שתף קטע נבחר

עצמאות אמריקנית: סלופי ג'ו לכבוד ה-4 ביולי

רון (שפאץ) כהן מעלה זכרונות ילדות מחגיגות יום העצמאות האמריקני, ומגיש מתכון ל"סלופי ג'ו", גרסה מבולגנת (ויותר טעימה) של המבורגר

  

השנה הייתה 1976 וארצות הברית של אמריקה חגגה 200 שנות עצמאות. הייתי אז ילד בן שש שצמוד להוריו, בשנת שבתון מלאת הרפתקאות בארצו של הדוד סם. כל יום היה חגיגה, אבל ה-4 ביולי היה משהו מיוחד. לעת ערב הועמסנו, אני ושני אחי הגדולים, לתוך ה'סטיישן ואגן' ונסענו לצפות במופע הזיקוקים מעל גשר הזהב בסן פרנסיסקו. חנינו במקום אסטרטגי ליד ה-High Way, הוצאנו כיסאות מתקפלים, ארגז של "Dr. Pepper" וכמה שקיות "Potato chips" והתכוננו למופע הגדול.

 

גברת זומר, שכנתנו החביבה שבאה גם היא עם כל משפחתה לאירוע, מיקמה את עצמה לידינו וחיש מהר החלה להכין  סנדביצ'ים נפלאים וחמימים בתוך לחמניות המבורגר שמנמנות - סלופי גו'ס (Sloppy Joe's). הסלופי של גברת זומר היו נהדרים - שילוב מושלם של בשר עם רוטב עשיר שנספג לתוך הלחמנייה ונוזל בכיף על הצלחת. איזה 4 ביולי זה היה.

 

עכשיו, שלושים שנה אחרי, החלטתי לחפש לכבוד ה-4 ביולי של 2008, סלופי ג'ו שיחזיר אותי במנהרת הזמן למחוזות ילדותי. חיפשתי ומצאתי אצל עמיר אילן בהאדסון את הטעם שלקח אותי לכיסא המתקפל, גברת זומר, הגשר המוזהב והאורות הבוהקים - God Bless America!

 

סלופי ג'ו – גרסת אניני הטעם

סלופי ג'ו היא מנה שמורכבת מבשר בקר טחון גס שמבושל ברוטב עשיר ומלא טעמים שמוגש בתוך לחמניית המבורגר. המרקם הוא בין נוזלי למוצק ואמור להרטיב את הלחמנייה ולדשן את הקיבה. עמיר מגיש לנו גרסא משודרגת המבוססת על נתחים מובחרים שזקוקים לבישול קצר יותר ורק נסגרים עם הרוטב הסמיך

 

המרכיבים (ל-4 מנות):

4 לחמניות המבורגר

800 גרם בשר בקר טחון עם לפחות 10 אחוזי שומן (תערובת משובחת ככל האפשר הכוללת אנטרקוט, פלדה, שייטל, סינטה ופילה)

פלפל שחור גרוס ומלח ים

לרוטב הסלופי:

1 כוס רוטב ברביקיו מוכן, רצוי בטעם היקורי מעושן

1 כוס קטשופ

2 כפות ג'ינג'ר קצוץ, אפשר קפוא

1 כף שום כתוש טרי או קפוא

1 כף בצל ירוק פרוס

3 כפות סוכר חום

2 כפות רוטב סויה יפני

2 כפות שמן קנולה

1 כפית שמן שומשום

למיונז הסלופי:

4 כפות מיונז משובח

4 כפות רוטב הסלופי

להגשה:

חסה אייסברג פרוסה לרצועות

1 עגבנייה פרוסה

1 בצל פרוס

1 מלפפון כבוש

 

אופן ההכנה:

  1. רוטב סלופי: מאדים בצל שום וג'ינג'ר בשמן כדקה ומסירים מהאש. מערבבים עם שאר הרכיבים. מוסיפים את שמן השומשום ושומרים בקירור (ניתן לשמור עד שבוע בקירור).
  2. קולים את הלחמניות בטוסטר או על פלטה חמה. מערבבים את מרכיבי המיונז המתובל.
  3. מחממים היטב מחבת כבדה, עשר דקות על הגז הביתי, לא פחות. יוצקים מעט שמן זית ומיד מוסיפים את תערובת הבשר. מיישרים את הבשר בעזרת כף, אך לא מטלטלים או מערבבים. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
  4. כשהבשר נחרך היטב והוא עשוי למחצה (מדיום רייר) מוסיפים חצי כוס מרוטב הסלופי ומקפלים את הבשר עם הרוטב, כך שירטיב אותו ויתבשל מעט מאד (כחצי דקה). טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. רצוי להגישו בדרגת מדיום ולא יותר.
  5. מורחים את הלחמנייה במיונז סלופי, מעל מניחים את הבשר כך שהוא ייזל מצידי הלחמנייה. מוסיפים עוד רוטב ברביקיו. את הירקות הטריים אפשר להניח ליד או להוסיף ללחמנייה.

 

תוספות

  • אפשר להוסיף מגוון תוספות מעניינות כמו: גבינה צהובה, ביצת עין, בייקון ועוד.
  • לכריך "סלופי אנטרקוט": מבקשים מן הקצב לפרוס 12 פרוסות דקות מאד (1 מילימטר) של בשר אנטרקוט מיושן. מחממים מחבת ברזל נוספת, מתבלים את פרוסות האנטרקוט עם מלח ופלפל. 3. מוסיפים שמן על הבשר וצולים את הפרוסות על צד אחד בלבד כחמש עשרה שניות. מוסיפים לכריך הסלופי.

 

"האדסון ברסרי", הברזל 27, תל-אביב טל' 03-6444733

 

רון (שפאץ) כהן, הוא השף והבעלים של קייטרינג בסגנון אישי, ומעביר סדנאות בישול במסגרות שונות. רוצים לפנות אליו ישירות? לחצו כאן  

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האח המבולגן של ההמבורגר
צילום: שלום בר-טל
מומלצים