שתף קטע נבחר

חביתיות הקסם: שלושה מתכוני בלינצ'ס

לא ברור איך הפך הבלינצ'ס לאחד מסימני ההיכר של חג השבועות, אבל מדובר במאכל בעל קונצנזוס לאומי. הנה 3 מתכונים, מתוקים ומלוחים, שניתן להכין מבלינצ'ס ביתיים או קנויים

מתוקים או מלוחים, עם או בלי מילוי, הבלינצ'ס הוא אחד מסימני ההיכר של חג השבועות. אין כמו הכנה ביתית ומושקעת של ערימת בלינצ'ס זהובים, אבל היום כבר לא צריך לעמוד שעות במטבח כדי ליהנות מהקרפ הממכר. כל רשתות השיווק מציעות בלינצ'ס מוכנים וקפואים, שמהווים תחליף מצויין ומהיר.

 

בלינצ'ס אפויים במילוי קונפיטורת תותים וגבינת-שמנת

מתכון באדיבות חברת "מעדנות"

 

המרכיבים:

10 עלי בלינצ'ס ביתיים או קנויים (מופשרים לפי ההוראות על האריזה)

30 גרם חמאה מומסת

1/2 כוס קונפיטורת תות או אחרת

1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת בטעם טבעי

2 כפות סוכר

כלים: תבנית חסינת חום מלבנית בגודל 40x30 ס"מ


(צילום: נלי שפר)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את גריל התנור ומניחים את עלי הבלינצ'ס על משטח עבודה.
  2. מניחים במרכז כל עלה כף קונפיטורה ומעליה כף גבינת שמנת. מקפלים לרבעים.
  3. מניחים את העלים המקופלים על התבנית כך שיחפפו מעט. מברישים בחמאה המומסת ומפזרים מעל את הסוכר.
  4. אופים בחלק העליון של התנור כ-5 דקות, עד שהמאפה זהוב ומבעבע. מוציאים מהתנור, משהים כמה דקות ומגישים.

 

בלינצ'ס במילוי בטטה ורוטב טחינה

מתכון באדיבות חברת "מעדנות"

 

המרכיבים:

10 עלי בלינצ'ס ביתיים או קנויים (מופשרים לפי ההוראות על האריזה)

1/2 כוס שמן זית

מלח

פלפל שחור, גרוס

למלית:

2 בטטות

4 ענפי טימין

2 שיני שום

50 גרם חמאה או מרגרינה

לתבשיל:

1 שקית גרגירי חומוס קפואים

3 כפות שמן זית

3 שיני שום

4-6 כפות לימון כבוש (לפי הטעם)

1 כוס מים

1/2 צרור כוסברה קצוצה

לטחינה:

1 כוס טחינה גולמית

3 לימונים סחוטים

3 שיני שום קצוצות

1 כוס מים


(צילום: דני לרנר)

 

אופן ההכנה:

  1. המלית: ממלאים סיר במים ומוסיפים את הבטטות, עלי הטימין והשום. מתבלים במעט מלח ומבשלים עד שהבטטות רכות.
  2. מסננים מהמים. מוסיפים את החמאה וטוחנים במעבד מזון, עד לקבלת מחית חלקה. מצננים.
  3. התבשיל: מטגנים את גרגירי החומוס עם שמן הזית עד שהם מזהיבים קלות. מוסיפים את שיני השום, הלימונים והמים ומבשלים למשך 15 דקות. מוסיפים את הכוסברה ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  4. הטחינה: מניחים את כל חומרי תערובת הטחינה בקערה. טוחנים היטב (או מערבבים ידנית), עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מניחים את הבלינצ'ס על משטח עבודה. מניחים על כל עלה 2 כפות ממחית הבטטות ומגלגלים.
  6. מחממים את שמן הזית שנותר במחבת, ומטגנים את עלי הבלינצ'ס המגולגלים כ-3 דקות מכל צד, עד הזהבה.
  7. מניחים במרכז צלחת 2 בלינצ'ס מטוגנים. מפזרים סביבם מתבשיל החומוס ומזליפים מעל מעט טחינה. 

 

מגדל עלי בלינצ'ס עם גבינת שמנת וסלמון

מתכון באדיבות חברת "מעדנות"

 

המרכיבים:

10 עלי בלינצ'ס ביתיים או קנויים (מופשרים לפי ההוראות על האריזה)

2 גביעי גבינת שמנת בטעם טבעי

400 גרם סלמון מעושן, פרוס


(צילום: דני לרנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים עלה בלינצ'ס על צלחת, מניחים עליו כף גבינה ומורחים את כל העלה מהמרכז החוצה.
  2. מסדרים מעל הגבינה שכבה אחידה של פרוסות סלמון (אפשר לשטח את פרוסות הסלמון עם פטיש של שניצלים אם הן עבות מדי).
  3. מכסים בעלה בלינצ'ס נוסף וממשיכים עם שכבות נוספות של גבינה, סלמון ועלי בלינצ'ס. מסיימים בעלה בלינצ'ס.
  4. מצננים במקרר כ- 3 שעות, עד להתייצבות. פורסים ל-12 משולשים.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איריס ז'ורלט
בלינצ'ס. לא חייבים לעמוד שעות במטבח
צילום: איריס ז'ורלט
מומלצים