתייחסה ליכולתם המועטה של הניצולים להתמודד עם מחלות ועם בעיות נוספות בהן הם נתקלים. בנוגע למספרי ההרוגים העצומים אמרה פיט כי "כולם נעזרים עדיין בהערכות, משום שאין לנו מידע מדויק".

 

ממשלת החונטה דיווחה על 77,738 הרוגים וכ-28 אלף נעדרים כתוצאה מהסופה שפקדה את המדינה ב-2 במרס. אך אנשי הצלב האדום חוששים כי מספר ההרוגים עלול להגיע אף ל-128 אלף. האו"ם מעריך כי מדובר ב-100 אלף הרוגים.

 

המרוץ למים

באין תמונת מצב ברורה, אנשי האו"ם מעריכים כי עד ל-2.5 מליון ניצולים נזקקים בדחיפות למזון, מים, מקלט וסיוע רפואי. ארגוני הסיוע השונים, הפועלים במדינה בדוחק רב, הצליחו להגיע עד כה לכ-270 אלף ניצולים.

 

לדברי תומס גרטנר, ראש מחלקת המבצעים בצלב האדום, המחסור במים "יהפוך לרוצח הגדול ביותר" במהלך הימים הקרובים. לדבריו, "אספקת מים נקיים למאות אלפי בני אדם בדלתת אירוואדי דורשת מבצע גדול, עבורו אין לנו לא את היכולת החומרית והלוגיסטית ולא את כוח האדם הנדרש".

 

ארגון הבריאות העולמי דיווח כי מקרי כולרה ראשונים נצפו במדינה, אך אל מסר פרטים נוספים. עם זאת, מנהלת הארגון בתאילנד, מאורין בירמינגהאם, הסבירה כי כולרה היא תופעה נפוצה באזור הדלתא בעונה זו של השנה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ניצולים באזור האסון
צילום: רויטרס
חורבות מיאנמר
צילום: רויטרס
מומלצים