שתף קטע נבחר
צילום: אסף אמברם

לא רק בכריך: טארט קוטג' ופירות קיץ

נתקעתם עם גביע קוטג' מיותר? יעל גרטי מזמינה אתכם להכין טארט קוטג' ופירות קיץ לפי מתכון הונגרי שקיבלה במסעדה איטלקית בדרום שווייץ. מבולבלים? גם אנחנו

אֶמִי ולִיבְיו סְטָאקִי הם בעליה של אוסְטֶרְיָה (פונדק) ויטוריה שבעיירה לָבֶרְטֶצו, הממוקמת לא רחוק מלוקרנו, בדרום שווייץ. הוא אמוּן על המטבח ומנפיק מטעמים איטלקיים – והיא אופה עוגות ביתיות טעימות. כשביקשתי מאֶמִי את המתכון לטארט הפירות הנהדר שזכיתי לאכול במקום, היא שלפה מגזין בישול הונגרי שחשף את מוצאה, והכתיבה לי את המתכון בשמחה.

 

עם שובי ארצה מיהרתי להכין את הטארט: המתכון התגלה כמדויק וקל, והעוגה נטרפה תוך שעה קלה בביתם של חברים. אני שמחה לחלוק אתכם את המתכון, שיאפשר לכם ליהנות מפירות הקיץ הנהדרים.

 

טארט גבינת קוטג' ופירות קיץ

מתכון של אֶמִי סְטָאקִי (Emi Stacchi), מסעדת ויטורְיה (Osteria Vittoria)

 

במסעדה הוכן הטארט הזה עם משמשים ופטל טריים: כיוון שעונת המשמשים זה עתה הסתיימה, ניתן להחליפם באפרסקים, בנקטרינות או בשזיפים. פטל טרי ניתן להשיג כעת אצל הירקנים המובחרים, מחירו גבוה (15 שקלים לסלסלה קטנה) ועדיין, השימוש בו מומלץ מאוד. במקום פטל ניתן להשתמש באוכמניות או דומדמניות טריות, שניתן להשיג כעת. לחילופין ניתן להשתמש בפירות יער קפואים, מופשרים היטב ומסוננים היטב. אל נא תצפו לעוגה גבוהה ומרשימה: הטארט המתקבל הוא טארט נמוך, שכיף לאכול לצד גלידת וניל, למשל. ניתן להחליף את אבקת הפודינג אינסטנט בכמות זהה של קורנפלור, בתוספת כפית תמצית וניל.


מסעדת ויטורְיה (צילום: יעל גרטי)

 

המרכיבים (לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ או לתבנית פאי עם תחתית נשלפת בקוטר 28 ס"מ):

לבצק:

150 גרם (1 כוס + 1 כף) קמח לבן

1 כפית אבקת אפיה

1/2 שקיק (5 גרם) סוכר וניל

50 גרם (1/2 כוס פחות כף) אבקת סוכר

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות

1 חלמון (מביצה מס' 1)

גרד קליפת לימון אחד

למלית:

1 חלבון (מביצה מס' 1)

2 חלמונים (מביצה מס' 1)

110 גרם (1/2 כוס + 1 כף) סוכר

1 גביע (250 גרם) גבינת קוטג' 9%

20 גרם (2 כפות) קמח לבן

20 גרם (2 כפות) אבקת פודינג אינסטנט בטעם וניל

30 גרם (3 כפות לערך) סולת (סמולינה, סולת חיטה)

מיץ מחצי לימון

3-4 אפרסקים גדולים ויפים (לא רכים), שטופים וחתוכים לקוביות קטנות

1 סלסלה קטנה (100 גרם) פטל (אדום או שחור) טרי, שטוף

 

לשימון: מעט חמאה מומסת


(צילום: יעל גרטי)

 

אופן ההכנה:

  1. מעבדים את מרכיבי הבצק במעבד מזון עד לקבלת בצק אחיד וחלק. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך חצי שעה עד שעה.
  2. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ במעט חמאה מומסת.
  3. מוציאים את הבצק מן המקרר ומרדדים בתבנית המשומנת. מכניסים למקפיא או למקרר למשך 10 דקות.
  4. מקציפים חלבון בקערה נקיה ויבשה ומוסיפים את יתר חומרי המלית, מלבד הפירות. מקציפים עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה, יוצקים על גבי הבצק (אין אפייה עיוורת במתכון זה), מפזרים פירות, משקיעים אותם במלית כך שפני העוגה יהיו ישרים ומכניסים לתנור. אופים במשך 55 דקות או עד ששולי העוגה מזהיבים היטב. מוציאים, מצננים מעט ומגישים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פטל
צילום: גילי סופר
אוכמניות
צילום: ירון ברנר
נקטרינות
שזיפים
מומלצים