שתף קטע נבחר

פפנאש - חגיגה רומנית מתוקה

את הפפנאש - סופגנייה מתוקה שמוגשת עם רוטב דובדבנים ושמנת חמוצה, מכירים כל יוצאי רומניה לדורותיהם והגיע הזמן שלא רק הם יכירו. שמחה רומנית אמיתית

פפנאש

מתכון של השף אליעזר לויה, מסעדת "פרסקו"

 

המרכיבים:

לסופגניות:

250 גרם גבינה לבנה לאפייה

1/2 קילו קמח לבן

קליפה מגוררת מלימון וחצי

1 כף סודה לשתייה

1/2 כוס סולת טחונה

שתי כפות וחצי סוכר

לשמנת חמוצה ביתית:

1/2 ליטר שמנת מתוקה

1 כף רוויון

לרוטב דובדבנים:

1/2 קילו דובדבנים טריים (אפשר גם אוכמניות/דומדמניות/פירות יער קפואים)

1/2 קילו סוכר

1 לימון סחוט

1-2 טיפות מי ורדים (לא חובה)


(צילום: אפי דור)

 

אופן ההכנה:

  1. שמנת חמוצה ביתית: מערבבים את השמנת המתוקה והריוויון ומעבירים לכלי סגור. מעבירים למקרר למשך יומיים ולאחר מכן ליום אחד מחוץ למקרר, בטמפרטורת החדר. לאחר מכן שומרים במקרר.
  2. הסופגניות: מערבבים את כל המרכיבים ולשים לבצק. מכסים את הכלי, מעבירים למקום חמים ומחכים כחצי שעה שייתפח.
  3. יוצרים 5-6 כדורי בצק ובעזרת כוס יוצרים חור באמצע (צורה של דונאט).
  4. מחממים שמן לטיגון עמוק. מעבירים את הסופגניות לסיר ומטגנים תוך שמירה על חום בינוני. מוציאים את הסופגניות כשהן מקבלות צבע חום כהה (לא יותר מרבע שעה). מטרת הטיגון הארוך היא ליצור מרקם אחיד.
  5. רוטב: מניחים את כל המרכיבים בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה עדינה עד שמתקבלת תערובת סמיכה.
  6. הגשה: מניחים סופגנייה במרכז הצלחת, יוצקים מעליה שמנת ומפזרים מעל רוטב דובדבנים.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עכשיו בעונה. דובדבנים
צילום: אסף אמברם
מומלצים