שתף קטע נבחר

הצעה: תלמיד ייענש על אלימות הוריו כלפי מורים

ועדה מיוחדת במשרד החינוך מגבשת המלצות למניעת אלימות נגד עובדי הוראה. ל-ynet נודע כי על פי אחת ההצעות, תלמיד שנחשב אלים יוענש גם במקרה שהוריו תקפו מורים או מנהלים. "אם לא מענישים את הילד זה לא באמת מרתיע את ההורים", מסביר יו"ר הוועדה

אבות אכלו בוסר: ועדה מיוחדת של משרד החינוך, הדנה באלימות כלפי מורים ומנהלים, שוקלת להמליץ על ענישת תלמידים במקרה שהוריהם פעלו באלימות נגד עובדי הוראה - כך נודע היום (ג') ל-ynet.

 

נוכח האלימות הגוברת נגד הצוותים החינוכיים בבתי הספר הוחלט במשרד החינוך על הקמת "הוועדה לבחינת אלימות נגד עובדי הוראה", שכוללת חברים נציגים ממשרד החינוך ונציגים מארגוני המורים ומרכז השלטון המקומי. במקביל לכך, הגישה שרת החינוך, יולי תמיר, הצעה לממשלה הקוראת להחמיר בענישה על אלימות כלפי עובדי ציבור, עד לעונש מקסימלי של שבע שנות מאסר.

 

על פי ההמלצה המתגבשת בוועדה המיוחדת לא בכל מקרה ייענש התלמיד, אלא כל אירוע ייבחן לגופו. כלומר, רק במקרים שמלבד ההורה שנקט באלימות מדובר בילד אלים כשלעצמו - הרי שבעקבות תקיפה מצד אחד מהוריו הוא יוענש, למשל על-ידי הרחקה מבית הספר.

 

במשרד החינוך מודעים לבעייתיות שבענישה זו. יו"ר הוועדה וסמנכ"ל כוח אדם במשרד החינוך, מנחם כהן, מסביר: "מצד אחד, מה אשם הילד באלימות של אביו? אבל מצד שני, אם לא מענישים את הילד זה לא באמת מרתיע את ההורים".

 

פרט להצעה האמורה, הוועדה דנה גם באפשרות להקים מערך סיוע מיוחד למורים שחוו אלימות. על פי ההמלצה, בכל מקרה של אלימות יגיש בית הספר תלונה במשטרה. במקביל, צוות מיוחד של מרכז השלטון המקומי וארגוני המורים ילווה את עובדי ההוראה מתחילת התהליך ועד סופו, כולל פנייה לערכאות משפטיות אם יעלה הצורך.

 

בנוסף, הוועדה פועלת לכך שזמן הגשת תלונה נגד תלמיד יקוצר משמעותית. כיום התהליך עלול להימשך שנים, ועד שמתקבלת הכרעה בעניין לעתים מסיים הילד את לימודיו, או עובר מוסד. כן ממליצה הוועדה לגבש תקנון בכל בית ספר, מעין אמנה להתנהגות הורים והצבת גבולות, שעליה יהיו חתומים ארגוני ההורים, המורים, והתאגדות המנהלים. התקנון יופץ לכל ההורים וכל מוסד יידרש לעמוד בתקנות.

 

"כשמדובר באלימות נגד רופאים כולם מזדעזעים, גם נגד שוטר נענשים בחומרה, ורק כשמופעלת אלימות כלפי מורים לא עושים שום דבר. חמור מכך, לעיתים מאשימים את המורה מדוע הוא לא הצליח להשתלט על הילד ולחנך אותו", אומר כהן.

 

מנכ"לית משרד החינוך, שלומית עמיחי, הוסיפה: "לפעמים פגיעה או רודנות של הורים כלפי מורים פוגעת בביטחונם

העצמי, בכבודם וגורמת לכך שגם התלמידים מתנהגים באופן אלים כלפיהם. אנחנו רוצים לתת גיבוי מלא למורים, ולהחמיר ענישה כלפי כל פי שפוגע בהם".

 

רק לאחרונה  עלו לכותרות מספר אירועי אלימות נגד מנהלים ומורים: מנהלת באחד מבתי הספר באילת הותקפה ונחנקה על ידי אמו של תלמיד. בנתניה זעם אב על כך שלא אפשרו לבתו להשתתף באירוע סיום שנה, ונגח בראשה של המנהלת. במקרה אחר, תושבת צפת תקפה באגרופים את מנהלת בית הספר שבו לומדת בתה על כך שבתה הורחקה לשלושה ימים, בשל בעיות התנהגות. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
תלמידים. יענשו בגלל ההורים?
צילום: סי די בנק
מומלצים