העוזרת של אולמרט - על חשבון יצחק שמיר
משרד ראש הממשלה מעסיק עוזרת בחצי משרה בעלות שנתית של כ-330 אלף שקל. ההעסקה היא על חשבון התקציב לעוזרת בלשכתו של רה"מ לשעבר יצחק שמיר, המאושפז במוסד סיעודי
במשרד ראש הממשלה מצאו ככל הנראה דרך יצירתית להתגבר על מצוקת תקני כוח האדם. ל"כלכליסט" נודע, כי משרד ראש הממשלה מעסיק כבר יותר משנה עוזרת בחצי משרה בעלות שכר שנתית של 330 אלף שקל, על חשבון התקציב המיועד ללשכתו של ראש הממשלה לשעבר יצחק שמיר. שמיר, היום בן 93, מאושפז במוסד סיעודי עקב בריאותו הרופפת.
ראשי הממשלה לשעבר זכאים על פי חוק לתקציב המיועד ללשכה, עובדים, ריהוט וציוד משרדי. הגוף הקובע את הסכומים המירביים לתקציב זה הוא החשב הכללי באוצר, שאמור לקבל את אישורה של ועדת משנה בוועדת הכספים העוסקת בעניין. מבירור עם ועדת הכספים עולה, כי זו מעולם לא קיבלה פנייה בעניין העסקת העוזרת.
בשנת 2008 עומד תקציב לשכתו של שמיר על כ-1.1 מיליון שקל, בעוד שב-2007 הוא הסתכם בכמיליון שקל, מתוכם נוצלו בפועל כ-700 אלף שקל. בלשכה מועסקים, באופן פורמלי, שני עובדים. לשם השוואה, בלשכת ראש הממשלה לשעבר, אריאל שרון מועסק עובד אחד בלבד.
ממשרד ראש הממשלה נמסר בתגובה כי "העובדת הועסקה בלשכתו של שמיר בשנים האחרונות. כאשר הלשכה נסגרה, לפני כשנה וחצי, הועברה העובדת למשרד ראש הממשלה יחד עם התקן הקיים. כאשר תחדש העובדת את חוזה העסקתה ניתן יהיה להעבירה לתקן חדש".
לקחו לו את העוזרת מהלשכה, יצחק שמיר , רה"מ לשעבר
צילום: מיכאל קרמר
מומלצים