שתף קטע נבחר

בניחוח שום ונענע: שוקי עוף בטחינה, סילאן וסויה

רוצים להרשים עם ארוחה נהדרת בלי מאמץ? השף טל כהן מדגים הכנת מנה עיקרית קלה של שוקי עוף בתנור. הכנה פשוטה וטעם מפתיע

 

 

שוקיים בטחינה, סילאן וסויה בניחוח שום ונענע

מתכון של השף טל כהן, באדיבות "הנסיך" ו-"קיקומן"

 

המרכיבים (ל-4  מנות): 

12 שוקי עוף

1/2 כוס טחינה גולמית

1/4 כוס רוטב סויה משובח

3 כפות סילאן (דבש תמרים)

1 צרור נענע

שיניים מראש שום שלם, לא קלופות

מלח גס

פלפל שחור גרוס

לעיטור:

טחינה גולמית

עלי נענע טריים ויפים

סילאן

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
  2. מסדרים את שוקי העוף בצפיפות בתבנית מתאימה ויוצקים עליהן את הטחינה. מניחים את שיני השום על השוקיים ויוצקים סויה וסילאן. בוזקים מלח גס ופלפל שחור.
  3. קוצצים את הנענע ומפזרים בצורה אחידה על התבנית. מעברבים קלות.
  4. מכניסית את התבנית לתנור וצולים כשעה וחצי, עד שהעוף מבושל.
  5. הגשה: מניחים במרכז צלחת כף מהרוטב, מוסיפים כמה שיני שום ועליהן מניחים שוקי עוף. מעטרים בטחינה גולמית, סילאן ונענע.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים