שתף קטע נבחר

יולי תמיר: הורי תלמידים מאיימים עלי מדי יום

יומיים לאחר דו"ח מבקר המדינה, שהצביע על כשלי מערכת החינוך בטיפול בנגע האלימות, התייחסה השרה תמיר לתופעה: "הורים מתקשרים ומאיימים בדרישה לבטל עונש שהוטל על ילדיהם. גיבשנו רפורמה הכוללת עבודה של המורים בקבוצות קטנות כדי לאתר מצוקות"

על רקע ממצאי מבקר המדינה שהעניק ציון "בלתי מספיק" למערכת החינוך לטיפול באלימות, השתתפה הבוקר (יום ה') שרת החינוך  יולי תמיר בכנס "עיר ללא אלימות" הנערך באילת. תמיר סיפרה כי היא עצמה סובלת מאיומים מצד הורי תלמידים מדי יום.

 

"כל יום מאיימים עלי הורים באמצעות עורכי דין וחברים במפלגת העבודה, כי יפעלו נגדי אם לא יבוטל העונש שהטיל בית הספר על ילדם", אמרה תמיר, שציינה כי בשנים האחרונות חלה שחיקה חריפה במעמד מורי ומנהלי בתי הספר וגם "שיבוש רציני בהבנת המושג 'זכויות הילד'".

 

כנס אילת להתמודדות עם האלימות בחברה הישראלית נערך זה השנה הרביעית במסגרת התוכנית "עיר ללא אלימות".

 הכנס מתקיים תחת הכותרת: "האלימות באורחות החיים" ועוסק בתופעות האלימות השונות בחברה הישראלית ובדרכי ההתמודדות עימן.

 

"אני מחויבת לסמוך על אנשי החינוך שלי שיידעו לטפל במצבי אלימות בבית הספר", אמרה עוד תמיר בכנס. "כשיצאנו לדרך עם הרפורמה במערכת החינוך שאלנו את עצמנו כיצד עושים מהלך מקיף ומתמשך לשינוי, ולטיפול בבעיית האלימות.

 

"הרפורמה כוללת עבודה של המורים בקבוצות קטנות וכך יש הזמנות להקשיב לתלמידים ולאתר מצוקות", אמרה תמיר, "אין כלי טוב יותר לשיקום האקלים הבית ספרי מאשר המפגש האישי".

 

40 אחוזים מהתלמידים נחשפו לביריונות בבית הספר

דבריה של תמיר צומחים על קרקע רווייה באלימות. כשליש מכלל עבירות האלימות של בני נוער הידועות למשטרה מבוצעות בין כתלי בית הספר. נתוני המשטרה מצביעים על עלייה של כ-115 אחוזים משנת 2000 עד 2006 במספר התיקים שנפתחו לבני נוער במקרים אלו.

 

לפי סקר שפורסם לאחרונה, הנוער בישראל חשוף לרמה גבוהה של הטרדה והצקה בחיי היום-יום. כ-40 אחוזים מהתלמידים היו קורבנות למעשי בריונות בשטח בית הספר לפחות פעם אחת במהלך שנת הלימודים, וכ-16 אחוזים היו קורבנות למעשים כאלה, שלוש פעמים לפחות במהלך השנה.

 

לאחר בדיקה רוחבית שביצע המבקר, השופט בדימוס מיכה לינדנשטראוס, צוין בדו"ח האחרון כי בעשור האחרון הוקמו מספר ועדות ממלכתיות שתפקידן למצוא פיתרון לנגע האלימות - ועדות משרדיות, בין-משרדיות וועדות מומחים. אלא שאלו פעלו לחינם - מסקנותיהן לא מומשו, ונותרו "על הנייר" בלבד.

 

עוד מצא המבקר כי חלה ירידה בסמכויות הצוות החינוכי.

המורים, למעשה, נותרו נטולי אמצעים לאכיפה וענישה בגין עבירות משמעת. מעבר לכך, דובר בדו"ח על מחסור חמור בתקציבים לנושאים אלו.

 

ממשרד החינוך נמסר בתגובה לדו"ח המבקר כי סוגיית צמצום האלימות מהווה חלק עיקרי מפעילות המשרד, ובהתאם לזאת, הוא מפעיל תוכנית מערכתית בכ-800 בתי-ספר כדי לבנות אקלים בטוח. "התוכנית תורחב באופן הדרגתי לשאר בתי הספר במהלך השנים הבאות", נאמר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים