שתף קטע נבחר

יחסי מין בין הורים טריים: לא משחק ילדים

בעקבות ההריון והלידה עוברת האשה שינויים גופניים ופסיכולוגיים רבים. הגוף מאבד ויטמינים ומינרלים רבים ונחלש. חלים שינויים הורמונליים, שינויים במשקל ובמבנה הגוף. כמו כן יש בדרך כלל עייפות, שינויים במצב הרוח, לעיתים דכדוך עד כדי מצב של דיכאון. בקיצור – סבלנות, אבל יהיה בסדר!

"אני בחורה צעירה, מתעניינת מאוד בהריון ולידה ותינוקות. אם מישהי היתה מוכנה לספר לי מה בדיוק קורה אחרי הלידה, מבחינה גופנית הייתי שמחה מאוד!" כתבה מישהי בתגובות לאחת הכתבות. ואתמול התפרסם כאן סיפור על אם טרייה, החוששת מקיום יחסי מין לאחר הלידה ("אני לא יכולה, אני מפחדת, כואב לי עדיין").

 

אומרים ש"ילדים בבית אור בבית", והמתחכמים אומרים - "נכון! אור בבית 24 שעות ביממה".

 

תשעת חודשי ההריון חלפו, הלידה עברה בהצלחה, לאם ולרך הנולד שלום, והאשה ובעלה, שהיו עד היום זוג, הופכים לשלישיה (או יותר, במקרה של הריון מרובה-עוברים). מערכת היחסים משתנה, והזוגיות מקבלת צביון משפחתי.

 

בעקבות ההריון והלידה עוברת האשה שינויים גופניים ופסיכולוגיים רבים. הגוף מאבד ויטמינים ומינרלים רבים ונחלש. חלים שינויים הורמונליים, שינויים במשקל ובמבנה הגוף. כמו כן יש בדרך כלל עייפות, שינויים במצב הרוח, לעיתים דכדוך עד כדי מצב של דיכאון ממש. כל אלו מהווים חלק מהותי מהשינויים שחווה היולדת. באחרונה גם יצא מחקר המעיד על הפרעות בזיכרון אצל אמהות טריות.

 

גם הגבר עובר שינויים פסיכולוגיים וחברתיים, שמציבים בפניו אתגר לא פשוט. תשומת הלב עוברת ממנו לתינוק, דבר שעלול לגרום לו להרגיש דחוי. ובנוסף, עכשיו מוטלת עליו אחריות לדאוג גם לרווחתו של הצאצא ולפרנסתו.

 

בין כל הטרדות והשאלות הרבות בהן מתעסקים ההורים הטריים עולה הנושא של חזרה לקיום יחסי מין לאחר הלידה. להלן תשובות לכמה שאלות נפוצות:

 

האם לידת התינוק תשפיע על חיי המין?

ההריון ותהליך הלידה אינם קלים, וקיום יחסי מין לאחריהם אינו משחק ילדים. חשוב ששני בני הזוג יבינו שמספר חודשים עד שנה לאחר הלידה בדרך כלל יחסי המין לא יהיו כבימים עברו. חשוב להיות מודעים לכך, להיות מוכנים לשינויים, ובעיקר - סבלניים.

 

מתי אפשר לחזור לחיי מין מלאים לאחר הלידה?

באופן כללי, עם הפסקת הדימום וההפרשות, שנמשכים בדרך כלל מספר שבועות, ניתן לחזור לקיים יחסי מין מלאים. רצוי שהדבר ייעשה רק לאחר בדיקת רופא, שנעשית בין שלושה לשישה שבועות לאחר הלידה. חשוב לציין שנשים שיש להן תפרים בעקבות ניתוח קיסרי או אפילו כתוצאה מלידה רגילה עלולות להתקשות יותר לקיים יחסי מין מלאים.

 

אפשר לקיים יחסי מין ללא חדירה לאחר הלידה?

מותר, ואפילו חשוב, לאחר אישור רופא/ת נשים. בדרך כלל, בגלל עייפות, חוסר זמן, חוסר חשק ופחדים נמנעים מקיום יחסי מין מלאים בפרט, וממגע חושני בכלל. אבל המגע החושני/מיני חשוב לשני בני הזוג, על מנת שלא ירגישו דחויים ובלתי מושכים. ליטוף, התעלסות ומגע באיברי המין (בזהירות, כמובן, אם אצל האשה קיימת עדיין רגישות) חשובים מאוד לקשר הזוגי והאינטימי החדש שנוצר בין בני הזוג בעקבות הלידה.

 

יש משהו שיש להימנע ממנו בתקופה שלאחר הלידה?

יש להימנע בתקופה זו מיחסי מין אוראליים של הגבר לאשה, כדי למנוע היווצרות דלקת בנרתיק וברחם וסיכון של נשיפת אוויר לנרתיק, שעלולה לגרום תסחיף אוויר מסוכן. כל השאר מותר ורצוי, כל עוד שני הצדדים נהנים מכך, כמובן.

 

מה קורה לתפקוד המיני של האשה לאחר הלידה?

רוב הנשים אינן חשות צורך ודחף מיני שבועות מספר לאחר הלידה. הסיבה העיקרית לכך היא תשישות. קיים גם מרכיב הורמונלי, ואם הלידה היתה קשה במיוחד, עלולה להיות הימנעות מיחסי מין מלאים בגלל חשש מפני הריון נוסף.

 

בנוסף, נשים רבות סובלות מיובש בנרתיק כתוצאה מירידה ברמות אסטרוגן והורמונים אחרים, תופעה שעלולה להימשך עד שישה חודשים. יש גם ירידה במתח השרירים באזור הנרתיק שעלול ליצור ירידה בתחושה בזמן קיום יחסי מין ולפגום בעוצמת האורגזמה.

 

באופן כללי, רוב היולדות חוזרות לחוש תשוקה בתוך מספר חודשים לאחר הלידה. אם לא חוזר החשק לאחר חצי שנה ויותר, יש מקום לפנות לייעוץ מקצועי.

 

מה קורה לגבר לאחר הלידה?

הזמן, תשומת הלב וההשקעה של האם בתינוק עלולים לתת לגבר תחושה שהוא דחוי. יש גם גברים שמרגישים קנאה ברך הנולד. בנוסף, גברים עלולים לחוש פיחות במשיכה שלהם כלפי בת הזוג. גברים שהיו נוכחים בזמן הלידה עלולים להרגיש דחייה. חלקם גם חוששים להכאיב לבת הזוג.

 

יש המלצות מיוחדות לתקופה של חידוש היחסים?

בתחילת חידוש היחסים מומלץ שלא לבצע חדירות עמוקות. התנוחה המומלצת היא תנוחת "כפיות". יש מקום להשתמש בחומר סיכה על בסיס מים, כדי להקל את החדירה. אין חשש ממגע בחזה של אשה מיניקה, וגם אין להיבהל מיציאת חלב תוך כדי מגע. כמובן, יש להתאים ולשנות את זמן קיום המגע המיני בהתאם לנוחות האשה.

 

המצב הלא רצוי הוא גלישה למריבות ילדותיות, קנאה, מאבקי כוחות ותקשורת עוינת, בה שני בני הזוג מתרחקים זה מזה, כאילו התינוק מפריד ביניהם.

 

המצב הרצוי הוא מערכת בוגרת, הרואה בהריון ובלידה חוויות בונות ומחברות בין בני הזוג, תוך יחסים של הבנה, קבלה וכבוד הדדי. הזוג ייצור אווירה מתאימה בבית ויפנה זמן לאינטימיות רגשית בכלל ולמין בפרט. סובלנות וחברות, באמצעות תקשורת והרבה אהבה יביאו להצלחה ולמגעים נעימים.

 

  • ניתן לשלוח שאלות למערכת, אבל לצערנו אין אפשרות לקבל תשובה אישית לכל פונה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: index open
שני ההורים עוברים שינויים
צילום: index open
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים