אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

נגמר הסוציאליזם

ראול קסטרו: ביטל את המשכורת האחידה צילום: רויטרס
ראול קסטרו: ביטל את המשכורת האחידה צילום: רויטרס
 
 


אפליקציות כלכלה לנייד שלך
 

קובה מבטלת את מערכת השכר השווה לכולם

ממשלתו של הנשיא ראול קסטרו הודיעה כי שיטת השכר השווה לכולם פוגעת ביצרנות, ולכן תבוטל החל מאוגוסט, במטרה להשיג תוצאות טובות יותר בתפוקה ובשירותים

סוכנויות הידיעות
פורסם: 12.06.08, 13:27

קובה הכריזה על רפורמה חדשה, במסגרתה יבוטלו מגבלות השכר שנועדו להבטיח את השוויון. ממשלתו של הנשיא ראול קסטרו הודיעה כי שיטת השכר השווה לכולם פוגעת ביצרנות, ולכן תבוטל החל מאוגוסט.

 

סגן שר העבודה והביטחון החברתי של קובה, קרלוס מאטיו, אמר כי חברות ממשלתיות רבות ביטלו כבר את מגבלות השכר לעובדים יצרנים, ושאר החברות במדינה יצטרפו אליהן באוגוסט.  

אחרי עשרות שנים
רשמית: נשיא קובה הבא - ראול קסטרו / סוכנויות הידיעות
הצבעה היסטורית: אחרי 49 שנים שבהן כיהן פידל קסטרו כנשיא, בחרה האסיפה הלאומית של קובה באחיו כיורשו. ראול (76) מנהל את ענייני המדינה זה שנה וחצי, מאז השעה עצמו האח הבכור עקב בעיות בריאות
לכתבה המלאה

 

לפי העיתון "גראנמה", עיתון המפלגה הקומוניסטית בקובה, "מאטיו הדגיש שהיתה נטייה לכיוון של שכר שווה לכולם, ושהרעיון של השוויון המלא אינו נוח יותר". לדבריו, "זה משהו שצריך לתקן. זה מזיק לשלם לעובדים פחות ממה שמגיע להם, וזה מזיק גם לשלם לעובדים את מה שלא הרוויחו".

 

רוב הקובנים מרוויחים כיום משכורת בשווי של כ-17 דולר בחודש, ומתקשים לסיים את החודש. לדברי מאטיו, "מערכת השכר החדשה צריכה להיתפס ככלי להשגת תוצאות טובות יותר בתפוקה ובשירותים". לפי הדיווח ב"גראנמה", "העיקרון הסוציאליסטי של החלוקה נשמר, כאשר כל אדם משתכר בהתאם לתרומתו, או במילים אחרות, מקבל שכר לפי קריטריונים של איכות וכמות".

 

הרפורמות של ראול: מחשבים, סלולר וחנינות

מאז שנכנס לתפקיד הנשיא ב-24 בפברואר השנה, החל ראול קסטרו לבצע רפורמות רבות, במסגרתן אפשר לקובנים לרכוש מחשבים וטלפונים סלולריים, להשכיר רכבים ולבלות במלונות שהיו נגישים בעבר רק לזרים. בנוסף, יישם ראול רפורמות שמעניקות לחקלאים שכר טוב יותר וגמישות רבה יותר ברכישת ציוד חקלאי, בצעד שנועד למזער את נזקי משבר המזון העולמי.

 

פרט לכך המתיק ראול קסטרו את עונשם של 30 נידונים למוות, שחרר כמה אסירים פוליטיים וחתם על אמנות זכויות אדם. תחת שלטונו גדל החופש שניתן לתקשורת, ואפילו בעיתון המפלגתי החלו לפרסם תלונות של אזרחים.

 

הרפורמות שביצע ראול קסטרו התקבלו בברכה על ידי רבים באמריקה הלטינית, אך יריבתה הגדולה של קובה, ארה"ב, כינתה אותן רפורמות "קוסמטיות" בלבד. 

 

האי הקומוניסטי האחרון

המשטר הקומוניסטי בקובה הוא המשטר האחרון בעולם שמנסה לשמר את עקרונות הקומוניזם - אם להתעלם מהמשטר הרצחני בצפון קוריאה. מאז המהפכה הקובנית, תחת לחצים וסנקציות קשים ומתמשכים מצד ארה"ב, שרד המשטר הקומוניסטי בהנהגתו הבלתי מעורערת של פידל קסטרו.

 

בפרלמנט הקובני מיוצגת רק המפלגה הקומוניסטית, שהיא המפלגה היחידה המותרת על פי חוק בקובה. האישיות הפוליטית הדומיננטית מאז 1959 היתה פידל קסטרו, מזכ"ל המפלגה, ראש הממשלה ומפקד הצבא. המפלגה הקומוניסטית, באמצעות שורה של מנגנונים, שולטת בעיתונות ובתקשורת וחופש הביטוי וההתארגנות מוגבל. רק ב-2008, עקב מצבו הבריאותי הרעוע של פידל קסטרו, מונה ראול קסטרו, אחיו של פידל, לנשיא המדינה.

 


תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

חדשות וכתבות בנושאי כלכלה בעולם. בכלל זה שוקי הון בעולם, וול סטריט, סחורות (נפט,זהב), מיזוגים ורכישות, מטבע זר.
אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as16-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©