שתף קטע נבחר

הכנסת: מי שיבקר במדינת אויב, לא ייבחר

ברוב של 52 תומכים מול 24 מתנגדים אישרה הכנסת את התיקון לחוק יסוד: הכנסת, הקובע כי מי שביקר במדינת אויב, לא יוכל להיבחר לכנסת במשך שבע שנים לאחר מכן. יוזם החוק, ח"כ זבולון אורלב: "מהיום יאלצו הח"כים הערבים להחליט - או הפרלמנט הסורי או הפרלמנט הישראלי. החוק יבלום את חדירת הסוסים הטרויאניים לכנסת"

מכה לח"כים הערבים: אזרח ישראלי שיבקר במדינת אויב לא יוכל להיבחר לכנסת במשך שבע שנים - כך החליטה הערב (יום ב') מליאת הכנסת שקיבלה הצעת חוק בנושא בקריאה שנייה ושלישית. את הצעת החוק יזמו חברי הכנסת זבולון אורלב ואסתרינה טרטמן, לאחר שהתפוצצה פרשת עזמי בשארה. הצעת החוק אושרה ברוב של 52 מול 24 מתנגדים. במתנגדים: השרים שאול מופז, יולי תמיר, חיים רמון, שלום שמחון ועמי אילון.

 

על פי התיקון לחוק יסוד: הכנסת, מי ייבקר שלא כדין במדינת אויב בשבע השנים שקדמו למועד הגשת רשימת המועמדים לכנסת, ייראו במעשיו משום "תמיכה במאבק מזוין נגד מדינת ישראל, כל עוד לא הוכח אחרת", ומשכך - הוא לא יוכל להיבחר לכנסת.  

 

לדברי ח"כ אורלב, "מהיום יאלצו הח"כים הערבים להחליט - או הפרלמנט הסורי או הפרלמנט הישראלי. החוק יבלום את חדירת הסוסים הטרויאניים לכנסת. יש לתבוע מהמנהיגות הערבית נאמנות בלתי מסויגת למדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית, כפי שכל מדינה דמוקרטית נאורה תובעת זאת מנבחריה. פרשת בשארה וההתרסות של חלק מחברי הכנסת הערבים, כמו נסיעתם לסוריה ופגישתם עם ראשי החמאס - אינן בגדר חופש הדיבור, אלא עידוד מפורש למאבק מזוין במדינת ישראל ועידוד הטרור נגד אזרחיה".

 

ח"כ אסתרינה טרטמן אמרה בעקבות אישור החוק: "מעתה אזרחי ישראל יכולים להיות רגועים - אויבים לא יישבו עוד בבית המחוקקים. כמו בכל מדינה דמוקרטית, מתוקנת ונאורה, מי שמצפצף על כללי הביטחון של המדינה ידע שהוא שולל מעצמו את היכולת להיבחר לכנסת. החוק הזה יחזיר מעט מן הכבוד הנרמס שלנו כעם ויתן לנו סיבה טובה לזקוף את הגב".

 

מנגד, אמר ח"כ אחמד טיבי כי "החוק לא עבר ברוב של 61 ולכן הוא לא חוקתי ויפול בבג"ץ

 בשל הפגיעה בעקרון השוויוניות בחוק יסוד. הצלחנו לטרפד את מאמץ הימין לגייס רוב של 61. הכנסת לא 'טירטמנה' את עצמה לדעת".

 

ח"כ מוחמד ברכה אמר כי "זה חוק של טרור לכל דבר ועניין. הוא בא להשליט טרור במחשבה וגם בדעה הפוליטית. זה חוק בלתי-חוקתי ואי אפשר לקרוא לביקורים של קרובי משפחה ולביקורים למען קידום השלום ביקורים של תמיכה בטרור". 

 

בשנה האחרונה נחקר במשטרה מספר פעמים ח"כ סעיד נפאע (בל"ד), בעקבות ביקוריו בסוריה בספטמבר האחרון. בסיום כל חקירה שב נפאעא וטען שמובר בחקירה פוליטית והצהיר שימשיך לבקר בסוריה, ואחרי הפעם האחרונה אמר: "הפרסומים החושפים את קיומו של משא ומתן המתקיים מזה תקופה עם סוריה מציגים את החקירות שניהלו כנגדי כרדיפה פוליטית גרידא".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
הכנסת מצביעה, הערב
צילום: גיל יוחנן
צילום: עמית שאבי
אפשר להירגע. טרטמן
צילום: עמית שאבי
הח"כים הערבים יבחרו פרלמנט, אורלב
צילום: גיל יוחנן
יוזמה בעקבות פרשת בשארה
צילום: איי אף פי
מומלצים