שתף קטע נבחר

"ניתן להם קול": שיר מחאה נגד תעשיית הפרוות

עשרות מוזיקאים ויוצרים, וגם רשימה נאה של סלבז, לקחו חלק בהפקת השיר "Skinned Alive" והקליפ המלווה אותו, המופצים בישראל ובעולם בימים אלה. כולם מוחים כנגד תעשיית הפרוות הרצחנית, הגובה את חייהם של כ-50 מיליון בעלי-חיים מדי שנה

 
 
קחו אוויר, לפניכם רשימת קרדיטים ארוכה ומוצדקת במיוחד: מאיר סוויסה, אורנה בנאי, אורי אמנותי, מיכל גבריאלוב, איתי שיף (סולן "בית הבובות"), שורטי, ג'וליה לוי, אנה ארונוב, יואב שוורד וג'יין הלוי אחת - פעילה למען זכויות בעלי-חיים ומקימת "הקואליציה הבינלאומית נגד תעשיית הפרוות" - שסחפה את כל האנשים הללו ורבים אחרים למחאה כנגד התעשייה הרצחנית.
 
עשרות מוזיקאים, אמנים ויוצרים חתומים על הפקת השיר "Skinned Alive" והקליפ המלווה אותו, כולם התנדבו לקחת חלק בפרויקט. את השיר המקורי כתבה הלוי עם צמד מוזיקאים ויעל דקלבאום, חברת ההרכב "הבנות נחמה",
ביצעה אותו. תחילה הוא הושמע באתר הקואליציה ובתחנות רדיו בחו"ל, ובהמשך זכה לגרסה דוברת אנגלית אותה שרה נועה למברסקי.
 
"נכון, אנחנו יוזמים לא מעט הפגנות, אבל הכוח שלהן מוגבל", מסבירה הלוי מדוע החליטה להשקיע את כל-כולה בהפקת השיר והקליפ. "אני מאמינה שמוזיקה יכולה להשפיע הרבה יותר משלטים בהפגנה, להגיע לילדים, מבוגרים וזקנים. רצינו לתת קול למיליוני בעלי-החיים שאינם מסוגלים להתנגד, להחזיר להם את הזכות הכי בסיסית: פשוט לחיות".
 
הקואליציה שלוי מובילה פועלת בכ-60 מוקדים ברחבי העולם. בישראל, היא מעידה בהקלה, כמעט ואין צורך במאבק כנגד תעשיית הפרווה, שכן רבים ממעצבי האופנה המקומיים חתומים על האמנה הבינלאומית נגד פרוות. "אבל זה לא המצב ביתר העולם", היא נאנחת. "יותר מ-50 מיליון בעלי-חיים חסרי ישע מופשטים מדי שנה מפרוותם, רק כדי להשביע את יצר הגנדרנות של בני האדם. אנחנו לא חושבים שמי שלובש פרווה הוא אדם", היא מסכמת. "הוא פשוט לא מודע לסבל הנורא של החיות - ואת זה אנחנו שואפים לשנות". 
 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מוחים
באדיבות הקואליציה הבינלאומית נגד פרוות
מומלצים