שתף קטע נבחר

ל"ג בעומר: איך נזהרים מסכנות האש?

מדי שנה בחג המדורות, נרשמת עלייה של פי שלושה בפניות ילדים שנכוו לחדרי המיון. איך להדליק את האש, איך לכבות, ומה עושים אם מישהו נכווה? מדריך מקוצר

מתכננים הלילה מדורת ל"ג בעומר? היזהרו. מנתוני ארגון "בטרם" לבטיחות ילדים עולה כי מדי שנה ביום זה נרשמת עלייה של פי שלושה במספר פניות ילדים לחדרי המיון בבית החולים עקב כוויות.

 

ואם חשבתם שיש להשגיח רק על הילדים הקטנים - הרי שעל פי הנתונים, רוב הילדים שאושפזו עקבות כוויות מאש היו בני עשר ומעלה, ורק כשליש היו בני פחות מעשר. "בטרם" פרסם את המלצותיו למדורה בטוחה, וגם ממכבי האש נשלחו לציבור הוראות למען שמירה על בטיחות באש.

 

הקפידו על הכללים - ותעברו את הלילה בשלום:

  • יש למקם את המדורה בשטח נקי מקוצים ומעשבים, במרחק ביטחון סביר ממבנים, כלי רכב, מתקנים, עצים, שיחים, קווי טלפון, מתקני דלק או מדורה אחרת.
  • לנעול נעליים גבוהות וללבוש בגדים ארוכים להגנה על הגוף מפני גיצים וגחלים וכן מעקיצות של זוחלים וחרקים.
  • להצטייד בתיק עזרה ראשונה ולהחזיק בקרבת המדורה דליי מים מלאים למקרה של התפשטות האש.
  • הדלקת האש צריכה להיעשות רק על-ידי אדם מבוגר. יש להדליק אך ורק על-ידי גפרור וניירות או מאיצי בעירה מוצקים (מומלץ לפיד) - לא באמצעות נוזל דליק כגון דלק או נפט. יש להדליק את האש עם כיוון הרוח.
  • אין להשאיר את החומרים ששימשו להדלקת המדורה בשטח. אסור להחזיק מיכלי דלק בקרבת המדורה. כמו כן, אסור בתכלית האיסור לזרוק למדורה בוערת מיכל תרסיס, חזיזים, או קליעי נשק העלולים להתפוצץ ולפגוע ביושבים סביב המדורה.
  • מומלץ לתחם האש באבנים, כדי למנוע מילדים להתקרב. יש לשבת בכיוון אליו לא נושבת הרוח, וחל איסור מוחלט לישון בסמוך למדורה.
  • בסיום, יש לכבות כיבוי מוחלט, לקרר באמצעות מים ולכסות היטב בחול למניעת ליבוי מחודש של גיצים לא כבויים.

  • חל איסור מוחלט להשאיר מדורה דולקת ללא השגחה.



 

מומלץ לתחום את האש באבנים (צילום: רויטרס)

 

ד''ר נטע אדלר, מהמחלקה לכירורגיה פלסטית בבית החולים בילינסון בפתח תקווה, מסבירה שבמקרה של כוויה ניתן להגיש עזרה ראשונית עד להגעת עזרה רפואית: "יש להסיר מאזורי הכוויה בגדים (שאינם דבוקים לאזור הכוויה) נעליים ותכשיטים. ניתן לשטוף את אזור הכוויה במים קרירים במשך כ-5-10 דקות.

 אין לשים קרח או למרוח חומרים שומניים. אין לפוצץ את השלפוחיות ורצוי לחזור על השטיפה במים קרירים במקרה של כוויות כימיות. כדי למנוע את צניחת טמפרטורת הגוף יש לכסות את הנפגע בסדין או שמיכה נקייה.

 

ממכבי אש נמסר כי במקרה בו אש אחזה בבגדי אדם, עליו ראשית לעצור ולא לרוץ. יש לשכב על הקרקע ולהתגלגל מספר פעמים. ניתן להשתמש בשמיכה, במגבת גדולה או בבגד אחר כדי לעטוף את הנפגע.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חג מדליק
צילום: ג'רמי פלדמן
לא להדליק בסמיכות לבתים
צילום: AFP
מומלצים