שתף קטע נבחר

הערכה: הכנסת תאשר פיצויים גם למתפטרים

ועדת העבודה של הכנסת צפויה לאשר בשבוע הבא לקריאה ראשונה זוג הצעות חוק שיזמו חברי הכנסת חיים אורון וסופה לנדבר, שמטרתן לחייב מעסיקים לשלם פיצויי פיטורים גם לעובדים מתפטרים. הממשלה מתנגדת

האם התפוררות הקואליציה תאפשר מהפכה ביחסי עובד-מעביד? ועדת העבודה של הכנסת צפויה לאשר בשבוע הבא לקריאה ראשונה זוג הצעות חוק שמטרתן לחייב מעסיקים לשלם פיצויי פיטורים גם לעובדים המתפטרים ממקום עבודתם ולא רק מפוטרים, בכפוף לתנאים מסוימים. זאת, למרות התנגדות הממשלה, שטוענת כי אל למדינה להתערב בחקיקה בנושאים של יחסי עובד-מעביד.

 

את הצעות החוק יזמו ח"כים חיים אורון (מרצ) וסופה לנדבר (ישראל ביתנו). אורון הגיש את הצעת החוק שלו לראשונה בשנת 2003, בעקבות יוזמה של חתן פרס ישראל לכלכלה, פרופ' אריאל רובינשטיין. שתי ההצעות יאוחדו לכדי הצעה אחת בשבוע הבא. על פי הנוסח הסופי המסתמן כעת, תקופת העבודה המינימלית שתזכה את העובדים בפיצויים תהיה שנתיים וסכום הפיצוי יהיה זהה לסכום אותו מקבלים עובדים המפוטרים בידי המעסיק.

 

גם לה"ב (ארגון העצמאים) וההסתדרות הכללית אינם תומכים בהצעות החוק. ל"כלכליסט" נודע, כי בהסתדרות הכללית חוששים כי אם יתמכו בהצעת החוק, אזי העצמאים ימצאו את הדרך לפגוע ביישום הסכם פנסית חובה שנחתם לאחרונה.

 

הסכם זה מכיל התייחסות לכך שפיצויי הפיטורים יהיו בבעלות העובד ולא המעביד. בהסתדרות מדגישים, כי השאיפה של כל הצדדים ליחסי העבודה היא שהנושאים לדיון ייקבעו בהסכמה ולא בחקיקה. בהסתדרות הלאומית, עם זאת, דווקא תומכים בהצעות החוק.

 

משרד האוצר טרם העריך את עלות יישום החוק. אם בשבוע הבא ייקבע כי העלות התקציבית של הצעות החוק גבוהה מ-5 מיליון שקלים, ייאלצו יוזמי ההצעות לגייס תמיכה של למעלה מ-50 ח"כים בעת הקריאה הראשונה במליאת הכנסת.

 

אישור הצעות החוק בקריאה ראשונה יעניק להן דין רציפות להמשיך ולדון בהן בכנסת ה-18 במידה ועד אז תתפזר הכנסת הנוכחית ותתקיימנה בחירות כלליות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ארז ארליכמן
הגיש את הצעת החוק עוד ב-2003. חה"כ אורון
צילום: ארז ארליכמן
מומלצים