שתף קטע נבחר

עובדי טבע-טק: "הגענו למקום הכי נמוך"

עובדי מפעל טבע-טק, שפתחו השבוע בעיצומים, טוענים כי הם מרוויחים שכר זעום, שעומד בניגוד מוחלט לרווחי החברה - אחת המשגשגות בארץ; אחד העובדים: "אנשים אומרים לי - איזה יופי הסתדרת. הם לא מבינים שהמציאות בשטח שונה לגמרי"

"אני לא מבין מדוע אני צריך לעבוד שעות נוספות, במשמרות מסביב לשעון ובסוף לקבל משכורת מינימום בעוד המפעל כל כך רווחי. המנהלים לוקחים לעצמם את הבשר ואת הסטייקים ואנחנו מקבלים רק פירורי לחם", חיים (שם בדוי) עובד במפעל טבע-טק.

 

סכסוך כזה לא נראה בכל שנות קיומה של חברת טבע, השבוע פתחו עובדי מפעל טבע-טק שברמת חובב בעיצומים שכללו סגירת שערים, שריפת צמיגים ותהלוכת עובדים בפתח המפעל. לטענת העובדים הם מועסקים בשכר זעום שאינו משתווה לעובדי מפעלים אחרים ולרווחיה "העצומים", לדבריהם, של החברה.

 

חברת טבע הוקמה לפני למעלה ממאה שנים ועוסקת בפיתוח וייצור תרופות, וחומרי גלם לתעשייה הפרמצבטית. בשנת 1995 הוקם מפעל טבע-טק ברמת חובב, המייצר כ-85% מחומרי הגלם של החברה, ומועסקים בו כיום כ-650 עובדים. בעתיד אף צפוי המפעל להכפיל עצמו ואת מספר העובדים המועסקים בו.

 

אם כך איך קרה שדווקא בחברת טבע, חברה המשגשגת בארץ ובעולם, חברה שהצליחה לשמור על תדמית נקייה מכל רבב, הכריז ועד העובדים על סכסוך עבודה, קיבל את תמיכת ההסתדרות ופתח בעיצומים?

 

לטענת עובדי המפעל, התדמית של החברה שונה אלף מונים מן המתרחש באמת בתוך המפעלים. ליאור בן-חמו, המועסק במפעל כארבע שנים סיפר: "אני עובד לעיתים 27 ימים בחודש, מוותר על המשפחה, עובד בחגים ובשבתות ועדיין מגיע למשכורת מינימום, המחירים במשק עולים וקשה יותר לכלכל את המשפחה בשכר כזה".


"נלחם עד הסוף". הפגנת עובדי טבע-טק

 

בנוסף אמר בן-חמו: "אנחנו שומעים בכל חודש שחברת טבע מרוויחה, שלהשקיע בה זו מניה בטוחה, אבל בפועל אנחנו העובדים מקבלים שכר זעום ללא הטבות מיוחדות". לדבריו עובדי טבע מרוויחים שכר הנמוך פי שניים לפחות מהשכר שמקבלים עובדי מפעלים אחרים. "אנשים חושבים שאני עובד במקום טוב, אומרים לי איזה יופי הסתדרת, הם לא מבינים שהמציאות בשטח שונה בתכליתה ממה שהם מכירים".

 

חיים (שם בדוי), עובד המפעל שלא רצה להזדהות בשמו, סיפר: "אני לא מקבל את התנאים המינימליים שמקבלים עובדי מפעלים אחרים, אפילו על יציאה לנופש אנחנו צריכים להתווכח. אחי עובד במפעל סמוך ושם צוחקים עלינו ועל התנאים שלנו", אמר.

 

לדברי חיים, חלק מהעובדים כבר חושבים על עזיבה מפני שבמקומות אחרים יקבלו משכורת הגבוהה פי שניים או שלושה משכרם הנוכחי, "אם ההנהלה לא תבוא לקראתנו אז אין לנו מה להפסיד", אמר חיים, "הגענו למקום הכי נמוך שאנו יכולים. מכאן אפשר או לעלות או לעזוב אין כבר לאן לרדת".

 

אך הטענות כלפי המפעל לא מסתיימות בטענות שכר והטבות, כך לדברי יושב ראש ועד העובדים, בני קמחי. במסדרונות החברה מדברים על הודו וסין, ועל האופציות הגלומות במעבר למדינות אלו. "יש שם כוח עבודה זול יותר", אמר קמחי, "אבל הם לא יצליחו לאיים עלינו בזה. אנחנו נמשיך במאבק ונחריף אותו במידת הצורך. עד היום התייחסו אל הוועד כוועדת קישוט, אך לא עוד - הדרישות שלנו הגיוניות ונמשיך להאבק את שההנהלה תקבל אותן", סיכם.


"אנחנו מקבלים רק פירורי לחם"

 

לקראת סוף השבוע נערכה פגישה בין ועד העובדים לבין ההנהלה שלא הוביל לדבר. העובדים החליטו לדחות את החרפת העיצומים עד יום ראשון.

 

דוד, (שם בדוי) סיפר ל-ynet: "אני עובד במפעל כבר שש שנים, נשוי ואב לילד והמשכורת מאוד נמוכה. אני מרוויח 5,200 שקל אחרי שאני עובד שבתות ולילות שבהם אני לא רואה את המשפחה. אני נכנס למינוס גדול יותר ויותר בכל חודש ואין לי תגמול לעבודה הפיזית הרבה שאני עובד במפעל".

 

"מזלזלים בנו"

רינה (שם בדוי) שעובדת במפעל מזה שש שנים, ומייצגת את 130 הנשים שמועסקות במפעל, סיפרה ל-ynet כי רוב האנשים הגיעו למפעל כיוון שהבטיחו להם שיוכלו לעבוד רק משמרות בוקר.

 

"לפתע באו המנהלים ואמרו לנו שאנחנו צריכות להיכנס לסבב המשמרות. ביננו יש נשים חד-הוריות ונשים מבוגרות כמוני שלא יכולות לעבוד במשמרות מסביב לשעון. חברה שלי, שגם היא עובדת במפעל, פנתה להנהלה לאחר שזו דרשו ממנה לעבוד מסביב לשעון, והם אמרו לה שאם היא אינה יכולה לעשות כן - שתתפטר.

 מזלזלים בנו ולא מתייחסים אל הוותק שלנו. לא ייתכן שנשים שעזבו את עבודתם בגלל שהבטיחו להן תנאים טובים יותר, יקבלו יחס כזה, ולא ייתכן שהמפעל יפר את תנאי העסקתנו בכזאת קלות".

 

מחברת טבע נמסר בתגובה: "טבע מצרה על כך שוועד העובדים במפעל טבע-טק בחר בדרך של עיצומים למרות כל המאמצים שנעשו כדי להגיע להסכם. לטבע מסורת ארוכת שנים של יחסי עבודה ללא דופי בה לנציגי ועדי העובדים מקום של כבוד. אנחנו מעניקים לעובדינו תנאי עבודה הוגנים ומאמינים כי דיאלוג הוא הדרך הנכונה לגשר על כל המחלוקות. חבל שוועד העובדים בוחר בדרך של עיצומים, דווקא בתקופה בה עומדים בפני החברה אתגרים רבים בשוק הפרמצבטי העולמי, לצד הזדמנויות להתרחבות גלובלית במדינות אחרות, בעוד שטבע מבקשת להמשיך ולשמור על ציביונה הישראלי."

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים