שתף קטע נבחר

חוק בדרך: לא יופרטו 'טיפת חלב' והרפואה בביה"ס

ועדת העבודה והרווחה של הכנסת אישרה הצעה, לפיה שירותי טיפת חלב ושירותים נוספים המוענקים לתלמידי בתי הספר לא יופרטו. בשנה האחרונה הועבר חלק מהטיפול במתן חיסונים לגופים פרטיים על-מנת לחסוך בכסף

בשורה לאמהות הטריות? ועדת העבודה והרווחה של הכנסת אישרה היום (ד') לקריאה ראשונה הצעת חוק, לפיה לא ניתן יהיה להפריט את שירותי "טיפת חלב" ואת שירותי הבריאות לתלמיד. בשנה האחרונה ניתנים חלק מהשירותים ביניהם ביצוע החיסונים ומעקב אחרי גדילת התלמידים, על-ידי חברה פרטית.

 

משמעות ההצעה, שהגישו חברי הכנסת שלי יחימוביץ', דב חנין ורן כהן, היא שהמצב יחזור לקדמותו ושכל השירותים ינתנו על-ידי משרד הבריאות. מההצעה עולה כי הרשויות המקומיות יוכלו להמשיך ולהפעיל את שירותי "טיפת חלב".

 

לאורך השנים ביקש משרד האוצר להפריט את מתן החיסונים לילדים וקיצץ תקנים של אחיות בטענה שהשירות יקר. למרות זאת, ממסמך שהוכן על-ידי, מרכז המחקר והמידע של הכנסת, עולה כי מתן חיסונים חוסך למדינה הוצאות בריאות נוספות.

 

מהנתונים עולה, כי על כל דולר שמושקע במתן חיסון לילד מרוויחה המדינה 5 דולרים, באופן ישיר ו-11 דולרים בצורה עקיפה. בסך הכל מדובר בחיסכון של 53 מיליארד שקלים, שנוצר מחיסון ילדי ישראל.

 

בשנה האחרונה עתרה ההסתדרות הרפואית לבג"ץ בדרישה למנוע את הפרטת שירותי הרפואה המונעת. זאת בנימוק שצמצום בהיקף שירותי הבריאות לתלמיד מהווה פגיעה בחוק ביטוח בריאות ממלכתי. "כיסוי החיסונים ירד באופן מסוכן, תוכניות הבדיקות והמעקבים צומצמו באופן דרסטי והיחס בין מספר האחיות לתלמידים גדל בכמעט מאה אחוז", ציינו בהסתדרות.

 

"הקיצוץ יעלה ביוקר"

ח"כ שלי יחימוביץ', שנמצאת בין יוזמי הצעת החוק אמרה היום כי: "הקיצוץ וההפרטות המתמידים בתקציב אחיות בריאות התלמיד וטיפות החלב, מתבסס על תחשיב כלכלי מעוות, שטחי וקצר טווח, הקיצוץ יעלה ביוקר". היא הוסיפה כי "בכל שנה מתחכם פקיד אחר באוצר ומקצץ עוד קצת באחיות בריאות התלמיד והתוצאה היא הרס הרפואה המונעת".  

 

ח"כ יצחק גלנטי, יו"ר ועדת הבריאות אמר בתום הדיון כי "שירותי הרפואה המונעת הם מהשירותים החשובים ביותר שמעניקה המדינה לתושביה ולכן המדיניות במתן השירותים צריכה להיעשות מתוך אחריות לאומית".

 

ח"כ אברהם רביץ, שחתום על הצעת החוק, החליט בסופו של דבר להתנגד אליה, בטענה שהיוזמה החדשה מפרה סיכום עם משרדי הממשלה, לפיו החקיקה תתבצע בהסכמתם.

 

מידד גיסין, יו"ר עמותת "צרכני בריאות ישראל" ברך על קידום החקיקה: "ההפרטה כפי שהיא היום היא דבר שאינו מתקבל על הדעת. השירות צריך לחזור למשרד הבריאות ועם תקציבים נאותים, כי ברגע שתהיה מגיפה או קטסטרופה, זה לא יעניין את הגופים הפרטיים. הם עושים עבודה בקבלנות ואין להם שום אחריות לבריאות הציבור".  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
החיסונים ישארו בידי המדינה?
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים