שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    טחילבה, שמן הל וצלפים: מוצרים חדשים לבישול
    יעל גרטי יצאה לשוטט בחנויות ומצאה מוצרים חדשים ומעניינים לבישול: טחינה עם חילבה, שמן זית עם הל, רוטב עגבניות עם צדפות, טחינת אגוזי ברזיל ופלפל שחור ריחני במיוחד

    שיטוטיי בחנויות השונות מניבים חוויות קולינריות וצרכניות מעניינות ונחמדות. בשבועות האחרונים ביקרתי ב"עדן טבע מרקט", חנות הטבע הגדולה בארץ, החוגגת יום הולדת שנה בימים אלה - ומציעה חוויית קניה אמיתית; ב"אוליה" שבתל אביב, החוגגת גם היא יום הולדת שנה ומציעה שלל מוצרי שמן זית, וב"לגעת באוכל" בראשון לציון, שעברה מהפך בשנה האחרונה, התרחבה והתקשטה במתחם סדנאות מרווח ומסודר ובמסעדה צמודה, "קיטצ'ן" שמה. בשלושת החנויות הללו, וגם ב"ספייסס" (המומלצת גם היא), מצאתי מוצרים חדשים, מוזרים ומעניינים לבישול. הרי הם לפניכם.

     

    החילבה כבר בפנים

    המוצר: טחינה גולמית עם חילבה

    אם אתם נמנים על חובבי החילבה (ואינכם חוששים מאפקט הריח), הטחילבה, טחינה ובה סיבי חילבה (או ליתר דיוק סיבי פנו פיור, שהוא מיצוי ייחודי של צמח החילבה) נולדה בשבילכם. למה זה טוב? צמח החילבה, ובשמו העברי "גרגרנית יוונית", ידוע בתכונותיו הבריאותיות, החל בהפחתת רמת הסוכר בדם וכלה בהורדת רמת הכולסטרול בדם.

    זה טעים? מאוד - וטעמה של החילבה בהחלט מורגש כאן.

    היצרן: B&D" - בטר אנד דיפרנט"

    המחיר: 14 שקלים ל-450 גרם

    היכן משיגים? "עדן טבע מרקט", א.ת. פולג. כשר.


    למי שלא פוחד מהריח. טחילבה (צילום: אסף אמברם)

     

    ההֵל כבר בפנים

    המוצר: שמן זית בנגיעות הל

    זה טעים? בהחלט. הטעם מעניין ומוצלח.

    מה עושים עם זה? משלבים בכל מקום שבו הל יכול להתאים.

    הילה ונקרט, בעלת "אוליה", ממליצה לשלב את השמן הזה בסביצ'ה.

    עוד על המדף: שמן זית בנגיעות תפוז, שמן זית בנגיעות לימון, שמן זית בנגיעות בזיליקום ושמן זית בנגיעות ג'ינג'ר. הג'ינג'ר עדין מדי לטעמי, ואילו הניחוחות האחרים בהחלט מורגשים, ביניהם מצטיין בטעמו שמן הבזיליקום. "אין אלה שמנים בתוספת תמציות טעם", מסבירה ונקרט, "כי אם שמנים שנאצרו ביחד עם חומרי הטעם".

    היצרן: "מרינה קולונה", איטליה

    היבואן: "אוליה"

    המחיר: 89.90 שקלים ל-250 מ"ל

    היכן משיגים? "אוליה", רח' פרישמן 73, תל אביב

     

    הלימון כבר בפנים

    המוצר: חומץ בן יין לבן עם לימון

    זה טעים? כמו שאפשר לצפות מחומץ עם לימון: זה חמוץ. הריח טוב, הטעם מוצלח למדי.

    מה עושים עם זה? משלבים בכל רוטב וינגרט לסלט.

    היצרן: "פונטי", איטליה

    היבואן: "ריסטרטו"

    המחיר: 18.80 שקלים ל-250 מ"ל

    היכן משיגים? "לגעת באוכל", א.ת. חדש, ראשון לציון

     

    המרווה כבר בפנים

    המוצר: "מרוות עגבניות" -עגבניות מיובשות טחונות עם מרווה

    קשה לומר שחשתי במרווה נוכח טעמן וריחן של העגבניות המיובשות, אך ריחו של המוצר נהדר, טעמו מוצלח מאוד- וניתן לנצלו לשדרוג כל רוטב עגבניות לפסטה או לפיצה.

    היצרן: "אוליה"

    המחיר: 19.90 שקלים ל-50 גרם.

    היכן משיגים? "אוליה", רח' פרישמן 73, תל אביב. כשר.

     

    הצדפות כבר בפנים

    מי שהמטבח האסיאתי שגור במטבחו מכיר ודאי את רוטב הצדפות. ב"מזרח ומערב" שבשוק הכרמל ימתינו לכם לא פחות משמונה סוגים שונים של רוטב צדפות, 3 מהם צמחוניים, כלומר בטעם צדפות. כעת נחת על המדף רוטב עגבניות וצדפות, המכיל פיסות של צדפות. טעמן של הצדפות מורגש בהחלט, הרוטב חזק וטוב- ויכול בהחלט "להחזיק" פסטה או פיצה, ללא צורך בתוספות או הכנה נוספת.

