שתף קטע נבחר

פרשת הכלה הלא בתולה: ביטול הנישואים בוטל

זוג מוסלמים צרפתים שנישואיהם בוטלו לאחר שבית משפט קיבל את טענת הבעל שאשתו שיקרה לו בנוגע לבתוליה - שוב נשואים. בית המשפט הפך את ההחלטה, לאחר שעוררה זעם ציבורי רב

בית משפט בצרפת הפך היום (ה') החלטה שהתקבלה בחודש שעבר לבטל את נישואיהם של זוג מוסלמי, בעקבות טענות החתן שכלתו שיקרה לו לגבי בתוליה. עם, זאת החלטה סופית בנושא צפויה להתקבל בספטמבר.

 

ההחלטה מהווה התפתחות נוספת בפרשה המסעירה את מערכת המשפט בצרפת. הפרשה, שנשארה מחוץ לדיווחי התקשורת עד שפורסמה בעלון משפטי, מערבת מהנדס בן 30, שנישא לסטודנטית לסיעוד בשנות ה-20 לחייה. מסיבת הכלולות הייתה עדיין בעיצומה, כאשר החתן יצא מחדר הייחוד וטען כי כלתו אינה בתולה. הוא גם לא יכול היה להציג את הסדין המוכתם בדם - ההוכחה המסורתית ל"טוהר" של הכלה.

 

למחרת ניגש המהנדס לבית המשפט, שם קיבל צו ביטול נישואים, לאחר שטען כי הכלה הונתה אותו "בנוגע לאחד האלמנטים העיקריים בנישואים". לבושת שתי המשפחות המעורבות, הכלה הודתה שגרמה לחתן להאמין כי היא בתולה, בעוד שקיימה בעבר יחסי מין. היא אף לא הביעה התנגדות לביטול הנישואים.

 

ביטול הנישואים עורר גל של תגובות נזעמות מצד ארגונים פמיניסטים ופעילי זכויות אדם, שזועזעו מכך שבית משפט רואה בבתולין "אלמנט עיקרי בנישואים". פוליטיקאים מסוימים הביעו דאגה מפני חדירת ערכי האיסלאם השמרני לחוק הצרפתי. התובע הציבורי, שפועל לפי הוראות משרד המשפטים, ערער על החלטת בית הדין, שהיום החליט לבטל את ביטול הנישואים. הדיון הבא בנושא יתקיים בבית דין לערעורים ב-22 בספטמבר. אם לא יבוטלו הנישואים, יוכלו בני הזוג להתגרש.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השופט קבע: הביטול מבוטל
השופט קבע: הביטול מבוטל
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים