שתף קטע נבחר

לבנון: הממשלה והאופוזיציה הגיעו להסכם

נציגי הממשלה והאופוזיציה הלבנונים הנועדים בקטאר הודיעו כי הגיעו להסכם שיביא לסיום המשבר הפוליטי במדינה. אתמול הציבו בפניהם המתווכים אולטימטום - לבחור תוך יממה את אחת משתי הצעות פשרה שהוצגו בפניהם. לנושא הנשק שבידי חיזבאללה אין אזכור

נציגי הממשלה והאופוזיציה בלבנון הודיעו הלילה (ד') כי הגיעו להסכם שיביא לסיום 18 חודשי המשבר הפוליטי במדינה, שדירדרו אותה לסף מלחמת אזרחים. הצדדים נועדים בדוחא, בירת קטאר, בתיווך האמיר שייח' חמד אבן חליפא.

 

עוזרו של יו"ר הפרלמנט הלבנוני, חבר הפרלמנט עלי חסן חליל, בישר אמש כי "הודעה על פשרה קרובה". המתווכים בשיחות העמידו אתמול בשעות הצהריים אולטימטום בפני הצדדים והורו להם לבחור תוך יממה את אחת משתי הצעות הפשרה שהעלו בפניהם. רשת אל-ג'זירה דיווחה כי האמיר הקטארי הגיע אתמול בשעות הערב המאוחרות לבית המלון בדוחא בו שוהים הנציגים הלבנונים.

 

השיחות בדוחא, שנמשכו חמישה ימים, עסקו בשני נושאים מרכזיים: הקמת ממשלת אחדות לאומית וחקיקת חוק שיביא לבחירת נשיא למדינה,

שבה אין נשיא מכהן מאז שאמיל לאחוד סיים את כהונתו בנובמבר. מפקד הצבא, גנרל מישל סולימאן, ככל הנראה ייבחר לתפקיד.

 

חבר פרלמנט מטעם חיזבאללה, חוסיין חאג' חסן, אמר כי אחת המחלוקות במהלך השיחות הייתה חלוקת הבירה ביירות למחוזות אלקטורליים לקראת הבחירות לפרלמנט ב-2009. לדבריו, הממשלה ניסתה לחלק את ביירות באופן שיבטיח לה ניצחון בבחירות, ובשעות הערב המאוחרות קבוצות משותפות של הצדדים עסקו בנושא.

 

למרות זאת, בהסכם אין אזכור לנשק שבידי חיזבאללה - לאחר שהמילציה השיעית סירבה לדון בנושא זה. לפיכך קשה לראות כיצד נפתר אחד ממוקדיו האמיתיים של המשבר בלבנון, לאחר שבסבבים קודמים של הדיאלוג הפנים לבנוני דרשו במחנה האנטי-סורי לפרק את חיזבאללה מנשקו - אך ארגונו של נסראללה התנגד.

 

המשבר הנוכחי בלבנון פרץ ב-7 במאי, כשתומכי החיזבאללה התעמתו עם תומכי הממשלה האנטי-סורית בעקבות החלטות שהתקבלו נגד הארגון ובוטלו לאחר שבוע. לפחות 67 בני אדם נהרגו במהומות שפרצו ברחבי המדינה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חמושים ברחובות ביירות
צילום: AP
צילום: AP
המהומות בטריפולי
צילום: AP
מומלצים