    היצרן: "לה קונסרבה דלה נונה", איטליה

    היבואן: "טומין"

    המחיר: 26.90 שקלים ל-190 גרם

    היכן משיגים? "ספייסס", הדר יוסף

    הערת אחסנה: נוכח רגישותו של המוצר, יש לצרוך את המוצר במהירות מרגע שהאריזה נפתחת.

     

    צלפים מצליפים

    עורו, חובבי הצלפים! אם עד היום הסתפקתם בצלפים בחומץ, רכים ודלי-טעם, מוצר חדש ממתין לכם על המדפים: צלפים במלח, שמיוצרים במרוקו עבור חברת "פונטי" מאיטליה. מדובר בקופסת פלסטיק קטנה ובה צלפים מהודקים זה לזה, וביניהם גרגרי מלח. מה היתרון? שהצלפים שומרים כך על פריכותם ועל צורתם.

    זה טעים? בהחלט. הצלפים פריכים וטעימים.

    מה עושים עם זה? משלבים בסלטים, כגון סלט תפוחי אדמה או סלט עגבניות שרי, בתוספת מעט שמן זית. אין צורך להמליח את הסלט כיוון שהצלפים מלוחים מאוד, ומומלץ להזהר בכמות הצלפים שמוסיפים, כדי שהסלט לא יהיה מלוח מדי.

    היבואן: "ריסטרטו"

    המחיר: 16 שקלים ל-125 גרם.

    היכן משיגים? "לגעת באוכל", ראשון לציון


    לאלו שלא אוהבים חומץ. צלפים במלח (צילום: אסף אמברם)

     

    פטריות אחרי הגשם

    המוצר: פטריות פוליוטה (Pholiota) שלמות - שימורי פטריות קטנות מאוד במי מלח.

    זה טעים? ממש לא. לא ברור לי על איזה קהל יעד חשב היבואן כשהביא ארצה פטריות כה בלתי-מוצלחות, שגם הקפצה בשמן זית לא הצליחה להציל.

    היצרן: "קינגדאו קנד פודס", סין

    היבואן: "תומר"

    המחיר: 7.5 שקלים ל-425 גרם (227 גרם לאחרי סינון)

    היכן משיגים? "עדן טבע מרקט", א.ת. פולג

    על אותו מדף: פטריות קש: 5.30 שקלים ל-425 גרם


    לא נפלנו מהכסא. פטריות פוליוטה (צילום: אסף אמברם)

     

    גן העדן זה כאן

    המוצר: פלפל גן העדן

    מה זה? "פלפל שחור ארוך (שלם), במקור מהודו, חריף, ארומטי, פירותי ובעל מתיקות מודגשת", מצהירה התווית, ואכן מדובר בפלפל ריחני במיוחד, בעל ריח פירותי נפלא. כיוון שהוא שלם, יש להצטייד במטחנת פלפל כדי לגרסו, אך ניתן גם לפוררו בעזרת הידיים בצוק העתים.

    מה עושים עם זה? מתבלים כל רוטב וינגרט, כל רוטב לפסטה, לדגים, לבשר וכו'.

    המחיר: 14.90 שקלים ל-60 גרם.

    היכן משיגים? "אוליה", רח' פרישמן 73, תל אביב. כשר.

     

    ויוה ברזיל

    המוצר: טחינת אגוזי ברזיל

    אם אתם אוהבים אגוזי ברזיל, ודאי תאהבו את הטחינה המיוצרת ממנו, טחונה בכבישה קרה, ללא תוספות. "האגוז נטחן בחום נמוך במטרה לשמור על טעמו ועל ערכיו התזונתיים", מציינת התווית, "עשיר בברזל, סידן, מגנזיום וסלניום".

    זה טעים? מאוד. טעמם של אגוזי ברזיל מורגש בהחלט.

    היצרן: "חברת ירושלים למוצרי שומשום בע"מ"

    המחיר: 28 שקלים ל-200 גרם

    היכן משיגים? "עדן טבע מרקט", א.ת. פולג. כשר.

    על אותו מדף: טחינת פיסטוק, טחינת אגוזי מלך, טחינת אגוזי לוז.

    הערת אחסנה: אם תכניסו את הטחינה הזו למקרר, תגלו שנוצרו בתוכה נקודות לבנות (מהשומן). מומלץ, אם כן, לאחסנה בארון יבש וקריר.

     

    סיירת חרוב

    המוצר: רכז חרובים טבעי, עשוי מחרובים טריים, ללא חומר משמר. אל נא תתבלבלו עם דבש חרובים, הנמצא זה מכבר על המדפים: רכז החרובים טעים יותר, מתוק יותר - ופחות צמיגי וחמצמץ. בקיצור: מוצלח מאוד. כמו אחיו למדף הרכזים (רכז רימונים, רכז שזיפים חמוצים וכו') גם רכז זה מתאים לתיבול תבשילים שונים, מרינדות, בשרים, עופות ודגים.

    היצרן: "גולסן", טורקיה

    היבואן: "אופאל" (משווק: "תומר")

    המחיר: 21.90 שקלים ל-250 מ"ל (340 גרם)

    היכן משיגים? "ספייסס", הדר יוסף. כשר.

     

    צילומים: אסף אמברם. לאתר שלו הקליקו כאן

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "טחילבה, שמן הל וצלפים: מוצרים חדשים לבישול "
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    mastercook
    מומלצים