שתף קטע נבחר

מקורבים: אולמרט עשוי להודיע על התפטרות השבוע

גורמים בלשכת ראש הממשלה טוענים כי אם מליאת הכנסת תאשר בקריאה טרומית את החוק לפיזור הכנסת - ראש הממשלה ישקול להודיע ביום רביעי או בסמוך לו לנשיא המדינה על התפטרותו. לגבי האפשרות ששרי ש"ס והעבודה יפוטרו או יפרשו אמר ל-ynet מקורב לרה"מ: "ממשלת מיעוט היא בדיחה שלא מאפשרת לתפקד באמת"

ראש הממשלה, אהוד אולמרט, ישקול להודיע ביום רביעי או בסמוך לו לנשיא המדינה על התפטרותו, אם ההצעה לפיזור הכנסת תעבור ביום רביעי בקריאה טרומית. כך אמרו הלילה (יום ג') ל-ynet גורמים בלשכת ראש הממשלה.

 

לדברי אותם גורמים, ראש הממשלה עדיין לא קיים דיון בנושא עם יועציו, אולם אנשיו בחנו לאחרונה גם את האפשרות הזו, והם צפויים להציג אותה בקרוב בפני אולמרט במסגרת דיוני "היום שאחרי". גורם בסביבתו של ראש הממשלה אמר כי "אם הצעת החוק תעבור ברביעי, הבחירה תהיה בין נפילה בהצבעת אי אמון ביום שני או בין התפטרות. נצטרך לשקול את שתי האפשרויות האלה בכובד ראש".

 

לדברי גורם המקורב מאוד לראש הממשלה, "אם ההצעה לפיזור הכנסת תעבור ושרי העבודה וש"ס יפוטרו, ביחד או לחוד, תהיה בישראל ממשלת מיעוט. בעת הזו, ממשלה כזו היא בדיחה שלא מאפשרת לתפקד באמת". התפטרותו של ראש הממשלה "תכלא" את כל הסיעות בתוך ממשלת מעבר, שתנהל את המדינה עד שתוקם ממשלה חלופית או עד לבחירות כלליות".

 

התפטרותו של אולמרט יכולה גם להוריד ממנו את הלחץ הנוגע לחקירת פרשת "מעטפות הכסף", ולמנוע ממנו את הליך בחירת יושב ראש חדש לקדימה עוד בעת כהונתו כראש ממשלה.

 

עם זאת, אולמרט עצמו לא ויתר עדיין על הניסיון לבלום את ההצבעה על הצעת החוק לפיזור הכנסת ביום רביעי, בעיקר באמצעות היענות לדרישות חלקיות של ש"ס והעברת תקציבים לשכבות החלשות. אתמול נפגשו ראש הממשלה ויושב ראש ש"ס, השר אלי ישי, אולם ראש הממשלה סירב להיענות לדרישת ש"ס להגדיל את קצבאות הילדים.

 

בלשכת אולמרט אמרו כי "ראש הממשלה מתנגד למתן קצבאות ילדים, בהתבסס על מחקרים מקצועיים המוכיחים כי הגדלת הקצבאות משמרת את העוני ואת הפערים בחברה. התמריצים שהוגשו לש"ס יכולים להוציא הרבה מאוד אנשים ממעגל העוני, ואולמרט לא יוותר על העיקרון שלא להגדיל את הקצבאות".

 

במסגרת מאמציו לרצות את ש"ס, עשוי אולמרט אולמרט הציע לישי להגדיל בכמיליארד שקל ויותר את התקציבים עבור השכבות החלשות, אך לא באמצעות קצבאות ילדים. אמש דחה ישי את ההצעה, והמגעים בין הצדדים צפויים להמשך עד להצבעה ביום רביעי.

 

מקורביו של אולמרט לא פוסלים את האפשרות כי שליחים מטעם ראש הממשלה ינסו לשכנע את הרב עובדיה יוסף לקבל את התוספת. אם ש"ס תסכים להצעה, הרי שספק אם ביום רביעי תתקיים הצבעה על ההצעה לפיזור הכנסת. הדבר עשוי להשפיע גם על מפלגת העבודה, לאחר שיושב ראש המפלגה, אהוד ברק, רמז בישיבת הסיעה בכנסת כי "אם ש"ס תשנה את דעתה, נצטרך גם אנחנו לשקול את צעדינו מחדש".

 

לפי שעה, המערכת הפוליטית מוצפת תסריטים שונים בנוגע למה שיתרחש ביום רביעי, אולם לאף סיעה לא ברור כיצד יתגלגלו העניינים. חבר הכנסת סילבן שלום העריך כי הבחירות הכלליות יתקיימו עוד השנה, וכי ההצבעה בקריאה טרומית על הצעת החוק לפיזור הכנסת תניע תהליך, שלא ניתן יהיה לעצור אותו.

 

בכירים אחרים המקורבים לאולמרט טענו כי אם שרי העבודה יצביעו בעד פיזור הכנסת, פיטוריהם לא אמורים להוות בעיה. "אולמרט יכול להמשיך גם עם

ממשלת מיעוט", אמר גורם בכיר בקדימה המקורב לראש הממשלה. "הוא יכול להגיע עם ממשלת מיעוט עד ה-30 ביולי, לצאת לפגרה, ולמשוך עוד זמן בתפקיד. כבר היו מקרים של ממשלות מיעוט בעבר ששרדו".

 

אולמרט עצמו שידר אמש בכנס פעילים במעונו אווירה אופטימית: "הימים האלו לא קלים, ואני לא ראש הממשלה הראשון שנמצא במצב כזה. אני מבטיח לכם דבר אחד: אני אתמודד עם זה בכל הכוח, ואין מישהו שיוכל לשבור אותי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אולמרט. שוקל צעדיו?
צילום: AP
יקבל את ההצעה? הרב עובדיה
צילום: גיל יוחנן
מומלצים