שתף קטע נבחר

תם המאבק: שלומי זכה לסייעת וחזר לבית-הספר

סוף טוב לפרשה שפורסמה ב-ynet על שלומי מהצרי בן ה-9, שנאלץ לשהות בבית, לאחר שבוטלה הסייעת שליוותה אותו ללימודים. אחרי שמונה חודשים, אישרה העירייה תקציב מיוחד, ושלומי חזר לבית הספר. 135 ילדים אחרים עדיין מחכים להחלטת משרד החינוך בעניין

"ניצחנו בגדול" - כך סיכם אבידן מהצרי, אביו של שלומי בן ה-9 הסובל מנכויות קשות, את המסכת המשפטית אליה נגרר על-ידי עיריית ראש העין, שנחשפה ב-ynet. אתמול (יום ב') משכה התביעה את בקשתה להעמיד את הורי הילד לדין, אחרי שסירבו לשלוח את בנם לבית הספר עקב ביטול זכאותו לסייעת אישית. אחרי מסכת לחצים - ראש העירייה הוסיף תקציב, ושלומי חזר הבוקר בהתרגשות ללימודים.

 

"שש שנים ליוותה אותו סייעת, ובשנה האחרונה החליטו שאין יותר סייעות בחינוך המיוחד. אני סירבתי לקבל את ההחלטה הזו, ולא שלחתי את הילד לבית הספר שמונה חודשים", סיפר האב הנרגש ל-ynet, אחרי שבבית המשפט המחוזי בפתח-תקווה נמשכה התביעה, והמאבק שהחל בדצמבר נגמר.

 

בתחילת השנה בוטלו הסייעות לילדים בעלי מוגבלויות וצרכים רפואיים ל-136 ילדים, ובמשרד החינוך הוחלט על סייעות משותפות, אבל מצבו הקשה של שלומי מצריך השגחה צמודה 24 שעות ביממה. "הסייעת הצילה אותו לא פעם ממוות", סיפר האב, ותיאר את התקופה האחרונה כקשה במיוחד: "התשתית של הבית התפרקה, כל הבית קרס. ראש העיר פשוט מוטט אותנו. אני מנסה להבין מה הניע אותו ואני לא מבין".


שלומי בהסעה בדרך לבית הספר (צילום: עידו ארז)

 

עו"ד דורון שמואלי היה בין אלו שליוו את המשפחה בחודשים הקשים ובהליכים המשפטיים מול העירייה, והפעיל לחץ על חברי מועצה - שגם אותם הוא מייצג, אגב. הלחץ בסופו של דבר הועיל, והסעיף המיוחד לסבסוד הסייעת של שלומי אושר.

 

שמואלי: "העירייה ניסתה לאנוס אותם להביא אותו לבית הספר. גם הנהג לא היה מוכן לקחת אותו, מה אם יקרה לו משהו בדרך? גם בכיתה הוא יכול להיחנק". האב מספר שבמהלך שמונת החודשים שהילד שהה בבית, הסייעת נהגה לבקר אותו, ומסכם באושר: "זה מרגש מאוד לראות אותו חוזר".

 

אבל עדיין - מדובר רק במקרה יחיד. עשרות הורים לילדים בעלי מוגבלויות יחד עם חברים מארגון הנכים הפגינו לפני תשעה ימים מול ביתה של שרת החינוך יולי תמיר בתל-אביב, במחאה על ביטול סייעות אישיות.

ההורים דורשים מהשרה להחזירן, ומחזיקים בעצומה עם 6,000 חתימות.

 

ממשרד החינוך נמסר: "השנה יישמו החלטה שקיימת שנים. בעבר כשסייעות התפטרו - נקלענו לבעייה כי היא היתה היחידה שידעה לטפל בילד. לכן הוחלט על צוות רב-תחומי שיהיה בכל כיתה, כאשר בצוות יש גם סייעת. בתוך חודש, ועדת דורנר תגיש את המלצותיה לגבי תלמידים בחינוך המיוחד ותהיה התייחסות גם לנושא זה".

 

תגובת עיריית ראש העין: "העירייה פעלה על פי כל הנהלים ובהתאם להנחיות משרד החינוך שאינו מאפשר סייעת אישית. טובת הילד עמדה ועומדת לנגד עיניי העירייה, ולכן פעלה בכל אמצעי חוקי העומד לרשותה על מנת להעניק לילד את הסיוע הטוב ביותר, וזאת אשר עשתה, על-ידי התגמשות שני הצדדים. משנמצא הפתרון המתאים לילד ולמשפחתו - סייעת נוספת כיתתית, ולא אישית -

העירייה מצאה לנכון שלא להמשיך בהליך משפטי, ובכך ביטאה את רגישותה למשפחה ולילד".

 

בהכנת הידיעה השתתף רועי מנדל
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שלומי והסייעת, הבוקר
צילום: עידו ארז
עו"ד דורון שמואלי. לחץ על חברי המועצה
מומלצים