שתף קטע נבחר

סוריה: ישראל קוברת פסולת גרעינית בגולן

בדו"ח שהגישה לאו"ם, טוענת סוריה שישראל מפרה את זכויות האדם של האזרחים הסורים, ומטמינה ברמת הגולן פסולת גרעינית. במקביל, דיווח "א-שרק אל-אווסט" כי סבב השיחות האחרון בתיווך טורקי עסק בסוגיות המהותיות: נסיגה מהגולן, ויחסי סוריה עם איראן, חיזבאללה וחמאס

מדברים על שלום - ומתלוננים לאו"ם. סוריה דורשת ללחוץ על ישראל כדי שתחדל מ"פגיעה הקשה בזכויות האדם של האזרחים הסורים ברמת הגולן" הכוללת הטמנת פסולת גרעינית, וכן את שחרור "השבויים הסורים בכלא הישראלי". במקביל, דווח על עיסוק נרחב בסוגיות מהותיות בסבב השיחות השלישי בין הצדדים, בתיווך טורקי.

 

על פי הדיווח הבוקר (שבת) בעיתון "א-שרק אל-אווסט" היוצא לאור בלונדון,

 השיחות שהתקיימו השבוע בטורקיה נגעו בנושאים החשובים לשני הצדדים: נסיגת ישראל מרמת הגולן כפי שדורשים הסורים, וכן קשריה של סוריה עם איראן, חיזבאללה וחמאס, שישראל דורשת לשנותם.

 

מקור ישראלי המקורב למשלחת אמר לעיתון כי השיחות התנהלו באווירה רצינית ואפילו חיובית, וזאת למרות הפער העמוק שנותר בין שני הצדדים. כמו כן, הסכימו הצדדים באמצעות המתווך הטורקי על מועדים לשלושה סבבי שיחות נוספים במהלך החודשים יולי ואוגוסט.

 

על פי הדיווח, המשלחת הישראלית ביקשה לעבור לשיחות ישירות, פנים מול פנים, ואף הביעה את תקוותה שהדבר יסוכם בסבב השיחות הבא, בעוד כשבועיים. עם זאת, המשלחת הסורית דבקה בהתנגדותה, בטענה שהתנאים אינם בשלים.

 

"ישראל גונבת מים"

בתוך כך, סוכנות הידיעות הסורית הרשמית "סאנא" דיווחה כי שלשום הגיש משרד החוץ הסורי דו"ח למשלחת האו"ם שביקרה במדינה, ובו טענות קשות לפעולות ישראל בגולן. לפי הדו"ח, ישראל מפרה בשיטתיות את זכויות "האזרחים הסורים".

 

בין הטענות: "הפקעת שטחים לטובת התנחלויות; יחס קשה לנשים הסוריות - שסובלות מהשפעות פסיכולוגיות קשות והיעדר טיפול רפואי; הטמנת פסולת גרעינית וגדיעת עצים בניגוד לאמנות בינלאומיות;

 ניצול משאבים טבעיים וגניבת המים; אי-מתן אפשרות לאזרחים להתאחד עם משפחותיהם; ושלילת זכויות סטודנטים שביקרו בסוריה".

 

במסגרת הדו"ח, שהוגש לפי הדיווח לצוות או"ם בראשותו של שגריר סרי לנקה, נדרש טיפול מיידי ב"אסירים הסורים" הכלואים בישראל: בשר אל-מאקט, סייטן אל-וואלי, והעיתונאי עטא פרהאת, "שמוחזק ללא אישום". יש לציין כי מדובר בדרוזים תושבי רמת הגולן והכפר רג'ר, שהסורים מחשיבים אותו כשטח כבוש. סוכנות הידיעות הסורית מוסיפה כי הדו"ח על פעילות ישראל בשטחים יוגש בהמשך לאסיפה הכללית של האו"ם.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דגל ישראלי גדול בגולן
צילום: רינה נגילה
אסד. לא רוצה שיחות ישירות
צילום: AFP
אולמרט. סבבים נוספים
צילום: AFP
מומלצים