שתף קטע נבחר

קמרון: ישראל תרמה את חגיגות ה-60 לנזקקים

קמרון ביקשה לערוך קבלת פנים לרגל חגיגות ה-60, אך שגרירות ישראל הציעה להקצות את המשאבים כדי להעניק טיפול רפואי לעניים. אלפים הודו ל"אנשי האלוהים" והתקשורת המקומית התרגשה: "ישראל חלקה את יום חגהּ עם הנזקקים ביותר"

כ-5,000 כפריים עניים נהרו במשך שלושה ימים לקרחת יער באזור מנגונג בדרום מדינת קמרון במערב אפריקה כדי לזכות בטיפול רפואי מצד ישראלים. הכפריים שמחו על הטיפול, מיזם בן שלושה ימים מטעם שגרירות ישראל במדינה, והודו ל"אנשי האלוהים" שריפאו את משפחותיהם.

 

המטופלים היו זקנים, נשים וטף - כולם נזקקים הנמנעים מפנייה לשירותי הרפואה היקרים מדי עבורם. הם עשו את דרכם לקרחת היער במנגונג וחלקם צעדו ברגל יותר מ-20 קילומטרים כששמעו על הצוותים הרפואיים שמגיעים לאזור. הרקע למיזם: ממשלת קמרון הציעה לערוך קבלת פנים חגיגית לרגל חגיגות ה-60 של ישראל, אך בשגרירות הציעו לוותר על האירוע ולהקצות את המשאבים להקמת החווה.  


"תודה לאנשי האלוהים". המיזם הרפואי (צילום: אבי ניר)

 

עוד קודם לפתיחה הרשמית, בחסות פרנסי הממשלה והמינהל, צבאו מאות נזקקים על דלתות המבנה, המוגדר רשמית כבית החולים המחוזי, אך בפועל זו מרפאה קטנה המצוידת ברמה הבסיסית ביותר. הטיפולים כללו ניתוחים מקומיים, שאינם מצריכים אשפוז, 2,500 מנות חיסונים נגד דלקת קרום המוח, טיפולי שיניים, בדיקות איידס וטיפולים נגד מלריה וצהבת.

 

התרופות חולקו לפי מסקנות צוות הרופאים. "המראות בשטח היו מרגשים", דיווח שגריר ישראל בקמרון, אבי ניר. "הצוות הרפואי - קמרוני כולו - פעל בתנאים לא פשוטים, במסירות ובלי לאות בשם מדינת ישראל ולציון 60 שנה לעצמאותה. דגלי ישראל וקמרון מתנופפים", תיאר ניר.

 

גם נציגי התקשורת המקומית חלקו מחמאות ליוזמה הישראלית. "סמל לידידות אמת" ו-"צעד נדיר, חסר תקדים" היו רק חלק מהמחמאות שחלקו כלי התקשורת

לשגרירות הישראלית. בתחנת הרדיו הממלכתית CRTV ציינו: "שגרירות ישראל ויתרה על מסורת קבלת הפנים כדי לחלוק את יום חגהּ עם הנזקקים ביותר". העיתון קמרון טריביון כתב: "השגריר אינו יכול להעלות על דעתו עד כמה עוררה הפעולה הערכה בקרב האוכלוסייה המקומית".

 

את הפרויקט כולו הקימה שגרירות ישראל בסיוע ארגון הצדקה "Solidarity Hope" בקמרון. לאירוע התגייסו גם משרד הבריאות המחוזי, האיגוד הלאומי של קמרון לרווחת האישה, הקואליציה הלאומית למאבק במלריה, המועצה למאבק באיידס, הקרן למען היתום וארגונים נוספים. לטובת הפרויקט עמדו כ-100 מתנדבים - 72 אנשי צוות רפואי, עובדי מעבדה ואחיות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דגלי ישראל וקמרון
צילום: אבי ניר
מומלצים