שתף קטע נבחר

שילוב מושלם: עוגת שקדים ואוכמניות

רוני ונציה מגישה מתכון לעוגה רכה ומיוחדת, מעוטרת באוכמניות סגלגלות-מתקתקות המעניקות לה יופי ועסיסיות. שילוב מושלם של צורה וטעם

עוגת שקדים ואוכמניות

המתכון באדיבות סיוון צפריר, הקונדיטור הראשי במלון "מצפה הימים" 

 

המרכיבים ‭10)‬ מנות):

200 גרם חמאה רכה

‭2/3‬ כוס ‭130)‬ גרם) סוכר

2 ביצים

‭2/3‬ כוס ‭100)‬ גרם) קמח

1 כפית אבקת אפייה

100 גרם שקדים מולבנים טחונים לאבקה

125 גרם אוכמניות טריות

אבקת סוכר, לקישוט

 

הכלים: תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ משומנת


(צילום: רונן מנגן)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך ‭170)‬ מעלות).
  2. בקערת מיקסר שמים את החמאה ומערבלים לתערובת קרמית בעזרת הוו השטוח. מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים במהירות בינונית כ‭7-‬ דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומערבלים היטב לאחר כל הוספה עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מנפים יחד את הקמח עם אבקת האפייה לקערה בינונית. מוסיפים את אבקת השקדים ומערבבים. במהירות נמוכה מוסיפים לאט את תערובת הקמח והשקדים לתערובת החמאה, ומערבלים כמה שניות רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. מעבירים לתבנית ומיישרים.
  4. מפזרים את האוכמניות מעל, אופים ‭40-30‬ דקות עד שהעוגה בצבע זהוב וקיסם המוחדר פנימה יוצא נקי. מצננים בתבנית על רשת כ‭15-‬ דקות, ואז משחררים את הקפיץ וממשיכים לצנן על הרשת.
  5.  לפני ההגשה בוזקים מעט אבקת סוכר מעל ומגישים עם קצפת בצד.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים