שתף קטע נבחר

התקדמות בשיחות סין-טיוואן: ייפתחו נציגויות

השיחות שהושעו לפני קרוב לעשור בין בייג'ינג לטייפה חודשו וכבר הניבו הסכמה על פתיחת נציגויות בשתי הבירות. נציגי הגופים הרשמיים-למחצה לחצו ידיים ודיברו על פיתוח קשרי המסחר בין המדינות היריבות הוותיקות

לראשונה מאז 1999 נפגשו היום (ה') נציגים טיוואנים עם נציגים סינים וניהלו משא ומתן רשמי. כבר בפתח השיחות הסכימו הדיפלומטים על הקמת נציגויות קבועות בשתי המדינות שיטפלו בחוזי הגופים הממשלתיים למחצה המנהלים את המגעים.

 

דוברת מטעם קרן המסחר של מיצרי טיוואן, הגוף הממשלתי-למחצה העוסק בקשרים משני עברי  מיצרי טיוואן, היא שמסרה לעיתונאים על ההסכמה בעניין פתיחת הנציגויות. הודעה רשמית בנושא צפויה להתפרסם בהמשך היום. בראש המשלחת הטיוואנית, המונה 19 חברים, עומד צ'יאנג פין-קונג, ובצוותו חברים גם שני שרים טיוואניים.

 

המשלחת הטיוואנית שהגיעה אתמול לסין היא בדרג הבכיר ביותר שאי פעם ניהלה שיחות דו-צדדיות עם סין. במוקד השיחות עומדות סוגיות כלכליות וקשרי מסחר. לפני שעזב את טייפה, אמר צ'יאנג כי הוא מודע היטב לכך שמדובר במעמד היסטורי. "מטרתנו החשובה ביותר היא לקדם את השלום", אמר לעיתונאים בנמל התעופה של טייפה.

צ'ן יונלין הסיני מימין לוחץ יד לצ'יאנג פין-קונג משמאל (צילום: AFP)

 

ההזמנה לחידוש השיחות בין בייג'ינג לטייפה הגיעה מממשלת סין. "אנחנו מקווים כי השיחות יביאו להתקדמות בשתי החזיתות, ויעמדו בציפיותיו של הציבור משני עברי מיצר טיוואן", נכתב בהזמנה לשיחות שהעבירה סין לטיוואן. סוכנות הידיעות הסינית הרשמית "שינהואה" דיווחה כי השיחות יתמקדו בביסוס טיסות שכר ישירות בין שתי הבירות, וכן במתן אשרות כניסה לתיירים מסין לבקר בטיוואן.

 

ההזמנה הרשמית מבייג'ינג הועברה יום לאחר שנשיא סין הו ז'ינטאו נפגש בבייג'ינג עם ראש מפלגת השלטון בטיוואן, וו פו-הסיונג - המפגש הדו-צדדי בדרג הגבוה ביותר מאז שטיוואן התפצלה מסין ב-1949. בבחירות האחרונות לנשיאות, הביס מה יינג-ז'או, מועמד מפלגת קואומינטנג הלאומנית את מועמד מפלגת השלטון הבדלנית הדמוקרטית-פרוגרסיבית - וצעד זה תרם להפגה משמעותית במתחים בין בייג'ינג לטייפה.

 

מה, שהושבע לתפקיד נשיא טיוואן לפני כחודש, נקט גישה פייסנית בהרבה כלפי סין לעומת קודמו, צ'ן שואי-ביאן, שהתבטאויותיו הבדלניות והלוחמניות הרתיחו את ההנהגה הקומוניסטית בסין. סין וטיוואן התפצלו בתום מלחמת אזרחים ב-1949, כאשר לאומני הקואומינטנג נסוגו אל האי אחרי שהקומוניסטים הבריחו אותם מהיבשת. מאז ועד היום טוענת סין לריבונות על האי והזהירה בהזמדנויות שונות בשנים האחרונות כי היא מוכנה להשתמש בכוח כדי להשליט את ריבונותה אם יהיה בכך צורך.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צ'ן וצ'יאנג לוחצים יד, היום
צ'ן וצ'יאנג לוחצים יד, היום
צילום: AFP
מומלצים