כולם יכולים לנגב: "פיתות" עירקיות נטולות גלוטן
אורית שטרית, אופה המתמחה באפייה לחולי צליאק ולחולי סוכרת, מגישה לכם "פיתות" עירקיות נטולות גלוטן, קלות להכנה וטעימות כמו הדבר האמיתי
"כמו פיתות" נטולות גלוטן
מתכון של אורית שטרית, "אור וקינמון", טל' 0545-531706
אין אלה פיתות עירקיות וגם לא ממש לָאפות: התקשיתי מעט במציאת שם עבורן. כך או כך, מדובר בפיתות קלות להכנה וממש טעימות. להכנת ה'פיתות' הללו תזדקקו לקמח אורז לא דביק וטחון דק מאוד: הקמח של חברת "מזרח ומערב" טחון בדיוק במידה הנכונה וניתן להשיגו בחנויות "מזרח ומערב" (תל אביב, ירושלים וחיפה) ובחנויות טבע.
ניתן להגישן עם חומוס, לניגוב, או לגלגל כמו טורטיות. להשגת מראה דומה למצה יש לחתוך אותן לצורת מרובע ולחוררן בעזרת מזלג לפני הטיגון. מיד לאחר הטיגון, עם חמאה ודבש, הפיתות הללו מזכירות מאוד מופלטות.
הפיתות נשמרות היטב בהקפאה.
המרכיבים (ל-6 פיתות):
1 כוס (250 מ"ל) מים
1 כף שמן קנולה
1 כפית מלח
100 גרם קמח אורז
כלים: סיר בנפח של 1/2 ליטר, מערוך, מיקסר עם וו לישה (לא חובה), מחבת טפלון בקוטר 26 ס"מ, נייר אפייה

(צילום: ירון שטרית)
אופן ההכנה:
- מניחים מים, שמן ומלח בסיר על אש גבוהה ומביאים לרתיחה. כשהמים רותחים מוסיפים קמח אורז ומערבבים ברציפות במשך 2 דקות. מסירים מן האש ומניחים בצד למשך 10 דקות.
- מעבירים את התערובת למיקסר עם וו לישה ולשים במשך 5 דקות. לחילופין ניתן ללוש את הבצק ידנית, עד לקבלת בצק חלק ואחיד במרקם שמזכיר פלסטלינה.
- מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים. מרדדים כל כדור בין 2 ניירות אפייה, בעזרת מערוך, כך שישתטח, עד לעובי של 1 מ"מ ולקוטר של 26 ס"מ.
- מחממים היטב מחבת טפלון ללא שמן ומטגנים כל פיתה כ- 2 דקות מכל צד, עד להזהבה קלה. מוציאים ומגישים חם או קר.
אפשר לנגב חומוס
צילום: ירון שטרית
מומלצים