שתף קטע נבחר

דיכטר: מסיבת העיתונאים - שיקול דעת מוטעה

השר לביטחון פנים הודה ששגה בעצם קיום מסיבת עיתונאים פוליטית בזמן הפיגוע בירושלים, אבל התעקש: "גם ראש הממשלה מבין שנפל דבר. לא ייתכן שימשיך לכהן אחרי הפריימריז". דיכטר גם תקף את פרידמן ורמון בנושא ועדת החקירה לבדיקת האזנות הסתר: "המהלך לא כשר ופסול"

"שיקול דעת מוטעה" - כך הגדיר היום (שבת) השר לביטחון פנים, אבי דיכטר, את החלטתו לקיים השבוע את מסיבת העיתונאים הפוליטית שכוונה נגד ראש הממשלה אהוד אולמרט, בזמן הפיגוע הקשה בירושלים, בו נרצחו שלושה בני אדם. עם זאת, דיכטר ממשיך בקו התקיף נגד אולמרט.

 

באירוע "שבתרבות" בבאר-שבע, התייחס דיכטר בפתיחת דבריו למסיבת העיתונאים מעוררת המחלוקת, בניסיון אלגנטי להתחמק משאלות בנושא. הוא הודה שהופעל שיקול דעת מוטעה, והסביר ש"נבע עקב צירוף מקרים מצער מאוד".

 

למרות שהגדיר את יחסיו עם אולמרט "טובים מאוד", דיכטר, שאמור להתמודד על ראשות קדימה בבחירות המקדימות שייערכו לפי התכנון עד ה-25 בספטמבר,

 אמר שמסיבת העיתונאים התקיימה מכיוון ש"נפל דבר בישראל בגלל חקירתו של ראש הממשלה.

 

"גם ראש הממשלה הבין שנפל דבר בישראל, אך למרות זאת הוא רומז שהוא מתכוון להתמודד בפריימריז לראשות קדימה. לא ייתכן שראש הממשלה ימשיך לכהן לאחר הפריימריז - זה לא נכון מבחינה לאומית ומפלגתית", הוסיף השר דיכטר.

 

אתמול אמר אולמרט בנושא, בראיון ל"רדיו ירושלים": "אתייחס לדברים האלה בזמן הקרוב ואני בהחלט לא פוסל את זה". על מסיבת העיתונאים אמר ראש הממשלה: "לא רוצה להתייחס לדיכטר, זה היה מביך מבחינתו".

 

"הריסת בתי מחבלים - סנקציה מרתיעה"

פיגוע הדריסה העלה שוב את סוגיית הריסת בתי המחבלים, ושר הביטחון אהוד ברק כבר הורה להיערך להריסת ביתו של חוסאם דוויאת מצור באהר שבמזרח ירושלים. דיכטר התייחס גם לכך בדבריו היום ואמר: "יש שתי סנקציות שמדינת ישראל יכולה להשתמש בהן - אחת מהן היא הגירוש והשנייה הריסת הבתים.

 

"לצערי, סנקציית הגירוש נטלה מאיתנו בשנת 1992 בעקבות פסיקת בית המשפט. לדעתי, סנקציית ההריסה היא אחת הכי מרתיעות שיש למדינה נגד אותם מחבלים", אמר, ולגבי המלצות הוועדה אותן קיבל לפני כשלוש שנים שר הביטחון שאול מופז, הדגיש: "הדו"ח מאז אינו משקף את עוצמת הסנקציה".

 

דיכטר גם חזר על דבריו של ראש הממשלה, לפיהם לא ניתן להפריד את תושבי מזרח ירושלים מהעיר.  לדבריו, "אל לנו לחשוב על הפרדה של תושבי מזרח ירושלים, ולהכפיש את שם כולם בגלל שני מחבלים יחידים שפעלו על דעת עצמם".

 

עוד בדבריו, תקף דיכטר את שר המשפטים דניאל פרידמן ואת המשנה לראש הממשלה חיים רמון, על רקע ההצעה שתובא מחר לאישור הממשלה - להקים ועדת חקירה לבדיקת חשדות למחדלים בפרקליטות המדינה בפרשת הרשעת רמון. "אם הממשלה תעביר את ההצעה הזו, יהיה זה ניצול לרעה של כוחם של השרים",

 אמר, "לא ייתכן שתוקם ועדה הפועלת על אותו סעיף שהפעיל את ועדת וינוגרד, ולא ייתכן שהשר שהוא נשוא העניין יהיה זה שיוביל את המהלך. לטעמי, מתבצע כאן משהו לא כשר ופסול".

 

דיכטר דיבר גם על סוגיית הגרעין האיראני והדגיש שמדובר באיום בסדר גודל אחר מזה שנשקף מעיראק ב-1981, וכי אין על ישראל לפעול לבדה, אלא בשיתוף המעצמות.

 

בהתייחסו לעסקת השבויים עם חיזבאללה, אמר דיכטר: "לדעתי בעסקה הזו ישראל שילמה מחיר נמוך למדי", והוסיף כי הוא "מזדעזע" מהעובדה שמתחילות להישמע קריאות לכך שלא ינוהלו משא ומתן להחזרת שבויים - אם מתים או חיים. "בעיני לא סביר לומר לחייל, שאם הוא נופל בשבי לא ננהל משא ומתן על החזרתו ולא נעשה את כל המאמץ להשיבו הביתה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דיכטר. "צירוף מקרים מצער"
צילום: לירון סיני
אולמרט. "זה היה מביך"
צילום: AP
רמון. "ניצול לרעה של הכוח"
צילום: גיל יוחנן
מומלצים