אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

לבד בעולם

הילדים בלונדון. שדה התעופה הית'רו ארכיון צילום: איי פי
הילדים בלונדון. שדה התעופה הית'רו ארכיון צילום: איי פי
 
 


 

נעצרה אם שהבריחה את ילדיה הקטנים ללונדון

שני ילדים בני 9 ו-12 הגיעו לאחרונה לבריטניה מישראל - הבת נעצרה בשדה התעופה והבן נמצא בבית בלונדון. רשויות ההגירה בלונדון איתרו את אמם, אך זו סירבה לקבלם והסבירה שהיא מפחדת ששירותי הרווחה בארץ ייקחו אותם ממנה - ולכן שלחה אותם לחברתה בבריטניה

אבי כהן
פורסם: 23.07.08, 09:43

אם מתל-אביב נעצרה בחשד ששלחה את שני ילדיה, בני 9 ו-12, לבדם לחברתה בלונדון. הבת נמצאת בחזקת שלטונות ההגירה בבריטניה והבן נמצא היום (ד') אצל משפחה בלונדון. האם טענה בחקירתה כי שלחה אותם לחו"ל, מכיוון שחששה ששירותי הרווחה בארץ ייקחו אותם ממנה. במשטרה חשדו בתחילה כי האם ניסתה למכור את ילדיה - חשד שהתברר כלא נכון. מעצרה של האם הוארך ביממה.

 

במשטרת השכונות התקבלה הודעה ממשרד החוץ כי לפני כחודש הגיעה לבריטניה ילדה בת 12 ללא השגחת מבוגר. שלטונות ההגירה בלונדון סירבו להכניס אותה, מפני שאיש לא בא לקחת אותה בשדה התעופה.

 

רשויות ההגירה בבריטניה פנו לאמהּ של הילדה וציינו בפניה כי הם רוצים להחזיר אותה לארץ, אולם זו סירבה לקבל אותה וטענה כי שלחה אותה לבריטניה - שם היא אמורה לגור לצמיתות אצל חברתה. אז התברר לשלטונות בבריטניה כי כמה חודשים קודם לכן היא שלחה גם את בנה, בן התשע, ללונדון. הבן נמצא אצל אשה, שטענה כי היא האפוטרופוסית שלו.

 

בעקבות הדיווח שהגיע ממשרד החוץ נעצרה האם, בת 38, לחקירה ובמהלך החקירה מסרה כי שלחה את ילדיה לבריטניה מכיוון שחששה שרשויות הרווחה ייקחו אותה מחזקתה. במשטרה החליטו לעצור אותה בחשד להזנחת קטין. ילד נוסף של האשה, בן ארבע, הועבר לחזקת אביו.

 

ראש אגף חקירות במשטרת השכונות, פקד אבי ראש, אמר ל-ynet: "הילד נמצא בבריטניה מזה מספר חודשים. אנחנו לא יודעים איפה הוא. השלטונות בבריטניה בדקו בכתובת שהאם נתנה, אך לא איתרו אותו שם. אנחנו לא יודעים האם יש חברה בלונדון כמו שהאמא טוענת ואחת ההשערות שאנו בודקים היא שהילדים נמכרו".

 

האם טענה בחקירתה כי לילדים יש הפרעות התנהגות והיא לא יכולה לחיות איתם. גם במשרד הרווחה קבעו כי אין לה מסוגלות להיות הורה. לשוטרים אמרה האם שהיא לא רוצה את ילדיה בחזרה. "בביתה מצאנו ילד בן 4 ומסרנו אותו לאביו. האב, שחי איתה בנפרד, טוען כי הוא לא ידע שהילדים נשלחו ללונדון", אמר פקד ראש.

 

רשויות הרווחה רצו לקחת לאשה את הילדים, מכיוון שהיא מתגוררת בבית מוזנח, שאינו ראוי לגידול ילדים. פרקליטה של החשודה, עו"ד ניל סיימון, אמר שנפגש עם האם וטען כי היא מבולבלת.

 

בדיון בבית משפט השלום בתל-אביב, אמר נציג המשטרה, רס"מ משה פויסטרו: "האמא ידעה על כך שגורמי רווחה היו אמורים לקחת את הילדים לחזקתם ולכן היא הבריחה אותם. מדובר במקרה של הזנחת קטינים מאחר שאף אחד לא המתין להם בשדה התעופה בלונדון. לשלוח ילד לבד מבלי שאף אחד יקבל אותו זו הזנחה".

 

עו"ד סיימון טען: "יש פה קצר בתקשורת, בצורה הכי ברורה שיכולה להיות. היא שלחה את הבן לבריטניה לפני כשנה והיא דיברה איתו לפני כעשרה ימים ואמרו לה שהכל בסדר במשפחה בה הוא חי. לשלוח בן 9 או 12 לבד במטוס זו לא עבירה פלילית".

 

השופט מרדכי פלד, כתב בהחלטתו: "יש בגירסתה של האם כדי לעורר תמיהות מסוימות ובמצב דברים כזה, קיים צורך חיוני בבדיקה פסיכיאטרית. הנסיבות בכללותן יש בהן כדי להצביע על מעשה הזנחה של מתלוננת כלפי ילדיה".

 


בהכנת הידיעה השתתפה נטע סלע

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as24-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©